自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先去買野,個sell 好似想你快d走,塞系個門口,要你講到明想入去望下d衫,先會行開,

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:大家覺得香港d服務態度點....

眼超超唔願service

珍珠宮

foklam0818 發表於 16-4-14 16:57
頭先去買野,個sell 好似想你快d走,塞系個門口,要你講到明想入去望下d衫,先會行開,: ...
可唔可以開名開地點?係集團/小鋪

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

差!個個都一副人工低唔想做個款。

男爵府

差,黑面又串又惡 

珍珠宮

2019新春慶豚圓

同外國比算整體黎講算好LA(極端CASE例外LA)

以前去外國,回程返香港果陣,某航空公司因為做錯野,取消左我一家人GE機位又無通知,個STAFF又講大話,話已經EMAIL左比我們,話班機聽日先有,叫我們返屋企先,聽日再黎過(當時我們已經比左自己PASSPORT佢),我心諗,你見到我們護照都知我們不是當地人LA,邊有屋企返AR?我翻譯完比老媽子聽,老媽子好嬲,好大聲咁問點算,個職員以為老媽子想投訴佢,就用英文話,如果你想投訴,你可以轉其他公司,我們無人迫你幫襯我們

大宅

50%唔好, 30% 差, 15% 非常差, 5%好

子爵府

如果係細舖、分分鐘接待你既就係老闆、嗰啲擺明唔做你生意

但係大集團既連鎖店、普遍都唔會太差

有時更加喜出望外

男爵府

2019勳章 畀面勳章

好真誠,唔虛偽

cakebite    發表於 16-4-15 10:49

子爵府

Angel_Rose 發表於 16-4-14 17:13
同外國比算整體黎講算好LA(極端CASE例外LA)

以前去外國,回程返香港果陣,某航空公司因為做錯野,取消左我一 ...
AA?

子爵府

2019勳章

香港唔係話好好 我又覺得唔差得過韓國 個邊d人
唔買野會眼啤啤,無乜禮貌又爭位坐

禁止訪問

男爵府

2019新春慶豚圓

一般

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我唔係成日去街....

平時都係去屋企附近的超市,萬0..百貨公司行下...
有特別野買會出旺角....朗豪坊買護膚...
偶然買下衫...

我一直覺得SALES或收銀都好好喎...

護膚...我幫襯左好多年...有時佢地有新PRODUCT就會WHATSAPP我...
如果就有promotion佢地會比新product我試完就FREE幫我修眉...
叫我下次promotion先一次過買...又多D積分又多D贈品...
我唔係豪客...平常都係每幾個月買千零2千蚊

樓下超市,百貨公司,萬0等...一直都服務好好...
收銀大多數都好有禮貌...
超市收銀入袋會幫我分乾濕貨,分重量...入得好整齊咁比我...有卡PROMOTION又會提我....

萬0...百貨公司的職員問佢地D貨放邊.想搵乜都好快手會幫你..唔會當聽唔到...
亦好少會有SALES痴住你SALES野...雖然佢地都有D藥品定化妝品SALES在場...講一次唔駛就唔會再煩你...

可能我要求底....我真心覺得大多數服務業的人都做得好好...

cakebite    發表於 16-4-15 10:53

子爵府

2019勳章

差。

個d細鋪sales姐姐,一聽三你問佢野就咀miu miu放落個電話啤一啤你,好似你阻住佢煲劇玩電話咁。其實咁唔想做你可以死返屋企架

幾時先上到車.....

大宅

引用:我唔係成日去街....平時都係去屋企附近的超

原帖由 月希 於 16-04-14 發表
我唔係成日去街....

平時都係去屋企附近的超市,萬0..百貨公司行下...
香港多啲你呢啲人就好。。。和諧了

珍珠宮

2019新春慶豚圓

maggiejane 發表於 16-4-14 17:22
AA?
不是

AIR CANXXX

禁止訪問

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

差到無朋友

首頁

尾頁

跳至
熱門主題