親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

請問有冇JM去過Houston呢?可否介紹下好去處及美食。

謝謝!

大宅

回覆 小B媽咪 的帖子
太遲答你,不過照講啦,你可以去:
Houston space center順便 你可以去埋附近outlet同埋Baybrook mall. downtown嘅JP Morgan Chase tower上面個observation deck吾使錢. rice university影相 佢地個campus 如詩如畫. 參觀nba火箭係downtown嘅Toyota center. 去下Sam Houston boat tour九十分鐘又係吾使錢. 渣車去galveston陽光與海灘,上埋Galveston Island ferry, 人同車都可以上船,吾使錢嘅。Discovery green行下,有時有免費音樂會

Shopping 去:
The Galleria 超級名牌同中檔牌子都有(去埋附近whole food market高檔超市個,正過citysuper好多)
Baybrook mall
Houston premium outlet
Tanger outlets houston
Costco

食:
Chipotle (德州墨西哥快餐,類"只Ikea cafe形式)
Texas land and cattle 食扒
Saltgrass steakhouse
Texas出名bbq,可以去試下Texas bbq

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

uwoog 發表於 16-6-19 12:38
回覆 小B媽咪 的帖子
太遲答你,不過照講啦,你可以去:
Houston space center順便 你可以去埋附近outlet同埋B ...

感謝你回復!

結果買咗Houston Pass參觀同玩當地嘅樂園、Space Center, museum、動物園等。

再一次多謝你寶貴資料。

大宅

回覆 小B媽咪 的帖子

吾使客氣。其實好少人會揀houston玩,因為吾係咁多大景點。何解你會揀houston玩呢

男爵府

uwoog 發表於 16-6-20 00:02
回覆 小B媽咪 的帖子

吾使客氣。其實好少人會揀houston玩,因為吾係咁多大景點。何解你會揀houston玩呢 ...

其實唔係我去,係小兒學校去比賽,之後留數天觀光。

今早佢話,計畫緊揾一日去睇山洞,老師話好靚㗎!

Thank you!

首頁

尾頁

跳至