懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下大家既環保尿布係邊度買?價錢大約係幾多? 或者大家有冇推薦邊間買環保尿布?謝謝

大宅

回覆樓主:

我都想知……留毛學嘢

男爵府

回覆樓主:

我自己係Amazon美國度買左運緊返黎,前排亦上呢間睇過,感覺都幾好,但我買左就冇幫襯,有興趣可以上去look下

利申,冇利益關係,純分享咋

水晶宮

b媽寶 發表於 16-4-30 20:39
想問下大家既環保尿布係邊度買?價錢大約係幾多? 或者大家有冇推薦邊間買環保尿布?謝謝

...
街市有賣傳統紗布尿布,幾十蚊十條,易洗快乾但BB大個咗多尿可能唔夠吸要加墊。Amazon買外國貨Osocozy prefold唔使摺咁多下又夠厚,不過較貴。防水套我喺淘寶、AEON同外國Amazon都買過,廿幾蚊到百零蚊不等。我買嗰隻淘寶貨唔好用,冇髀仔防漏邊會側漏。AEON嘅ok但較厚(腰部靠魔術貼adjust, one size)不過我買嗰隻款好似已斷貨冇再見過。Amazon買嘅Thirsties啪扭款質地夠薄輕身但較貴。

大宅

回覆:EstrellaDamm 的帖子

我有睇其他,,淘寶都有睇過,都有啪啪位果d,但想香港配芯

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

love-momo 發表於 16-4-30 22:14
我自己係Amazon美國度買左運緊返黎,前排亦上呢間睇過,感覺都幾好,但我買左就冇幫襯,有興趣可以上去look ...
我都有買呢隻,幾好用,我上去睇過先買,係呢間shop

大宅

回覆:hahatobey 的帖子

我都去左睇,見到fb有哩個,仲要唔貴喎,好抵下!你地大約買幾多先夠用?

男爵府

b媽寶 發表於 16-5-1 12:19
我都去左睇,見到fb有哩個,仲要唔貴喎,好抵下!你地大約買幾多先夠用?

...

我買左10塊+22塊尿布, 希望夠用啦,你可以買住d先,唔夠再買

大宅

回覆:love-momo 的帖子

因為我見有size分架唔敢買太多住

首頁

尾頁

跳至