親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:哈!我都email左搵man哥問價,真係完全係標

原帖由 無話可說 於 16-05-10 發表
哈!我都email左搵man哥問價,真係完全係標準答案,係預先寫好,copy比我就算!而家等緊偉林價錢!好彩我應 ...
包車 接送機 Man Gor同偉林同價,分別喺Man Gor唔接HK Express夜機,同埋Hea到我驚

大宅

同意 ! 完全覺得香港人搵笨香港人

找taobao 普吉島接送機場 人仔99 4 seat

複式洋房

引用:Quote:kkvicky 發表於 16-5-10 16:37 我都

原帖由 無話可說 於 16-05-10 發表
佢似預先寫好既稿,我問車價,完全同我上網google search既一樣!
價錢比當地報貴
激流高低級版根本冇分別,即喺我報高級等於收貴我哋
我上次問潛水團,佢逐幾隻字彈出嚟,9唔搭8,fb又炫耀旅遊書有推薦,但喺回覆咁差,都唔會報佢啦

珊瑚宮

2020勳章

kafchan 發表於 16-5-11 11:11
包車 接送機 Man Gor同偉林同價,分別喺Man Gor唔接HK Express夜機,同埋Hea到我驚

...

依,可能我住得入,反而偉林個接機價貴過man哥喎,但包車就平D!一睇man哥就知係預先準備好D稿啦!我覺得佢只係中間人,負責搵車之類啫,所以佢hea都唔奇!不過我自己預左報團係會搵當地檔口,因為有價講嘛包車就應該會搵偉林,睇下到時先決定!呢個旅程我地完全無plan,去到至算

珊瑚宮

2020勳章

bobhowhang 發表於 16-5-11 11:43

找taobao 普吉島接送機場 人仔99 4 seat ...

咁平?D車會唔會好殘架?其實唔係唔想預比,但係好驚提早比會到時比人放飛機!

複式洋房

引用:同意 ! 完全覺得香港人搵笨香港人找taobao

原帖由 bobhowhang 於 16-05-11 發表

找taobao 普吉島接送機場 人仔99 4 seat ...
Man gor d daily tour先最搵笨
希望jm們唔好再為佢宣傳,我就中咗伏
希望大家玩得抵d,開心。

同埋布吉食海鮮貴到呢,至少大部分喺,小部分喺我未知嘅地方
bazzan market出晒呃秤 出口術 騙術,特別入口果三間攤,秤唔準,盤重,加水。入面有間價錢算好,包煮,菜式較少。

珊瑚宮

2020勳章

kafchan 發表於 16-5-11 13:03
Man gor d daily tour先最搵笨
希望jm們唔好再為佢宣傳,我就中咗伏
希望大家玩得抵d,開心。

有無人宣傳就唔知喇,以前泰fans果邊論壇都好hardsell架!其實搵我佢預左佢貴,鬼叫自己唔識泰文要搵佢咩!不過近年朋友去,都話D檔識英文,甚至為左使B6人生意,識國語幾句添!我自己就決定去到先算,因為要睇天氣!
下,布吉食海鮮都貴?但上網D人既blog又話平喎!我仲諗住豪D去魚排食添!你講果度有無冷氣架?

大宅

找激流探險旅程

http://getaways.groupon.hk/zh/deals/721120095

複式洋房

引用:Quote:kafchan 發表於 16-5-11 13:03 Man g

原帖由 無話可說 於 16-05-11 發表
有無人宣傳就唔知喇,以前泰fans果邊論壇都好hardsell架!其實搵我佢預左佢貴,鬼叫自己唔識泰文要搵佢咩 ...
可能我唔識搵,bazzan market同路邊餐廳賣得幾貴,所以行程好少食,No.6 restaurant 算抵,不過味道強差人意,生蝦同埋冬陰功

複式洋房

引用:找激流探險旅程 http://getaways.groupon.h

原帖由 bobhowhang 於 16-05-11 發表

找激流探險旅程
去到先報,行程一樣嘅,同一車,同團,去到有得格價同講價

珊瑚宮

2020勳章

kafchan 發表於 16-5-12 12:33
可能我唔識搵,bazzan market同路邊餐廳賣得幾貴,所以行程好少食,No.6 restaurant 算抵,不過味道強差人 ...

