婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

嫁左後老公有叫我叫佢媽媽,我叫過佢似聽唔到,我示意老公睇下,唔係我唔叫係佢唔應,自此從來唔稱呼佢只say hi
一直我地口和心不和,但ok. 算,
呢排佢出招,係老公弟弟個老婆面前講到我好好,比面色佢睇,一齊食飯佢扮到我地心靈一致咁,令
妯娌好無引,我唔明佢咩心態

公爵府

ccgirlcc 發表於 16-4-29 22:58
呢排佢出招,係老公弟弟個老婆面前講到我好好,比面色佢睇,一齊食飯佢扮到我地心靈一致咁,令
妯娌好無引,我唔明佢咩心態
99明顯系挑撥離間你與妯娌之間的關系啦.玩偏心你...而令妯娌吃醋.令妯娌以你為假想敵....最討厭玩手段的老人家.會令到成個家族四分五裂.兄弟姐妹之間似一盤散沙.而99自己就食花生.....呸 ! 損人不利己.然後再把罪名推俾某一位心抱....."自從娶左你...佢兩兄弟就開始不和.以前佢兩兄弟感情好好GA ! "

公爵府

我建議你主動與妯娌說明99平日對你的真正態度.再說明99故意令妯娌無引的技倆背後的用意.

侯爵府

美之選468 發表於 16-4-30 00:29
我建議你主動與妯娌說明99平日對你的真正態度.再說明99故意令妯娌無引的技倆背後的用意. ...

唔得喎,點知佢會唔會同返奶奶講,你當人好新抱,其實人地咁話你啊奶奶

珍珠宮

你99好高章,比我就求其叫聲奶奶,應酬2句就算,不過,你做新抱,就算奶奶聽吾到系咁意都叫吓人,否則,就會比人話你冇禮貌

大宅

奶奶轉換目標

男爵府

回覆:奶奶真係好無品

佢會唔會係想比妯娌知你對佢咁好,而想妯娌又對99咁好呢

子爵府

畀面勳章

你99愛搞屎棍。。個家越亂佢越開心。。
簡單來說係心理變態

男爵府

回覆 美之選468 的帖子

係囉,真係唔明白,妯娌佢應該麻麻地奶奶,我其實都唔想理h所以我無出聲,但聽老公講佢好唔鐘意妯娌,佢唔鐘意佢大過佢個仔,有仔女

男爵府

回覆 anna59 的帖子

係唔會叫佢媽,叫99

公爵府

ccgirlcc 發表於 16-5-1 19:45
回覆 美之選468 的帖子
但聽老公講佢好唔鐘意妯娌,佢唔鐘意佢大過佢個仔,有仔女
呢D咪就系99多鬼魚LO ? 老婆又唔系佢娶.使乜佢中意 ? 世界上長壽又健康的老人都有一個共通特徵....就系...從不多管閑事.

首頁

尾頁

跳至