自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019勳章

今日見左份工,講明會有公司WhatsApp group chat, 響放工後,星期六,日會問你工事,叫你做野,如有突發事件,要你call運輸…

你地鍾唔鍾意咁?

電話號碼又用自己既?用返自己既數據?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

即24小時好似返緊工咁??
我個人承受唔到

子爵府

2019新春慶豚圓

幾錢先
人萬幾千彩佢都傻

伯爵府

2019勳章

引用:即24小時好似返緊工咁

原帖由 丫雅 於 16-04-14 發表
即24小時好似返緊工咁??
我個人承受唔到
未至於24小時既
但收工後,星期六日會咁囉

男爵府

引用:今日見左份工,講明會有公司WhatsApp+group

原帖由 CSS701 於 16-04-14 發表
今日見左份工,講明會有公司WhatsApp group chat, 響放工後,星期六,日會問你工事,叫你做野,如有突發事 ...
我公事會用咭,放工係唔會理會,除非老細好急,老細先打我私人手提,但唔會成日咁做

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇吓你咩工種.

另外, 我直接上司whatsapp我, 我ok, 因佢份人唔會隨便乜都搵, 真係急事, 我唔介意. 不過如果撞著個衰, 唔好話whatsapp啦, 打個電話比你都唔想聽.

所以, 好難答你

子爵府

回覆:點睇公司WhatsApp group(工事)?

好多工都無可避免

伯爵府

2019勳章

引用:Quote:原帖由 CSS701 於 16-04-14 發表今日

原帖由 kiki珊 於 16-04-14 發表
我公事會用咭,放工係唔會理會,除非老細好急,老細先打我私人手提,但唔會成日咁做

...
公司出張卡俾你?

珍珠宮

大陸同事有個WECHAT GROUP,
哇, 成日SEND 埋D 片過黎,

成9點幾問人拎個QC REPORT
真係彩佢都有味

伯爵府

2019勳章

引用:睇吓你咩工種.另外, 我直接上司whatsapp我,

原帖由 kc_01k 於 16-04-14 發表
睇吓你咩工種.

另外, 我直接上司whatsapp我, 我ok, 因佢份人唔會隨便乜都搵, 真係急事, 我唔介意. 不過如 ...
直屬上區固然會,但同你工作上有聯繫既都會,是group chat

我覺得會好煩好大壓力,放工,weekend都要做野,可能食食下飯,行緊街會WhatsApp你,叫你call運輸…

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

我自己唔鍾意,返工歸返工,放工就係自己時間,我依D小薯仔,你話搵五六萬以上D人物就話啫

丫雅    發表於 16-4-14 16:54

伯爵府

2019勳章

引用:我自己唔鍾意,返工歸返工,放工就係自己時間

原帖由 tansyneko 於 16-04-14 發表
我自己唔鍾意,返工歸返工,放工就係自己時間,我依D小薯仔,你話搵五六萬以上D人物就話啫 ...
我都是小薯仔咋

大宅

我公司近來都強迫我地開左幾個group chat, 攪到返緊工都要成日留意電話,好可怕....

宜家市場興?

伯爵府

2019勳章

引用:我公司近來都強迫我地開左幾個group chat,

原帖由 rlam23 於 16-04-14 發表
我公司近來都強迫我地開左幾個group chat, 攪到返緊工都要成日留意電話,好可怕....

宜家市場興? ...
應該係

逗雞碎咁多人工

伯爵府

2019勳章

引用:我公司近來都強迫我地開左幾個group chat,

原帖由 rlam23 於 16-04-14 發表

宜家市場興? ...
group chat講d咩呀?

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

CSS701 發表於 16-4-14 16:30
直屬上區固然會,但同你工作上有聯繫既都會,是group chat

我覺得會好煩好大壓力,放工,weekend都要做野 ...
Group我都有, 不過, 我只睇, 唔會覆. 但講明要星期六日都做要答, 就唔好攪我.

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓

BIGPAT 發表於 16-4-14 16:29
大陸同事有個WECHAT GROUP,
哇, 成日SEND 埋D 片過黎,

成9點幾問人拎個QC REPORT
真係彩佢都有味
咁夜仲係公司,佢無屋企返GA咩

大宅

回覆 CSS701 的帖子

其實個group chat主要係俾大head, 小head 叫我地做野,其他small potato 只係回應 "知道,會跟進".....但下下見到d 甘既message, 真係想死~

阿head們已經用公司email order人做野,而家用埋group chat....>_<

伯爵府

好媽媽勳章

我公司又係會甘,但我又覺得無乜野,如果好急會call既,普通既就whatsapp囉!

首頁

尾頁

跳至