自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問, 有無媽咪可提供牙醫做防止磨牙的牙套幾多錢? (大人用)

如題!

[ 本文章最後由 Wingtung-MaMe 於 08-10-8 21:27 編輯 ]

複式洋房

回覆 #1 Wingtung-MaMe 的文章

seems around $2000

男爵府

我曾經0向荃灣睇過,個牙套要$700大洋。

大宅

原文章由 Wingtung-MaMe 於 08-10-8 21:26 發表
請問, 有無媽咪可提供牙醫做防止磨牙的牙套幾多錢? (大人用)

如題!

防止磨牙的牙膠...應該叫 mouth-guard ...同牙套是兩回事...若果要做牙套..你隻牙都已經磨蝕晒架嘞 !
mouth-guard 既價錢大約差不多一千至千多... 要睇下你邊區的...

大宅

防止磨牙??
我囡囡訓時都有磨牙,是否要去看牙醫.
但d牙好靚有需要嗎??

珍珠宮

2024年龍年勳章

我個牙醫收$500

男爵府

我做牙套HKD800.-

大宅

yes ar.......佢係磨蝕晒架喇.....所以要整嚟戴住瞓喎~

原文章由 mangosalad 於 08-10-9 07:11 發表

防止磨牙的牙膠...應該叫 mouth-guard ...同牙套是兩回事...若果要做牙套..你隻牙都已經磨蝕晒架嘞 !
mouth-guard 既價錢大約差不多一千至千多... 要睇下你邊區的... ...

大宅

我都係磨蝕晒架喇...... 可以點 我補左牙都俾我再磨蝕晒

大宅

原文章由 JJ2005 於 08-10-9 23:40 發表
我都係磨蝕晒架喇...... 可以點 我補左牙都俾我再磨蝕晒

我個係舊年整, 約1200蚊, 用咗成年, 都磨蝕咗唔少, 牙醫話唔戴住會磨到d法郎質無哂, 補唔到架, 唔理嘅話最終要拔走隻牙, 我就係由細磨到大, 磨到神經線度好酸痛先知咁大件事, 我幾隻大牙都磨到好利害, 上面尖哂而下排就蝕哂, 一食多少少酸嘢就好易好痛!

首頁

尾頁

跳至