懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

原本想返私家開刀,但考慮到各方面因素(地理位置,價錢等),再加上公立醫院醫生又鼓勵我可以試下順產,想知如果去公立順產,會唔會安全?

另外如果真係需要緊急開刀,公立醫院醫生又是否信得過呢?

別墅

公立其實好安全既~~
而且因為你第一胎係開刀,佢都會俾你揀開刀定順產~

不過俾我我會揀返私家開刀...

別墅

回覆:april13mum 的帖子

點會信唔過?

只不過服務唔知係咪你想要。
你臨時想改開刀私家一定幫到你。去左政府就焗住上順產,最後最後一刻生唔到。

始終上胎開刀 意志力會差d.

別墅

letterland 發表於 16-4-15 09:02
點會信唔過?

只不過服務唔知係咪你想要。

其實如果可以順產到我都想順產,上胎開刀實在迫於無奈,阿B頭未向下再加上血壓高,開刀後發現傷口痛帶來好多不便,夜晚都無法照顧到阿B!

今胎私家公立兩邊都做產檢,發現醫生助產士都幾好,又鼓勵我可以嘗試順產,而且又可以摼返唔少錢,真係想試下!但係好怕爆傷口!

原本已經搵好上胎個醫生開刀,交埋私家醫院按金添,但係真係覺得相比起公立,私家好貴

別墅

只要你有意志力加勇氣就 可以順產成功。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 MommyPanel勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 KMALL特別版勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

april13mum 發表於 16-4-15 00:12
原本想返私家開刀,但考慮到各方面因素(地理位置,價錢等),再加上公立醫院醫生又鼓勵我可以試下順產,想知 ...

我情況同你一樣,不過兩邊醫生都建議一路睇到差不多到尾先再決定,因我而家個胎week數仲細

禁止訪問

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆:第一胎私家開刀,如果第二胎公立順產安全嗎?

Afford 得起既我會選私家,我上胎响私家順產,我覺得幾萬蚊完全值得。我之前都考慮去QE順產,可惜我身邊有親戚朋友响政府順產有不愉快經驗(例如:傷口爆裂,生完要隔日番醫院消毒傷口)所以我決定自己選醫生幫我生,而唔係由政府既助產士接生。

首頁

尾頁

跳至