想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實一直無諗過要公開我的不孕經驗,現湊住一個加肚中有個30week的小b,已經好少時間上來bk,頭先有個jm問我有遇排卵藥的問題,我回覆後個心又想同大家分享下

二年多前我同大家一樣為想孕而每日bk,我共在台灣做了4次ivf,4次中小產了二次,雖然自然係半個基督徒,但都在家人勸告下揾了個師傅問問我的子女問題,2011年走了個24week囡囡,2012年開始ivf生涯,當時的我28歲,無諗過
做ivf都會唔成功,天真的我唔信師傅的話,覺得科技一定準過算命,每次失敗都再試,覺得人定性天,到最後一次失敗後,我又揾師傅算,佢第一句同我講,你自己攞來辛苦,未到你可生育的時候你點做都無用😐

大囡同小b仔都係跟佢個日子行埋一次就成功了,係一個月行埋一次就ok了,所以二胎有左我都唔夠膽信架,細仔哩胎係行埋後二個鐘就發高燒,心連續睇了一個星期多中醫,個中醫在我排卵後7日已經同我講我有機會有左,我仲日日用hipseat 咩住大囡,個心覺得點會咁快中獎,到經期未到才驗😜開心到唔信係真☺

男爵府

引用:其實一直無諗過要公開我的不孕經驗,現湊住

原帖由 MW148 於 16-04-23 發表
其實一直無諗過要公開我的不孕經驗,現湊住一個加肚中有個30week的小b,已經好少時間上來bk,頭先有個jm問我 ...
各人的宗教唔同,唔信的就當無睇過☺我只想分享下我的經驗,同時好多謝師傅

現一囡,肚中小b仔,18年可以追多個囡,期待成真☺

希各jm早日如願以償

大宅

你去台灣找那位E生做,點解4次ivf都沒了?
PS.(如果令你想起不開心就不用說,Thz)

男爵府

回覆:FionIp 的帖子

我當時係2012年頭睇瑪麗私家ivf,62朋友介紹打尖見教授,教授係好,但好忙,除了初次見教授外都係其他醫生跟進,感覺好冷漠,當時bk有個post講台灣做ivf,我就係心口掛個勇字飛去揾老劉的頭10位勇士☺到醫務所仲識了2個香港媽媽☺

老劉做了3次失敗,每次得1-2粒卵,每次都要重新做過,打針打到肚花哂😢

後又有jm介紹翁醫生,再飛去見佢,係成功了,但9week小產,本來想再做多次,翁反而要我停下,開了好低量排卵藥俾我,叫我心理平靜後才試……

別墅

回覆:FionIp 的帖子

可以pm我你個師傅的資料嗎?我都想問下,謝謝!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 MW148 於 16-04-23 發表其實

各人的宗教唔同,唔信的就當無睇過☺我只想分享下我的經驗,同時好多謝師傅

現一囡,肚中小b仔,18年可以 ...
congrats

可以pm 我你師傅的電話嗎?thx

大宅

回覆:MW148 的帖子

自從生左個女後 我好少上bk 呢幾日我又蒲頭啦 我而家係台灣 再去老劉試追一個
見到你生活好好 我都好開心 願你一家健康快樂

大宅

其實一直無諗過要公開我的不孕經驗,現湊住一個加肚中有個30week的小b,已經好少時間上來bk,頭先有個jm問我 ...
可否pm師傅資料?十分感謝🙏🏻

大宅

回覆:4次ivf失敗,反而二胎自然懷孕

我都想要師博資料:)
Can u Pm me? Thanks a lot

別墅

可給我師傅資料嗎?

複式洋房

可否pm师傅资料?

別墅

可以pm 我你師傅的電話嗎?thx
Congratulations

大宅

我都想要師傅既資料呀,可否比我thank

男爵府

可以 pm 個師傅俾我嗎?Thanks

禁止訪問

引用:我當時係2012年頭睇瑪麗私家ivf,62朋友介紹

男爵府

回覆 MW148 的帖子

我都信命運,好多年前有師傅話我"小孩遲生",結果結婚11年我37歲時先得老劉幫助生到個女,現喺老劉度放胎返嚟一星期等月尾派彩。你師傅好堅!
希望你如願以償!

男爵府

卓玲BB 發表於 16-4-23 11:28
好耐冇見你出現了,我知道你有免疫問題後來翁醫生幫到你,但我小產2次,又打左肝素都五得又查五到咩免疫問 ...
你都加油呀!希望你都快啲一take過!

大宅

回覆:4次ivf失敗,反而二胎自然懷孕

我都想要師父資料,,唔該你,

別墅

MW148 發表於 16-4-23 00:49

祝你生活愉快!
我都想要師傅的資料,唔該哂!

大宅

可以俾師傅資料我嗎?謝謝

首頁

尾頁

跳至