夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:我為頭家好辛苦,但老公唔覺……

所以好多ftm話wkm舒服……

打2份工,受氣,又要湊仔,真係唔識講

大宅

d男人真係好廢,成日都得把口

男爵府

我同你調轉
老公成日爭野做,連工人嗰份都爭黎做
洗衫刷地煮飯
我放工返黎好攰,都係坐係度玩下手機睇下電視同小朋友玩陣就瞓
聽到老公話自己好攰好辛苦,心入面覺得好煩
我覺得佢自己攞黎,可以叫個工人做
但我知佢係想人讚下佢,我會話自己幾幸福,老公幾好
我諗如果你老公既反應唔係咁你會好好多

公爵府

blinkgogo 發表於 16-4-23 10:31
我同你調轉
老公成日爭野做,連工人嗰份都爭黎做
洗衫刷地煮飯

c6有時會走去做工人嘅嘢,洗衫掠衫之類,但永冇話主動走去做下我果啲……

公爵府

qwe789 發表於 16-4-23 00:09
所以好多ftm話wkm舒服……

打2份工,受氣,又要湊仔,真係唔識講

冇話邊種舒服啲,但老公幫到手,至少有同理心,應該比較舒服……

複式洋房

回覆 feifei_baby 的帖子

我覺得你唔計較做,係介意老公無諒解你嘅辛苦。多啲同老公溝通,唔好積怨氣係心裡,真係影響感情。

男爵府

引用:我每一日放工即刻仆返屋企,陪大女做功課,

原帖由 feifei_baby 於 16-04-22 發表
我每一日放工即刻仆返屋企,陪大女做功課,溫下習,有時同女沖涼,餵細女食飯,餐餐都狼吞虎嚥,食完飯陪下 ...
我同你完全一樣,我仲有3個細路添,大既得6歲,最細就快2歲。老公一樣係唔幫手,佢工作都忙到飛起,我又係要返工,你既慘況我應該仲慘過你,但我樂觀面對,無錯做女人係好辛苦,要煩埋家事細路事鎖碎事,但男人都好辛苦,佢出面工作壓力好大,大過女人好多。
互相體諒啦!

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

我哋太叻,又太獨立,好多嘢,叫得對方做,不如自己做埋,因為唔想跟手尾,亦因為咁,當男人想幫手時,就比我哋一盆冷水淋落去,久而久之,佢哋亦選擇沉默地對住部電話/平板。。。我好明白,我以前都係,我老公沖一次奶比我鏟一次,但我好彩,有個好醒目嘅工人,幫咗我好多。
亞仔十歲了,唔使湊,可以同佢爸爸一齊玩,變相老公亦改變咗好多,唔好灰心,當你兩個囡大啲,情況就會唔同。

主 賜 平 安

翡翠宮

咁樣一定要揾D嘢俾C6做,工人一定要請

珍珠宮

我每一日放工即刻仆返屋企,陪大女做功課,溫下習,有時同女沖涼,餵細女食飯,餐餐都狼吞虎嚥,食完飯陪下 ...
啲男人好衰架,似住女人攪得掂,樣樣唔幫手比返個女人做,自己呢係女人後面做女人背後既男人

子爵府

我屋企嗰個爸爸只係識搵錢同比錢,其餘乜都係我理

大宅

我都係有小朋友先知我老公原來姓"賴", 工人, 細路, 入學, 暑假... 乜都係我. 衰到連屋企某D日用品用晒叫佢攞, 就好似個坦己咁話唔知起邊, 講左起邊連隻手伸長D都費事, 一味話無. 小朋友學校要帶D乜永遠唔理, 欠既就鬧我好唔準備. 起屋企除左食+瞓就係打機, 隻手篤住部電話就叫個女唔好玩tab去溫書, 佢同女溫書考得差就話求學不是求分數, 我同女溫考得唔好就話我唔知點同個女溫書, 唔係有細路我離左婚好耐, 仲洗咁委屈

份工辛苦, 放左工仲辛苦. 但係我老公唔知點解淨係覺得得佢一個返工辛苦, 我返工就係返去瞓覺唔洗做

大宅

可能個個都是咁,極會有絕種

複式洋房

真係5識做

大宅

我明白,c6又係咁,話我呢樣個樣唔識照顧頭家,只有叫一句都係99做既好事....
我同佢講我唔會好似你亞媽咁酒店式服侍你,聚得我就唔駛諗做住可以做大爺

首頁

尾頁

跳至