自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

今日收到3個詐騙電話- 自稱入境署, 順丰同埋, 入境署
有講廣東話, 亦有講普通話
一定要叫老人家小心

珍珠宮

THX!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

引用:今日收到3個詐騙電話- 自稱入境署, 順丰同

原帖由 ingong 於 16-04-15 發表
今日收到3個詐騙電話- 自稱入境署, 順丰同埋, 入境署
有講廣東話, 亦有講普通話
一定要 ...
我都收到一個怪電話,首先是電話錄音,話有份件給我,叫我入資料,我唔知咩事,按左去查詢,有人接聽,話係羅湖入境處,講普通話,話有文件給我,但又問我叫咩名,我點都唔講,問佢咩事又講唔出,話自己只是接聽電話,要我講資料先幫我查,我點都唔肯講,之後就收左佢線

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章

snowkit 發表於 16-4-15 16:02
我都收到一個怪電話,首先是電話錄音,話有份件給我,叫我入資料,我唔知咩事,按左去查詢,有人接聽,話係 ...
我都收過相同內容的電話, 條友講唔咸唔淡廣東話, 我反問佢"乜唔係有件要我收咩? 我咪係收件人囉" "你打來幫我查咩資料?" "寄件人係邊個單位?" 我都未問到第四個問題佢就收我線.

首頁

尾頁

跳至