婆媳關係

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

Over

琥珀宮

回覆樓主:

平少少未租到出去囉

珍珠宮

回覆:奶奶搞到我老公好大壓力

有乜可以點,你都無用你老公嘅錢啦~仲要係佢屋企做牛做馬,仲唔夠~?
依加99一開波就係覺得你無做野,洗佢個仔嘅錢,做乜都睇唔順眼架啦~
況且你身體唔好又大住個肚,搵工都唔易啦~一間有乜事,又要老公照顧,咪仲衰~
既然你老公無怪你,你就當睇唔到99嘅投訴信息啦~繼續做好本份,不過明知99打小報告,就多啲氹下老公開心,問下老公有乜你係可以分擔嘅,唔好嘈番99啦~日子長左,老公自然覺得99煩~

複式洋房

回覆 mandy952 的帖子

平唔平係我奶奶話事嫁!我哩啲外人邊可以搭嘴!同埋租左果度出去都仲係有問題,我奶奶嫌我唔返工,甘講真我生左bb都係要湊佢返唔到工!

大宅

熱血勳章

回覆:Szefan 的帖子

奶奶唔知你有咗?

男爵府

唔擺酒得唔得?

kubi152    發表於 16-4-15 18:14
mother904    發表於 16-4-15 17:31
Jolin_Yuen    發表於 16-4-15 12:39

公爵府

宜家可以做的就系馬上結流.例如: 以比市價平3-5% 的價錢盡快出租港島樓.再取消年底的擺酒.(同酒樓商量改一年後擺雙喜 )馬上安排BB出世後的人手安排.BB滿月就立即返工.

複式洋房

做個靚太 發表於 16-4-14 23:26
有乜可以點,你都無用你老公嘅錢啦~仲要係佢屋企做牛做馬,仲唔夠~?
依加99一開波就係覺得你無做野,洗佢 ...
嗯,我都係甘諗!不過我老公都有同奶奶講話自己都無比過錢我,但佢就回我老公話:(你無錢我點知你,點點點!)我覺得佢好自私,講真唔係佢個仔經濟壓力點會甘大,講真樓又係佢要買,擺酒就係佢要擺,但問題佢自己又咩都唔理,個仔理晒

複式洋房

venusbbb 發表於 16-4-14 23:28
奶奶唔知你有咗?
知呀,老公有同佢講

複式洋房

美之選468 發表於 16-4-14 23:31
宜家可以做的就系馬上結流.例如: 以比市價平3-5% 的價錢盡快出租港島樓.再取消年底的擺酒.(同酒樓商量改一 ...
平唔平係奶奶話事,擺酒無得取消因為比左兩之訂了,而湊bb老公亦講左係我湊,因為跟本無人幫到我!佢地唔中意請工人,亦唔駛只以奶奶,因為佢本身咩都唔理,講真佢知我有左佢問候都無問候過我亦無提點過我唔好點點點,

公爵府

Szefan 發表於 16-4-14 23:38
平唔平係奶奶話事,擺酒無得取消因為比左兩之訂了,而湊bb老公亦講左係我湊,因為跟本無人幫到我!佢地唔中 ...
咁你就要講俾99知盡快將層樓出租的重要性啦 ? 租不出去的後果啦 ?

複式洋房

美之選468 發表於 16-4-14 23:40
咁你就要講俾99知盡快將層樓出租的重要性啦 ? 租不出去的後果啦 ?
我奶奶係唔聽人講野嫁,問人意見又唔聽人講果種!我老公有時都頂佢唔順!同埋講哩啲都係佢啲仔女講啦,邊輪到我講,更何況佢而家唔中意我!係佢地屋但我好少講野,因為始終係人地屋企,講多左人地又未必中意
,所以少講唯妙!

複式洋房

講真我而家想搬出去住,我寧願辛苦啲做下parttime出一份租金,起碼唔駛寄人離下又睇人面色,同埋諗長遠啲姑仔又唔知嫁唔嫁,阿b大左都無位訓!始終係有自已既屋企好啲!但大前提租左港島果邊先,甘就可以供哩邊!我老公亦無甘大負擔

公爵府

Szefan 發表於 16-4-14 23:49
我奶奶係唔聽人講野嫁,問人意見又唔聽人講果種!我老公有時都頂佢唔順!同埋講哩啲都係佢啲仔女講啦,邊輪 ...
咁就要叫C6停止俾99家用OR減少一半99的家用(逼99盡快出租層樓)

複式洋房

美之選468 發表於 16-4-15 00:01
咁就要叫C6停止俾99家用OR減少一半99的家用(逼99盡快出租層樓)

我老公自從要供樓開始就無比家用奶奶,因為佢已經山窮水盡!裝修已經用左好多錢,而家仲要供樓,搞結婚既野又用左好多,佢話佢已經無能唯力!我會叫老公勤下奶奶盡快租出去

公爵府

Szefan 發表於 16-4-15 00:10
我老公自從要供樓開始就無比家用奶奶,因為佢已經山窮水盡!裝修已經用左好多錢,而家仲要供樓,搞結婚既野 ...
99無家用收....咁佢照計會很快出租層樓LO ?

大宅

可唔可以租出港島樓,而家住依層都租出去,然後用供樓既錢分租2間細單位,分開住?

複式洋房

美之選468 發表於 16-4-15 00:13
99無家用收....咁佢照計會很快出租層樓LO ?
我唔知佢點諗,我亦希望佢盡快租出等我老公唔駛甘辛苦!

複式洋房

rmm9852 發表於 16-4-15 00:16
可唔可以租出港島樓,而家住依層都租出去,然後用供樓既錢分租2間細單位,分開住?

...
應該唔會甘做,我奶奶之所以買哩度係因為港島既租錢可以供哩邊佢亦有少少可以袋返,如果照你提建做既我老公負擔仲大左,而家閒閒地租個細單位都8千以上!我靜係想同老公搬出去,我地兩個一齊努力組織屬於我地既屋企

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-4-14 23:26 有乜

原帖由 Szefan 於 16-04-14 發表
嗯,我都係甘諗!不過我老公都有同奶奶講話自己都無比過錢我,但佢就回我老公話:(你無錢我點知你,點點點 ...
唉~有道理講,你都唔駛係度呻啦!
衰嘅99,最本事就係輸打贏要,三重標準!
誇張比喻:就算你99親手賣你老公落火坑,都會賴係因為娶左你剋住佢!
點解叫你唔好睇啲信息,就係怕愈睇愈嬲,眼不見為淨最好!除非佢做到出面啦~
況且我諗依加你老公有經濟壓力,你都無可能提出搬架啦~只會加重老公壓力,或者必要時,睇下可唔可以番娘家啦~
不過題外話,如果你99係財政上係咁任性嘅,你地最好財政獨立啲,唔好佢想點就點,真係害死你地架!

美菲絲    發表於 16-4-15 12:22

首頁
12345...9

尾頁

跳至