想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

排卵後第13日(比正常due day遲左3~4日),高溫都算ok,36.9,但今朝一量體溫36.7,個心就離一離,但依然係阿Q精神,同自己講係尋晚訓得差啫,等多一日啦,M小姐唔出現就得啦。唉,事實就係咁殘酷,下午2點去v v,就見到幾條血絲。好失落啊,以為bb真係會嚟我地身邊,但⋯晚餐時間,再去check,見到微弱的血水啦,確實M小姐駕到!好,我就放肆下,努力左咁耐,希望一次次破滅⋯⋯晚餐吃左辣雞煲,飲左10啖紅豆冰⋯中醫師叫唔好吃的野,都破戒吃啦!內心的痛,真係好難受,但又唔可以俾C6知道,免得佢為我擔心。呢一年來,佢由唔積極,到配合我,同埋一齊吃中藥調理,我知佢都好盡力為我,但一次次的失望,好難受。38高齡啦,好想放棄,但又唔甘心⋯

複式洋房

唔好太大pressure 俾自己.....平常心....心情好影響result...keep it on! One night happy.... ok wo!

複式洋房

回覆:自暴自棄的一晚!勁失落⋯

我覺得俾自己relax幾好,食吓自己鍾意嘅嘢都ok,我每逢day 1都係好down,會飲啤酒同紅酒等自己放鬆啲,之後又再努力過,永不放棄,加油

別墅

唔好唔開心啦, 應該唔會難受得過一次又一次bingo左又冇左....
大家一齊再努力!!! 加油加油!!!!

複式洋房

回覆:felixfafa 的帖子

加油呀。。。。唔好放棄。放肆後要再黎。

男爵府

引用:排卵後第13日(比正常due+day遲左3~4日)

原帖由 felixfafa 於 16-04-16 發表
排卵後第13日(比正常due day遲左3~4日),高溫都算ok,36.9,但今朝一量體溫36.7,個心就離一離,但依然係 ...
狀況同你一樣 過多幾個月就39 唉

大宅

瞓得好勳章

回覆 felixfafa 的帖子

我們2個簡直朋友,我之前都好像你咁,我到以家都唔甘心架,不過學我friend話:做樣樣野都諗住生仔,越認真便輸了,何不掉轉諗,我看中醫係為唔好有血塊,m痛,頭赤呢d問題,做運動係為自己血氣運行,等自己夠氣行樓梯,所有野為自己諗,唔好再著眼點要bb呢3隻字,自己會舒服d,記住:認真就輸了

大宅

引用:回覆 felixfafa 的帖子我們2個簡直朋友,我

原帖由 KKEDU 於 16-04-17 發表

我們2個簡直朋友,我之前都好像你咁,我到以家都唔甘心架,不過學我friend話:做樣 ...
講得好,我睇中醫都係為咗m 排得好d,祝大家開開心心,好孕自然來啦

別墅

引用:回覆 felixfafa 的帖子我們2個簡直朋友,我

原帖由 KKEDU 於 16-04-17 發表

我們2個簡直朋友,我之前都好像你咁,我到以家都唔甘心架,不過學我friend話:做樣 ...
路過。非常同意你講法。而家已經唔想咁認真咩野都諗生bb。我跑步目的已經唔係為生仔,反而想自己健康d..瘦d。平時得閒買下衫扮下靚仲好,好過自己成日諗幾時bingo..會唔會冇得生呢d問題。認真就輸了!

大宅

好多謝你地!!我都準備今次M完後就開始早晚跑步,做運動,可以健康d同減下肥,成日諗住會唔會bingo,搞到自己都神經質,驚c運動搞到個b都痴唔住。唉,最後就係自己成個人都遲鈍晒,靚衫又要行埋一邊😭。而家就係諗是否繼續睇中醫,因為我個高溫期一開始唔係太靚,後半段先正常,如果唔睇又怕咩機會都無晒,繼續睇的,又會無形俾自己壓力,唉⋯⋯

男爵府

引用:好多謝你地!!我都準備今次M完後就開始早

原帖由 felixfafa 於 16-04-17 發表
好多謝你地!!我都準備今次M完後就開始早晚跑步,做運動,可以健康d同減下肥,成日諗住會唔會bingo,搞到 ...
做運動,有幫助架,唔好睇中醫住

別墅

好多謝你地!!我都準備今次M完後就開始早晚跑步,做運動,可以健康d同減下肥,成日諗住會唔會bingo,搞到 ...
得閒跑下步幫助血液循環,點都有用。就算有時累都可以落去行下半個鐘。jm加油,將注意點放第二度,會輕鬆好多!

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

姐妹,PM地址比我,免費送你好孕,祝你心願得償。我也是接了朋友好孕bingo的。

大宅

唔好諗太多,成日仍住仍住,你壓力大bb着床會有影響

大宅

回覆 seaman1982 的帖子

多謝你先啊!暫時呢2個月我都唔諗住啦,想真正放鬆下,因為我知我都俾左無形的壓力俾C6,等大家都放鬆下,自自然然咁過2個月,然後再收拾心情再作戰

男爵府

引用:排卵後第13日(比正常due day遲左3~4日)

原帖由 felixfafa 於 16-04-16 發表
排卵後第13日(比正常due day遲左3~4日),高溫都算ok,36.9,但今朝一量體溫36.7,個心就離一離,但依然係 ...
你好幸福,老公配合。
朋友小產後年半都無消息,老公連body check 都唔肯去。佢好灰心!

複式洋房

唔好俾咁大壓力自己啦 =)

大宅

無錯。。。一到day1 就好失落,咩mood都無哂,好想喊,但又唔可以呻俾人聽,真係有苦自己知

複式洋房

樓主我同你同年,一齊加油啦!

別墅

38揮區!
心情同樓主一樣!同是天涯淪落人!

其實我已經放棄狀態,有冇都諗住move on,唔想成日俾哩樣嘢縛住。心情好過上年好多。
但到咗m小姐可能要哩嗰幾日,個心就籮籮戀。
今晚又瞓唔著。

PS 星期二due day

首頁

尾頁

跳至