論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

工人家傭保險就到期,本來就咁續約就得,但保險公司說工人已咁上下年紀 (40幾咋),建議加買危疾之類的家傭保險 (類似包埋癌等較多普通家傭保險不包的項目),
價錢貴一半,需然都是多7佰幾蚊/2年,但請問大家有沒有這樣買呢?是否有此需要?
謝謝﹗

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問多JM買此類家傭保嗎?謝謝﹗

大宅

引用:工人家傭保險就到期,本來就咁續約就得,但

原帖由 annann246 於 16-04-22 發表
工人家傭保險就到期,本來就咁續約就得,但保險公司說工人已咁上下年紀 (40幾咋),建議加買危疾之類的家傭 ...
我有買埋~前排朋友請左個廿幾歲姐姐,做左半年有日突然中風,朋友冇買危疾,要自己包底有排醫。

病痛嘅嘢真係話唔埋,唔係貴又比得起,買埋安心d

珍珠宮

melolo317 發表於 16-4-24 21:28
我有買埋~前排朋友請左個廿幾歲姐姐,做左半年有日突然中風,朋友冇買危疾,要自己包底有排醫。

病痛嘅嘢 ...
謝謝你,搵咗D資料,我都覺不要省這些少少的錢。

男爵府

melolo317 發表於 16-4-24 21:28

病痛嘅嘢 ...

包底医的意思是?? 如有需要住院, $100 ㄧ日, 那部份仲可claim? 請指教, 謝!

大宅

TTJTMaMa 發表於 16-10-5 21:21
包底医的意思是?? 如有需要住院, $100 ㄧ日, 那部份仲可claim? 請指教, 謝!
...

住院有得claim, 但一般保單每年cover 個數額都不大,例如$3000,住一個月都用完quota了(實際數額要check返自己份保單),遇著嚴重疾病,住院可能幾個月起,一定唔夠claim, extra 部分就僱主要自己比晒了

子爵府

回覆樓主:

你係邊間?

珍珠宮

回覆 csweva 的帖子

我買豐隆家傭保

首頁

尾頁

跳至