自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有親人在另一個網上交易平台用$200買左野, 對方話郵寄, 由4月4日到而家都用各種唔同借口話寄..都無寄

去到中段就話退錢..當然都無退過

$200唔係多, 只係一個人$200, 十個人$2000, 一百個人就......

唔想再有人被騙..其實可以點做??

問過警察朋友, 一個又話無用, 一個又話要用D 說話技巧先有可能令警察開FILE, 不則一般都係耍走你......

我手上有WHATSAPP 所有對話, 對方電話號碼, 銀行戶口..當時賣野個POST..

求幫忙, 萬分感謝!!

伯爵府

引用:我有親人在另一個網上交易平台用$200買左野

原帖由 hkopenc 於 16-04-14 發表
我有親人在另一個網上交易平台用$200買左野, 對方話郵寄, 由4月4日到而家都用各種唔同借口話寄..都無寄

去 ...
佢有冇留相?
平郵?有冇寫回郵先?
其實可能郵寄方面亦出問題,因為我試過…

大宅

引用:Quote:原帖由 hkopenc 於 16-04-14 發表我

原帖由 Bibima620 於 16-04-14 發表
佢有冇留相?
平郵?有冇寫回郵先?
其實可能郵寄方面亦出問題,因為我試過…
留咩相?

佢直頭無寄出,自己主動話好忙唔寄,會退錢
但拖左成個星期都無退錢

伯爵府

引用:Quote:原帖由 Bibima620 於 16-04-14 發表

原帖由 hkopenc 於 16-04-14 發表
留咩相?

佢直頭無寄出,自己主動話好忙唔寄,會退錢
哦…睇錯誤會咗
咁你肯定佢冇寄,而佢又唔肯退$,已經報得警啦,仲等咩?
你再嘗試口頭警告同佢講三日內退錢,因你有齊資料,如果唔係會即刻報警,根本唔需要理會佢既一切解釋啦

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

hkopenc 發表於 16-4-14 23:26

去 ...
咁查實搵唔搵到條友呀??

如果唔係消失空氣中就日日追魂CALL佢退錢好過啦...

子爵府

2019新春慶豚圓

間網店叫咩名?

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆:求意見...懷疑被人網上購物呃錢...

係咪講緊床單嗰單?

唔好點評我,電話睇唔到點評

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:求意見...懷疑被人網上購物呃錢...

边間

首頁

尾頁

跳至
熱門主題