自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

仔仔就快1歲,用明火煲粥好煩。用名家燉盅煲粥煲飯好用嗎?但最少都要1.5小時,好似好耐咁。現在買會否太遲?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

引用:仔仔就快1歲,用明火煲粥好煩。用名家燉盅

原帖由 Little2014 於 16-04-15 發表
仔仔就快1歲,用明火煲粥好煩。用名家燉盅煲粥煲飯好用嗎?但最少都要1.5小時,好似好耐咁。現在買會否太遲 ...
唔遲!好好用,我大仔由6個月用到依家3歲仲有用呀,燉下肉汁都得,好用!

大宅

回覆:朱古力小b 的帖子

平時你煮飯都要1.5小時?有無方法快D呀。燉肉汁易整嗎?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:原帖由+Little2014+於+16-04-15+發表

原帖由 朱古力小b 於 16-04-15 發表
唔遲!好好用,我大仔由6個月用到依家3歲仲有用呀,燉下肉汁都得,好用!

...
我都覺得好好用,又唔洗睇火,我又唔覺得要煲好耐,因為佢呢餐食左野,可以預返時間煲下餐

別墅

回覆:名家小花燉盅電飯煲好用嗎?

可以預定個時間啊,好用,又可以燉下湯

子爵府

我試過就甘整飯,滾水落半個鐘食得,啱曬一個人食飯,電飯煲煮唔到嚟個分量

大宅

回覆樓主:

非常好用, 唔煲粥,可以燉湯(1-2碗),我考慮緊買唔買多個大size

男爵府

回覆:angelawyy 的帖子

好好用,買左細size後,再買左個大size

大宅

回覆:怪獸青BB 的帖子

但佢最少時間1.5小時,半個鐘就ok. 如果煲粥,你們是否逐餐煲?

男爵府

千奇唔好買有白底有花果隻,煲成個幾鐘未得,買黑色果隻,半個鐘ok

子爵府

引用:平時你煮飯都要1.5小時?有無方法快D呀。燉

平時你煮飯都要1.5小時?有無方法快D呀。燉肉汁易整嗎?
要呀,起碼1.5小時,我甚至2小時!燉肉汁易整呀,將個碗反轉,放d瘦肉係上面燉2.5小時就ok

大宅

勁好用,早買早享受

大宅

回覆 elysion 的帖子

你指邊款? 有無相睇呀?
我只見過哩款

男爵府

2019新春慶豚圓

引用:千奇唔好買有白底有花果隻,煲成個幾鐘未得

原帖由 elysion 於 16-04-15 發表
千奇唔好買有白底有花果隻,煲成個幾鐘未得,買黑色果隻,半個鐘ok
可唔可以提供相睇,驚買錯 ,thx😄

男爵府

係囉,邊隻呀,我都想買黎煲粥比亞囡

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好用

子爵府

2019新春慶豚圓

好用! 煲BB飯煲BB粥燉肉汁我都用呢個燉煲

伯爵府

引用:仔仔就快1歲,用明火煲粥好煩。用名家燉盅

仔仔就快1歲,用明火煲粥好煩。用名家燉盅煲粥煲飯好用嗎?但最少都要1.5小時,好似好耐咁。現在買會否太遲 ...
用美的電飯煲仔,有嬰兒粥,普通粥,稀飯,正常飯等模式,唔洗睇火,超好用,又平,300幾唔洗400蚊

男爵府

引用:Quote:原帖由 elysion 於 16-04-15 發表千

原帖由 汽水餅 於 16-04-16 發表
可唔可以提供相睇,驚買錯 ,thx😄
二百幾,我先落米同肉碎,按一下半個鐘已煲好 ,之後再落菜碎,按多下但唔想煲太耐,10-15分鐘就較去保温,但最好煲時間中攪下就無咁易痴底,同唔好蓋打斜唔好蓋就唔會滾潟

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

仲有一樣好既係瓦膽唔似飯煲咁會花左,細細個,已煲左bb粥一年多無試煲其他,廚房細,貪細細個唔阻住

首頁

尾頁

跳至