夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

本纯同佢呻叫佢放假带-家人出去玩而吾係自己同朋友去。佢就係度話返工好辛苦,去下都俾我話,之後又講对我其他的不滿。我話返佢,每次放假只唸plan自己娛樂,冇唸过家庭日。又話我鍾意点就点!大我話我去做野揾錢佢睇囝!我吾想做ftm.樓又冇我名,又冇收入,又冇朋友,我就快疾0!我日日吾知為咩!婚姻係咩!夫妻係咩?!吾通又係我錯?!

wcpcelia    發表於 16-4-27 17:08

大宅

回覆:同c6鬧交

小朋友幾大?可否找人幫手?其實ftm真係好辛苦。。

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果個仔讀緊小學的話,不如你出返去做嘢,請姐姐睇小朋友,咁樣你個重點唔會只圍繞家庭轉

翡翠宮

2019新春慶豚圓

PLAN 細路返學就做野唔好靠佢

珊瑚宮

出去做嘢啦

大宅

係呀, 自己有收入, 自己話事. 又有社交圈子. 我都話幾時都唔好做 ftm. 做的好冇人讚, 只會俾人話, 冇返工做呢啲係應該的. 真係搵到高收入, 讓你老公做家庭煮夫.

大宅

2019勳章

佢幾耐有一日家庭日,每個假期都自己出去?我上星期先為類似問題同老公冷戰

大宅

如果唔鍾意過家庭日, 就唔應該結婚, 咁咪自由囉
如果唔鍾意陪仔女, 就應該唔好生, 養隻狗都要帶佢落街行下啦

有D男人會將老婆同工人混埋左一齊嚟用, 攪錯? 太自私了

我覺得, 肯做FTM的人, 都係偉大的, 佢地作出左好大犧牲, 出去打工, 點都好過留在家做FTM, 因可以有自已既生活, 有假期, 自己有收入。

而佢地肯為你做FTM, 根本就係將自已既人生, 投資晒落個老公身上, 唔係對個老公100%信任, 點會肯付出咁既犧牲? 因呢個投資錯既, 可能會係自己一生既幸福, 男人們, 你地諗下, 一個女人, 到年紀開始大了, 搵工又難搵, 同社會又脫節既時候, 佢地知嚟呀芝呀左講埋D"你出去返工丫" 果D說話, 你~個~良~心~呢? 你對得住個老婆對你既信任?

所以希望老公們, 對FTM好D, 佢地為頭家並不是沒有付出的, 除照顧一頭家, 照顧兒女外, 佢地對你地既信任, 是無價的, 是用她們的人生投資在你身上的。

講完

blacktulip    發表於 16-4-18 02:41
wcpcelia    發表於 16-4-15 15:55

男爵府

唉!到頭來往往人財两空,投資失敗所托非人!

別墅

回覆:djhoney 的帖子

別墅

引用:如果唔鍾意過家庭日, 就唔應該結婚, 咁咪自

原帖由 djhoney 於 16-04-15 發表

大宅

djhoney 發表於 16-4-15 12:56
如果唔鍾意陪仔女, 就應該唔好生, 養隻狗都要帶佢落街行下 ...

講得好

大宅

回覆:djhoney 的帖子

男爵府

如果唔鍾意陪仔女, 就應該唔好生, 養隻狗都要帶佢落街行下 ...
同意
生活可以将就,生活也可以讲究⋯⋯

翡翠宮

2019新春慶豚圓

講乜都無用如果個男人吾同意,佢總會比說話你聽
知佢咁既格我一定揾野做

大宅

男爵府

唉!呢啲死佬掉得快好世界姊妹?

大宅

引用:+本帖最後由+djhoney+於+16-4-15+12:56+編

原帖由 djhoney 於 16-04-15 發表

首頁

尾頁

跳至