婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:我99好好,但我為左62去同老公離婚!

我會向老公埋手多d law,既然有5兄弟姊妹,我只會俾1份合理嘅家用,勸吓老公唔好將d錢擺哂落6299頭家度,因為自己都有頭家,搬返出去住就已經解哂問題啦,唔洗離婚,唔知你點解知道62有錢,但如係真嘅我會覺得佢地都自己負擔到,你地可以留返d錢俾自己

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

翡翠宮

木棍打個大仔, 你都唔同老公講?
你覺得合理嗎?

子爵府

你由你細囝跟62通街執垃圾? 你自己亦好偏心大囝

至低能係話免你c6難做, 所以阿爺用木棍打大仔你唔報警? 你大囝和細囝同母異父?

Sorry, 我完全不能同意你所有做法, 全錯!!

大宅

有問題果個係你62又唔係你老公同對小朋友

為左呢個62而離婚,好不智

複式洋房

用木棍打仔,你都唔同你老公講???

其實已經報得警拉佢啦~

你個大仔俾自己親人咁既對待,小心佢心理不平衡。

禁止訪問

引用:你話離婚你老公冇回答你嗎

複式洋房

為左個62離婚一D都唔值,請3思
可唔可以搬番走呀?or 你地一家申請公屋

伯爵府

畀面勳章

引用:你處理得好差62打大仔,居然唔話俾老公知扮

原帖由 鳥嘴123 於 16-04-18 發表
你處理得好差

62打大仔,居然唔話俾老公知
認同。
由奇第一點,老公屋然唔知個大仔比老豆用棍打……
講咩怕為難老公呀?而家咁走左去就唔為難老公?
大仔被虐打時,唔為難大仔?
身為阿媽,保護唔到個仔,都唔找老公保護。
咁的老爺洗比面。怕咩老公為難,分分鐘你老公知道左,一早帶全家走去個安全地方啦!
你無能力去搞點尼壇野,點解唔放手比老公搞。

大宅

引用:Quote:RisaRisa 發表於 16-4-18 16:21 你同

原帖由 小歪仔 於 16-04-19 發表
成個故事佢老公只係一舊豆腐, 無對白
呢件事好似TVB 的電視劇, 老公咩到唔識幫手,由得老豆老母話事果種。。。唉

大宅

若我個囝比任何人用木棍打,我一定會報警!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

報警驗傷申請分戶啦
你仲有下半世要過, 你兩個仔豆靚咁細, 你地就係佢地世界嘅全部, 唔好因為自己細個屋企唔整齊就覺得無咩大不了, 我見太多人離婚都係咁唸, 覺得自己都係咁大無咩唔可以
點解唔可以為左兩個仔, 處理得好D呢?

子爵府

畀面勳章

衰都係咁話,一家搬去平d村屋,搵工人湊,一蚊都唔拎返去,咪暫時解決左囉…反正頭家都係散,好過離婚自己頭家散

大宅

佢講到離婚個老公都由佢,係米本身感情麻麻地?

伯爵府

咩都唔話俾個老公個知,好難令老公撐你,亦損你兩公婆感情。

根本就唔應該搬返去。

既然大細仔都錫,一定要帶兩個走,老公願意就跟埋走。

子爵府

Tonychopper 發表於 16-4-18 18:21
點解你好似咁容易放棄自己家庭同小朋友?
你老爺係衰 但係都唔可以為咗咁就同老公離婚仲要放低個個細仔 你 ...

咪係

子爵府

mapp2009 發表於 16-4-19 16:27
你由你細囝跟62通街執垃圾? 你自己亦好偏心大囝

至低能係話免你c6難做, 所以阿爺用木棍打大仔你唔報警? 你 ...

認同
細仔都係親生
自己都偏心大仔
一開始就唔應該搬反去

伯爵府

完全作得唔合理,大仔比人用棍打都唔出聲,係咪大仔係特殊兒童,爺爺唔鐘意???

伯爵府

看不出離婚的理由,想離婚總有理由!是目的還是過程恐怕只有當事人才知道!

水晶宮

BK Milk勳章

影響到小朋友
用棍打
叫62打自己个仔la
吾好分開小朋友
我係你一家搬近99算
咪返去食飯law

子爵府

畀面勳章

你老公成件事有冇為你出過聲? 而你執野走佢竟然冇挽留, 到底係佢心目中係咪只有親情冇愛情, 佢到底愛唔愛你首先要搞清楚, 如果大家愛大家既就冇理由為左個62而離婚。 你地成份糧出哂比佢做醫藥費同生活費, 但你62竟然咁對你, 如果我係你我會係鬧交時同佢講, "唔係我地死慳死抵, 比哂D錢你我地都唔洗搬返黎到你住, 你睇下你咁多個仔女有邊個會比錢你?" 認真, 你有錢比自己對仔仔唔好咩......生在福中不知福
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

首頁

尾頁

跳至