自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為小兒有皮膚病, 不即時用規液沖身會身癢。

回家沖身有一段距離, 加埋汗水回家後全身發紅。

我可以怎麼辦 ?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

你在那個池游呀?無聽過這條規例。我個仔都是在史丹福學游水。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 #1 EmilyBB 的文章

係shower room都唔准???

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 chumamma 於 08-10-11 13:34 發表

我可以怎麼辦 ?

借問聲咩係“規液”呀?
不過講時講, 如果連沖身都唔俾的話, 又好似太過分喎mouth:

網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

請問你係邊個池,應該唔會架,我個囡都係standford學,學左成年幾都無話唔比用皂液沖涼架.

別墅

me too.
My son study there since K2, now he is P.2, and I never heard about this rule

大宅

好媽媽勳章

唔好意思, 想問下小朋友有皮膚病學游水, 會不會唔係甘好丫?
我覺得對自己同其他小朋友都好似唔係甘好wor!!!

原文章由 chumamma 於 08-10-11 01:34 PM 發表

我可以怎麼辦 ?

大宅

不是傳染別人皮膚病。 類似濕疹。

史丹福話規液會滑倒其他小朋友, 禁用, 報名時無呢條例, 今個星期才加上去的。

原文章由 Choby 於 08-10-12 01:44 發表
唔好意思, 想問下小朋友有皮膚病學游水, 會不會唔係甘好丫?
我覺得對自己同其他小朋友都好似唔係甘好wor!!!

大宅

好媽媽勳章

如果係濕疹, 唔沖乾淨, 真係好慘wor!
你小朋友係邊間standford學? 我仔個間無話唔可以用沖液wor!
如果報名時無呢條例, 你可以同佢地傾下!

原文章由 chumamma 於 08-10-12 05:25 PM 發表
不是傳染別人皮膚病。 類似濕疹。

史丹福話規液會滑倒其他小朋友, 禁用, 報名時無呢條例, 今個星期才加上去的。

大宅

STandford 位於 將軍澳尚德村對面小學旁
今個星期貼出通告, 嚴禁用 liquid soap.

原文章由 Choby 於 08-10-12 22:01 發表
如果係濕疹, 唔沖乾淨, 真係好慘wor!
你小朋友係邊間standford學? 我仔個間無話唔可以用沖液wor!
如果報名時無呢條例, 你可以同佢地傾下!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係未黃永樹入面個場呀? 我仔都係O係依度學, 啱啱上堂我叫阿仔唔好沖, 返屋企先沖, 所以唔知喎, 下堂留意吓先。

原文章由 chumamma 於 08-10-13 13:19 發表

大宅

傻傻地架, 係'扇'水都會'扇'啦, 關梘液咩事.

大宅

好媽媽勳章

其實邊有可能晤比人梘液沖涼架!!!
有那一間泳池會有d 甘ge rule!!

[ 本文章最後由 Choby 於 08-10-13 23:19 編輯 ]

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 chumamma 於 08-10-13 13:19 發表

咁用solid soap , 邊有咁規矩架!!!

大宅

DID YOU ASK WHY CAN'T USE LIQUID SOAP ? IS IT APPLY TO ALL STANDFORD SWIMMING SCHOOL ?
我係KWUN TONG STANDFORD, 個個都係咁沖身啦,如果有D咁嘅RULE, 要同佢地傾傾, 如果唔沖身, 我個仔/女有咩事邊個RESPONSIBLE ?

首頁

尾頁

跳至