自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

如題

禁止訪問

珊瑚宮

有! 上次親人做完手術有問題,要即開大刀,做完大傷元氣.

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:如題

原帖由 queenie0102 於 16-04-14 發表
如題
qm十幾年前已經有

男爵府

2019勳章

回覆:公立醫院有冇微創做膽生石手術

有,我阿媽聯合做都係。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁好奇一問 ,公立醫院有無盲腸炎微創做架?

身體健康,生活愉快

別墅

引用:有! 上次親人做完手術有問題,要即開大刀,做

原帖由 mercurycc 於 16-04-14 發表
有! 上次親人做完手術有問題,要即開大刀,做完大傷元氣.
開大刀?會大傷完氣?

珊瑚宮

細路仔 發表於 16-4-14 17:25
開大刀?會大傷完氣?
係個肚開左氣 6 吋刀疤,入面野洗一次,住左幾日 ICU 差 d 以為佢.

大宅

2019勳章

我都係係政府度做割膽石,佢有講過,如果試左微創唔可以,先至會開刀。佢會你簽左同意書至安排

男爵府

畀面勳章

引用:咁好奇一問 ,公立醫院有無盲腸炎微創做架

原帖由 fanlee 於 16-04-14 發表
有,幾年前在屯門醫院,見過有位女病人,做過微創嘅肓腸炎手術。

子爵府

唔該晒各位, 我都冇咁驚

子爵府

回覆 jane720812 的帖子

唔該晒, 當時你住醫院要幾多日先可以出院?

大宅

2019勳章

回覆:queenie0102 的帖子

我好似第三日就可以出院,仲好似係入院當日就做,多一日觀察,第3日走得。

子爵府

唔該晒。請問有冇疤痕?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

我媽咪10年前係 QE 做微創膽手術, 三日就出院啦。

大宅

2019勳章

有幾條疤痕,仲短過手尾尾指甲既長度。而家過左4年,唔搵都唔多覺。一個傷口就新胃,一個就右邊肋骨位,一個近腰,最大一個就肚臍。所以做完手術,都會有啲痛。不過就可以接受到。只係自己當時唔抱小朋友,怕整到傷口。

子爵府

2019新春慶豚圓

引用:咁好奇一問+,公立醫院有無盲腸炎微創做架

原帖由 fanlee 於 16-04-14 發表
當然有喇,唔係新科技。

子爵府

原來有幾處疤痕…謝謝你。

子爵府

回覆 Issac_BB 的帖子

唔該晒。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 fanlee 於 16-04-14 發表咁好

原帖由 媽媽婆婆 於 16-04-14 發表
有,幾年前在屯門醫院,見過有位女病人,做過微創嘅肓腸炎手術。
謝謝你,我以為無,一定要開大刀。

身體健康,生活愉快

首頁

尾頁

跳至