親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:2016暑假7-8月去沙巴的揮手區

我而家應該11-15/8, 前年去過一次,而家睇緊去邊好,定純hea

男爵府

ccyin 發表於 16-5-23 23:24
我而家應該11-15/8, 前年去過一次,而家睇緊去邊好,定純hea

上次去過邊樹呀? 分享下. 邊到最好玩. 我己經係15年前去啦. 現在吾同晒啦.

珍珠宮

BK Milk勳章

coney 發表於 16-5-24 11:15
上次去過邊樹呀? 分享下. 邊到最好玩. 我己經係15年前去啦. 現在吾同晒啦.
...
上次我只係去3日, 所以去左好少地方, 都係自己出島, 係附近食野海鮮, 包車大半日去睇景點...
今次去5日都係諗住純hea

男爵府

ccyin 發表於 16-5-24 11:37
上次我只係去3日, 所以去左好少地方, 都係自己出島, 係附近食野海鮮, 包車大半日去睇景點...
今次去5日都係 ...

純 hea 正呀!!

別墅

好媽媽勳章

我 4 月去完沙巴, 識左個當地導遊(相比當地平, 同服務好)
如果唔想煩, 他可以由落機開始就幫你安排行程
可以whatsapp 佢問下, 60-012 8811124 micheal

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我 18 - 23/ 8

大宅

想生BB熱投

我7月中到去, 6日. 無PLAN 行程.
SUNDAY MARKET 係咩來GA ?

男爵府

百分百cow 發表於 16-6-15 12:41
我7月中到去, 6日. 無PLAN 行程.
SUNDAY MARKET 係咩來GA ?

同你分享下我的NOTES啦:-

Gaya Street Sunday Market 加雅街市集星期日市場

推薦周日市集的甘蔗汁。

每個星期天上午,加雅街都實施交通管制封鎖,舉行加雅街市集。向當局繳付些許費用的各類小攤販,在整個上午就地展賣的物品包羅萬象,包括水果、蔬菜、魚類、盆栽、寵物、書籍、衣物、當地各種手工藝品等等!

亞庇市區的加雅街算是挺熱鬧的一條街,平日就有很多小吃美食,平時就會在這一帶找餐廳,而且啊,在加雅街Gaya Street 的週日,可是還有週日市集 Sunday Market 可是超級熱鬧的啊,大方最愛逛這種傳統市集了,有很多寶可以挖,有小吃水果可以吃,有得買有得吃,讚啦~

逢星期日 Gaya street 變身成為一個市集,賣各式各樣的產品,手工藝品、土特產、肥皂、咖啡粉等等,買手信一流。
每個星期日早上,加雅街都會搖身一變,變成一個小市集,除了遊客會來這裡買各種紀念品和手工藝品(T-Shirt,手繩,鎖匙扣),當地人也會來這裡買些蛋糕小吃和生活必需品,氣氛相當熱鬧,在這裡逛一圈,絕對能買到足夠的手信。

我每次都會來掃一堆零嘴,小餅乾炸魚片之類,每包幾馬幣到十幾馬幣不等(約HKD$10-30),帶回酒店晚上享用。
木制名片牌, 可以現場做.

男爵府

今日剛剛搞掂AA的ONLINE CHECKIN, 其實真係吾駛比錢買位的. 3人慳HK$60啦. 一切搞掂, 離起程仲有兩週, YEAH!

男爵府

coney 發表於 16-7-7 15:43
今日剛剛搞掂AA的ONLINE CHECKIN, 其實真係吾駛比錢買位的. 3人慳HK$60啦. 一切搞掂, 離起程仲有兩週, YEA ...

等你分享啊,我要等多個幾月(emoji)

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

coney 發表於 16-7-7 15:43
今日剛剛搞掂AA的ONLINE CHECKIN, 其實真係吾駛比錢買位的. 3人慳HK$60啦. 一切搞掂, 離起程仲有兩週, YEA ...

System assign 定可以自己揀?

男爵府

回覆 Lqueenie 的帖子

System Assigned. 我替朋友做埋都係可以坐埋一齊喎.

記得14日前00:00.

男爵府

coney 發表於 16-7-11 11:59
回覆 Lqueenie 的帖子

System Assigned. 我替朋友做埋都係可以坐埋一齊喎.
睇到你MSG , 真係安心好多,,我為左慳, 又係冇比錢揀位, 又係兩張ORDER..

男爵府

回覆 MONKICHI88 的帖子

記住要MARK低時間去CHECKIN!

男爵府

順帶一提, 呢到有沙巴和其個埠的七日天氣. 有時間入來睇睇.

Weather Forcast for coming 7 days

http://www.met.gov.my/web/metmal ... /general/majortowns

男爵府

coney 發表於 16-7-13 11:19
回覆 MONKICHI88 的帖子

記住要MARK低時間去CHECKIN!

請問,專業x 遊幫我買機票,我需要做online check in嗎?"第一次自遊行,乜都唔識.求教,Thx

男爵府

馬騮狗 發表於 16-7-13 11:45
請問,專業x 遊幫我買機票,我需要做online check in嗎?"第一次自遊行,乜都唔識.求教,Thx
...
吾SURE. 我估得.

男爵府

馬騮狗 發表於 16-7-13 11:45
...

AGENT 只係幫你買咋, 要自己web/counter check in...

男爵府

coney 發表於 16-7-13 11:20
順帶一提, 呢到有沙巴和其個埠的七日天氣. 有時間入來睇睇.

Weather Forcast for coming 7 days

男爵府

coney 發表於 16-7-13 16:45
吾SURE. 我估得.

Thx

首頁
12345...12

尾頁

跳至