想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今個月,4月4號黎經期,我一向都係30-31日cycle,咁我用app就係話我知係21號排,因為失敗左幾個月,今個月就買左cb排卵棒,跟據說明書話31cycle係經期第一日起,計第14日就用cb check,我早一日17/4用,有笑哈哈,當日就do左2次,18/4都有笑哈哈,do左1次,如事者今日早上用cb就冇笑哈哈了,笑哈哈只有17/18/4两日,咁我想問下:

1.)我知今日都要do,咁聽日,後日仲要唔要do?
2.)係咪要do多2日會好d?
3.)咁我聽日仲要唔要用多次cb?因今日係圈圈,係咪應該聽日用cb都唔會再出現笑哈哈?

感謝大家會解答我既問題

大宅

Ting6161 發表於 16-4-19 12:34
我今個月,4月4號黎經期,我一向都係30-31日cycle,咁我用app就係話我知係21號排,因為失敗左幾個月,今個月 ...
1&2) 其實醫生都唔建議日日做, 因為老公根本回唔切精子, 就算佢有射, 精子既數量都唔一定理想, 所以做左最緊要戈兩日就比大家休息下, 如果你真係想博既, 起碼隔一日吧~
3) 其實出現左圈圈就唔洗再驗架喇, 因為正常情況下係已經排左, 但係你唔怕太壓力而想繼續MON住自己情況, 反而建議用紅D, 起碼平好多好多丫嘛

珍珠宮

引用:我今個月,4月4號黎經期,我一向都係30-31

原帖由 Ting6161 於 16-04-19 發表
我今個月,4月4號黎經期,我一向都係30-31日cycle,咁我用app就係話我知係21號排,因為失敗左幾個月,今個月 ...
我之前試過連續三日,但唔成功

大宅

ka_angel 發表於 16-4-19 12:45
1&2) 其實醫生都唔建議日日做, 因為老公根本回唔切精子, 就算佢有射, 精子既數量都唔一定理想, 所以做左最 ...
原來係咁架,thx^^

大宅

andyan324 發表於 16-4-19 12:51
我之前試過連續三日,但唔成功
咁我聽日再試下( ´▽` )ノ

別墅

我都係用CB. 都遇到類似情況!
今個月4月5日M, 至4月10完, 13/4 用CB CHECK 笑哈哈,14/4 DODO, 16/4無笑哈哈。但昨日覺得胸有少少痛及有D啡色分泌物, 晚上再CHECK CB, 又有笑哈哈. 今次有少少分秘物,唔算拉絲. 今日19/4 買咗紅D CHECK, 得一條線, 另一條線較淺色,但拉絲明顯及透明分秘物多咗。

大宅

引用:我都係用CB.+都遇到類似情況!今個月4月5日

原帖由 sleeping1968200 於 16-04-19 發表
我都係用CB. 都遇到類似情況!
今個月4月5日M, 至4月10完, 13/4 用CB CHECK 笑哈哈,14/4 DODO, 16/4無笑哈 ...
照計日子 你應該呢幾日先排至啱架喎⋯⋯

大宅

titibb 發表於 16-4-19 23:55
照計日子 你應該呢幾日先排至啱架喎⋯⋯

同意。。10號先完M。。3-4日後就排卵好似有啲奇怪大機會依家先排喎~

別墅

回覆 ka_angel 的帖子

請指點小妹:剛剛check 紅D,終於出現下深上淺,再check CB,都係哈哈笑。少少拉線但分秘物少咗。
請教大約幾時會排卵?幾時再dodo先啱?

大宅

ka_angel 發表於 16-4-19 12:45
1&2) 其實醫生都唔建議日日做, 因為老公根本回唔切精子, 就算佢有射, 精子既數量都唔一定理想, 所以做左最 ...

我想問 紅D同 CB 可唔可以在同一杯小便到驗架?

大宅

sleeping1968200 發表於 16-4-22 23:41
回覆 ka_angel 的帖子

請指點小妹:剛剛check 紅D,終於出現下深上淺,再check CB,都係哈哈笑。少少拉線但分 ...

如果紅d既檢測線係深過對照線咁會係24小時內排
CB出現笑哈哈就建議48小時內dodo, 因為依48小時係受孕率最高,所以你應該尋晚或者今日要dodo喇,繼續用紅d mon住,檢測線變淺色就等於排左架喇,排左之後卵子一般可以生存24小時,爭取時間,祝早孕

大宅

mj007 發表於 16-4-23 00:50
我想問 紅D同 CB 可唔可以在同一杯小便到驗架?

唔建議,分開杯對結果最有保障

首頁

尾頁

跳至