親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

宜家行程我有D亂, DAY 1 夜機到, 打算住返係PATONG, 方便第二朝去報DAY3,4既LOCAL TOUR. PATONG有無咩酒店平又乾淨既可以介紹?
DAY 2- DAY 4會住CENARA GRAND WEST SANDS既VILLA, 而我地係買二晚送一晚, 但因為會JOIN LOCAL TOUR, 所以好似無咩時間享用酒店泳池. 但因為有小朋友, 佢地又鍾意玩水上設施. 想問問各位在行程上有無咩建議可以比我?

DAY 1 11:50PM到- 去PATONG住一晚酒店
DAY 2 早上去報LOCAL TOUR, 食下野, 跟住會坐車去CENTARA GRAND WEST SANDS, CHECK IN完會去酒店游水, 夜晚會係酒店食
DAY 3 騎大象, 玩ATV (半日), 晚餐會係酒店或酒店出面既食肆.
DAY 4 JOIN LOCAL TOUR出蛋島, 浮濳 (其實需要半日定一日時間?), 之後我地應該都會係芭東食下行先返酒店
DAY 5 盡情係酒店玩水, 中午CHECK OUT, 食LUNCH 後去機埸 (4:05PM機).

男爵府

無話可說 發表於 16-5-4 22:05
收貨睇下得唔得先比你
收到貨未呀? 入唔入水? 上網見都係RMB20左右.

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

oktammy 發表於 16-5-26 11:28
收到貨未呀? 入唔入水? 上網見都係RMB20左右.

收左喇,試左無穿無爛,應該唔入水掛!但我都唔太敢同電話一齊落水用

大宅

想生BB熱投 陪月勳章

20080909 發表於 16-4-29 13:49
你好,我22/8出發9日8夜,也是乘AirAsia,早買機票3大(小朋友13歲)包行李、劃位、訂餐3人合共HK$3,6xx。

...

$36xx 真係好平, 我訂7月尾單程布吉返香港, 兩大一細都要3xxx

別墅

queensroad 發表於 16-5-10 17:29
旦島包的一餐,唔算多,只能叫填滿個肚

請問你幾時去咯?啱啱問咗Man X既團,話2014年開始政府唔俾島上設餐廳,所以Man X既旦島團無午餐食,而且話旦島唔俾餵魚啦!
我9月頭去

別墅

wendyee 發表於 16-6-3 11:37
請問你幾時去咯?啱啱問咗Man X既團,話2014年開始政府唔俾島上設餐廳,所以Man X既旦島團無午餐食,而且 ...

乜真係唔餵得??? 只係蛋島? 有無其他島得?

男爵府

回覆 wendyee 的帖子

我地7月去呀, 唔餵得咁個島會無咩人去囉. 咁知唔知邊個島餵得又多魚?

侯爵府

2019新春慶豚圓

wendyee 發表於 16-6-3 11:37
請問你幾時去咯?啱啱問咗Man X既團,話2014年開始政府唔俾島上設餐廳,所以Man X既旦島團無午餐食,而且 ...

請問知唔知唔俾餵魚,咁玩浮潛得唔得呢?

子爵府

2020勳章 醒目開學勳章

回覆:oktammy 的帖子

我昨晚才買 package,5/7 出發,去 8 日,第一次去布吉,帶埋 15歲仔去,仲未 plan 行程呀,打算向大家學野

http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

別墅

oktammy 發表於 16-6-4 11:00
回覆 wendyee 的帖子

我地7月去呀, 唔餵得咁個島會無咩人去囉. 咁知唔知邊個島餵得又多魚? ...

我無再問吖

別墅

kkvicky 發表於 16-6-4 12:18
請問知唔知唔俾餵魚,咁玩浮潛得唔得呢?

出島團有寫明可浮潛

大宅

回覆樓主:

我都係airasia去, 落機好多好多大陸團,過關好慢,出到機場都成2:00am
再book左車去芭東( taobao book),返得酒店沖完涼都要4-5點
好彩我安排左第日朝早無活動,下午先出蛋島半日
我出海,騎象都係taobao book,因為唔想浪費時間去到慢慢格價(睇價錢比man哥平)

不,騎完大象後,我覺得可騎可不騎,d大象又好似辛苦~

我有2日租車,專去d偏d景點,布吉交通費好貴,租車仲平。同埋個2日住villa(2房有游池1千左右,抵)

大宅

yuuri 發表於 16-6-4 21:25
我都係airasia去, 落機好多好多大陸團,過關好慢,出到機場都成2:00am
再book左車去芭東( taobao book),返得 ...

你可唔可以pm我你淘寶條link?

我之前都係淘寶睇過一間,唔知係咪同一間,thanks

男爵府

yuuri 發表於 16-6-4 21:25
再book左車去芭東( taobao book),返得 ...
可唔可以SEND條LINK比我? THX

別墅

回覆 oktammy 的帖子

你好! 我離緊下個星期出發, 都會住GRAND CENTARA WEST SAND, 都係BY AA 夜機.

其實GRAND CENTARA WEST SAND好近機場,
第一晚到左夜MAMA去PATONG, 玩一日夜晚就返去GRAND CENTARA,
如果你係想行下PATONG都OK既,
但如果去PATONG只係為左報TOUR, 一來一回都幾SIDE時間同車錢, 可以係HK報定~

男爵府

c.yan 發表於 16-6-6 14:09
回覆 oktammy 的帖子

你好! 我離緊下個星期出發, 都會住GRAND CENTARA WEST SAND, 都係BY AA 夜機.
因為我第一次去布吉, 所以想去市中心行下食下, 順便報團咋. PATONG食肆有無邊間特別, 去到一定要試下架?

大宅

回覆樓主:

GRAND CENTARA WEST SAND,會距離芭東好遠咁,有冇其他近D介紹?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題