尋日都有jm話呢度嘛嘛地,呃錢兼無冷氣!其實去東南亞我都預左環境一定麻麻,至於貴唔貴真係好睇人喇!

複式洋房

無話可說 發表於 16-5-12 14:06
尋日都有jm話呢度嘛嘛地,呃錢兼無冷氣!其實去東南亞我都預左環境一定麻麻,至於貴唔貴真係好睇人喇!:fu ...
係, 所以白人咪覺得合理, 生活指數有差異嘛
我諗大部份華人都接受唔到頭三間地攤賣既海鮮再加工, 無曼谷唐人街果隻抵食, 仲要假秤, 秤盤呃秤, 偷龍轉鳳

我好似記得1500B 一斤龍蝦, 我同朋友拆解咗呃秤龍蝦, 最後大家不歡而散, Sales再拍打朋友屁股, 好挑釁, 第一間SALES有成10個或以上, 廚房得2個, 證明賣海鮮可賺旅客幾多錢, 我係其他泰國賣海鮮, 都未見過咁多SALES

我見多數人入少少幫親有間300B 4蠔, 200B 份海鮮較合理, 不過無位坐

我分享經驗, JM們去到有心理準備, 抱希望別太大

珊瑚宮

2020勳章

kafchan 發表於 16-5-13 10:55
係, 所以白人咪覺得合理, 生活指數有差異嘛
我諗大部份華人都接受唔到頭三間地攤賣既海鮮再加工, 無曼谷唐 ...

$1600thb緊係貴啦!咪即係香港價錢!我見有Dblog寫$700thb咋喎!唯有去到再諗諗啦!

複式洋房

無話可說 發表於 16-5-13 12:57
$1600thb緊係貴啦!咪即係香港價錢!我見有Dblog寫$700thb咋喎!唯有去到再諗諗啦!
...
我都有對住D BLOG既價參考, 嘈咗半個鐘, 都接近唔到BLOG果個價, 食龍肉都無味, 仲要燥底

珊瑚宮

2020勳章

kafchan 發表於 16-5-13 19:42
我都有對住D BLOG既價參考, 嘈咗半個鐘, 都接近唔到BLOG果個價, 食龍肉都無味, 仲要燥底 ...

噢!可憐,算啦,過左啖氣!我仲苦惱緊行程

複式洋房

無話可說 發表於 16-5-13 20:13
噢!可憐,算啦,過左啖氣!我仲苦惱緊行程
如果去芭東, 都係果幾條街除非去埋weekend market, 日落崖果邊

珊瑚宮

2020勳章

kafchan 發表於 16-5-13 20:15
如果去芭東, 都係果幾條街除非去埋weekend market, 日落崖果邊

weekend market一定會去!因為我星期五機
暫時只係諗到一日騎象或atv,一日出島,想包一日車,但唔知去邊好!到步果晚應該會係芭東蒲下

複式洋房

無話可說 發表於 16-5-13 20:18
weekend market一定會去!因為我星期五機
暫時只係諗到一日騎象或atv,一日出島,想包一日車,但唔 ...
近日新聞話訓練大象好殘忍, 傷佢地背脊不過激流會係最好玩, 係果個tour中其一節目, 必要玩一次

珊瑚宮

2020勳章

kafchan 發表於 16-5-14 00:04
近日新聞話訓練大象好殘忍, 傷佢地背脊不過激流會係最好玩, 係果個tour中其一節目, 必要玩一次
...

唉!係知殘忍架喇,不過D細路未試過坐嘛,咪一次咁多囉!
激流仲考慮緊,雖然佢地有13,14歲,但係我地老喇,無既體力,怕危險,所以去到至算!

複式洋房

無話可說 發表於 16-5-14 10:38
唉!係知殘忍架喇,不過D細路未試過坐嘛,咪一次咁多囉!
激流仲考慮緊,雖然佢地有13,14歲,但係我地老喇 ...
中一二就要睇佢地醒唔醒目, 驚佢地騰雞我見都有50歲左右華人都有去玩, 其實得工作人員係船頭尾撐船, 我地都係主要捉住救生繩, 係得1KM慢流可以自己撐下

首頁

尾頁

跳至