自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

自從轉咗陳茵微代言果隻奶粉,bb 便便乾同硬咗,係一團團嘅粒狀咁,黃色。而且喊多咗,變得好扭抱,係咪肚仔唔舒服?呢隻奶粉唔夾?真係好苦惱,求幫忙,thx

伯爵府

BK Milk勳章

引用:自從轉咗陳茵微代言果隻奶粉,bb 便便乾同

原帖由 skac 於 16-04-15 發表
自從轉咗陳茵微代言果隻奶粉,bb 便便乾同硬咗,係一團團嘅粒狀咁,黃色。而且喊多咗,變得好扭抱,係咪肚 ...
開奶果陣加多10~15ml水試下

伯爵府

引用:自從轉咗陳茵微代言果隻奶粉,bb+便便乾同

自從轉咗陳茵微代言果隻奶粉,bb 便便乾同硬咗,係一團團嘅粒狀咁,黃色。而且喊多咗,變得好扭抱,係咪肚 ...
唔岩食啦,熱氣呀嘛?有無飲水,飲開奶茶?轉第二隻啦。

子爵府

引用:Quote:原帖由+skac+於+16-04-15+發表自從轉

原帖由 許c9 於 16-04-15 發表
開奶果陣加多10~15ml水試下
好,等我試試先

子爵府

引用:Quote:原帖由+skac+於+16-04-15+發表自從轉

原帖由 [email protected] 於 16-04-15 發表
唔岩食啦,熱氣呀嘛?有無飲水,飲開奶茶?轉第二隻啦。
忘了說是一個月大bb, 可以飲開奶茶嗎?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

引用:Quote:原帖由 [email protected] 於 16-04-15 發

忘了說是一個月大bb, 可以飲開奶茶嗎?
bb得一個月大, 原本食開隻奶粉ok, 做咩無拉拉轉奶粉?

侯爵府

回覆:請教bb 便便問題,請各位jm 幫忙解答。

唔啱佢食。隻奶粉本身係熱氣,唔係話開多啲水就會唔熱氣。你食完朱古力或者煎炸嘢之後飲水係咪可以唔熱氣?而且一個月咁細,仲開咁稀,本身食得唔多,會更容易餓。我就建議你轉奶粉。無謂去飲咩開奶茶去就隻奶粉。我bb之前飲過一次開奶茶,狂嘔,唔係個個都啱飲。想便便靚,飲illuma啦。

愈嚟愈冇記性

男爵府

回覆:請教bb 便便問題,請各位jm 幫忙解答。

阿 B 幾大?
半歲前都唔建議飲額外嘅水。

子爵府

引用:Quote:原帖由+skac+於+16-04-15+發表忘了說

原帖由 birdbird 於 16-04-15 發表
bb得一個月大, 原本食開隻奶粉ok, 做咩無拉拉轉奶粉?
之前飲開能x, 但好多痰呀,訓教都聽到d 痰好多,所以試轉奶粉。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

引用:阿 B 幾大

原帖由 bebeyi 於 16-04-15 發表
阿 B 幾大?
半歲前都唔建議飲額外嘅水。
以我認知, 人奶B在6個月大之前不用額外飲水; 但奶粉b 係要飲水。

伯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 bebeyi 於 16-04-15 發表阿 B

原帖由 birdbird 於 16-04-15 發表
以我認知, 人奶B在6個月大之前不用額外飲水; 但奶粉b 係要飲水。
係呀,我果個人奶b真係唔使加水俾佢飲,d poo poo都好水,但我姨甥食能恩,又係個幾月大已經痾粒粒poo,開奶加水d poo就唔係粒粒喇!

首頁

尾頁

跳至