親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問0下番禺祈福新村 ?

想問0下番禺祈福新村買package 平D or book hotel + bus ?

package : $10xx
1. 雙人房1間1晚
2. "皆大歡喜"自助晚餐2位 (不含海鮮湯、時間:18:00- 21:00)
3. 享用大型夏威夷水上樂園,桑拿,健身室
4. 暑期"鬆一鬆"套票
a. 中葯浴足及香薰精油足底按摩2小時(每人1小時)
b. 壁球, 網球, 桌球, 保齡球任選其中1項1節
5. "祈福五環奧運村"門票2張(由酒店派發)
6. 九龍來回蓮花港船票各2張

Book Hotel : $540 + 2 ticket of $160 bus = $860
巴士直到
祈福酒店

因我未去過, 唔知"自助晚餐"正唔正 ? 又唔知"祈福五環奧運村門票" 係 ???!!!

若想去長隆夜間動物世界, 是不是很遠, 因有大有細.
請指教.

禁止訪問

Re: 想問0下番禺祈福新村 ?

男爵府

好媽媽勳章

中旅祈福套票都係 $974 咋喎, 包晒你以上果 d 野啦! 另外有個套票係唔包船飛o既, 我就買過唔包船飛揀自己搭車啦, 因為上船係中港城同埋一係好早, 係好晏,d 時間唔好, so 我揀搭巴士係元朗(因自己住元朗)出發上車,經文錦道關口直上祈福新村,全程車程約三個鐘,其實過關都好快因文錦道唔多旅巴同黃巴過關,不過要係文錦道關口等轉內地車,睇你好唔好彩啦,好彩就即有車轉, 唔好彩就要等半個鐘,不過果度都唔係露天o既, ok咁啦!都唔算好混亂, 可以接受因為我都帶住兩個仔一齊去,係文錦道上左車之後就直去祈福架啦,車程約個半鐘到, 其實搭車搭船各有好處, 睇下你住近邊度啦,如果你住九龍去中港城近咪搭船 ok 囉, 船程有 d 一個鐘(如搭南沙港就快 d), 有 d 就成兩個鐘 (搭蓮花港耐 d 架, 中旅就係搭蓮花港架啦) 去港口仲要轉車去祁福 tim, 都係時間差無幾架咋! 搭車就有好多間車公司揀, 有中旅粵港, 永東等, 有唔同上車地點可以揀,車費約 $80 each, 大小同價, 有 d 公司一歲起要收錢, 有 d 就唔使收, 至於 dinner buffet 佢地依家酒店做緊 promote 都係 $98位大人, 不過小童高過某高度要收$68 (應該 100cm

大宅

bobo & 3loks,

Thanks.

我決定去長隆一住, 下次才去祈福.
不過, 我唔知要唔要攞bb 車, 因仔仔只得2.5歲. 如果去長隆酒店游水, 要唔要攞水泡 ?

大宅

Re: 想問0下番禺長隆酒店?

媽咪,
我都打算月中去長隆.我會帶BB車.水泡都拎埋,但唔知酒店有冇得泵水泡呢?

另外,想問下長隆酒店有冇三腳插蘇?

我會自己買package.
請問有乜好介紹?包括食和玩的好去處.

別墅

媽咪,
你最好帶BB車,無論你或佢都會舒服D!
泳池有淺水及深水區,帶埋水泡無壞呀!果度都有間細店舖有得買既!

pc9,

酒店冇得泵水泡既,自己吹就可以了!
酒店亦冇三腳插蘇,你可以係香港買D旅行用3腳轉2腳就成,walt數一樣!

子爵府

pc9 寫道:

另外,想問下長隆酒店有冇三腳插蘇?

I just came back from 長隆酒店, there is no 三腳插蘇 but you can ask it to give you "tor ban". We requested one & use it to charge mobile phone & the battery for video camera. :mrgreen:

子爵府

媽咪 寫道:
我決定去長隆一住, 下次才去祈福.
不過, 我唔知要唔要攞bb 車, 因仔仔只得2.5歲. 如果去長隆酒店游水, 要唔要攞水泡 ?

長隆 swimming pool is not very special, my son is ~ 90 cm height & cannot stand in the pool, so you better bring/buy the 水泡 otherwise you need to hold your son.

If next time you go to 祈福, sure your son will enjoy very much in the water world ($20/entry for resident). My son likes to walk, play the slide by himself very much. (no need to bring 水泡) He spends more than 1 hr there. Really worth to go.

子爵府

fannie,
我想問佢地d2脚插蘇係平定係八字架?同埋有冇風筒架?thx!
:mrgreen:

男爵府

3loks>>請問同祈福酒店買長隆動物園入場卷幾多錢一張呀?

子爵府

pauline.c 寫道:
fannie,
我想問佢地d2脚插蘇係平定係八字架?同埋有冇風筒架?thx!
:mrgreen:

長隆酒店 is a 5 star hotel lai gar, of course 有風筒 la

"herb" water bath for foot + massage, $68/hr, make booking near the swimming pool

子爵府

長隆酒店 is a 5 star hotel lai gar, of course 有風筒 la

yuetmama,
Thanks! 我正一'大鄉里'呀. :mrgreen: 咁祈福酒店都應該有啩 ?-(

禁止訪問

大宅

up

複式洋房

我想問佢地d2脚插蘇係平定係八字架?

大宅

May I know where to get Chime-long night zoo ticket cheaper? China Travel cost HKD128/adult.
How much will it cost if I get it from 祈福新村 hotel?

公爵府

I am also planning to spend 2-3 days in Panyu. Between 祈福新村 & 長隆酒店, 邊間正D,豪華D,新淨D,設備好D? Thanks.

大宅

長隆酒店 - Good service and nice. 豪華. -- I like very much and very near to 長隆Zoo.

There is no discount to buy tickets from 祈福新村. 20% in 長隆酒店 (only for 住客).

Both d2脚插蘇 and 平定係八字架 都有.

公爵府

媽咪,Thanks for your information.

首頁

尾頁

跳至