親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

himhim0502 發表於 16-5-9 11:59
可否 SHARE 行程 ?
實際行程未 plan 好, 不過大致上會咁安排
因為大阪市去過好多次, 囝囝鍾意動物, 所以主要係睇動物為主
難波第三日開始會自駕去神戶, 直至第9晚機場還車

3晚難波 - 主要奈良/USJ /海遊館
2晚神戶 - 神戶動物王國/ 六甲山牧場/ OUTLET
1晚和歌山 - 小玉車站 / 果園
2晚白濱 - adventure world / 三斷壁 / 千疊敷 / tore tore market
1晚機場酒店 - 因第二日10:00am機, 所以住機場酒店 去 outlet 及 aeon mall

大宅

QUSTINLING 發表於 16-5-8 00:16
我地7月中去,12月已買機票,凌晨機去晚機返,7D6N,行李買左80kg,揀埋位,2大2小共$8xxx

...

好抵呀!早知我就計劃出年先去啦!!我已經買左機票了...

大宅

fatboyL2 發表於 16-5-6 17:47
七月底大阪有夏祭,較多遊客往大阪,大阪京都一帶的酒店在七月底至八月初那一周會比暑假其他日子特别緊張, ...
已經買哂機票BOOK哂住宿啦!(民宿)
我就係趕去7月既衹園祭, 24/7 花傘巡遊!

大宅

Honey 發表於 16-5-6 18:02
7月25日出發,前後10日,上星期訂HKexpress, 連税,行李及選位$4,000位,今日再睇同一時間,一家四口已貴$3 ...
我上個月尾開始睇, 1大小(我同仔兩個去)6千幾蚊咋! 但就愈來愈貴....後來費到8千幾蚊個...

大宅

回覆 rhodo 的帖子

5千幾都有搵到過

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

loveman 發表於 16-5-9 12:31
買左環球影城飛................... how much? where to buy ? thanks!

在專業旅遊大人$520
飛去到2017/3月
不用換票

大宅

引用:Quote:himhim0502+發表於+16-5-9+11:59+可

原帖由 天使魔鬼 於 16-05-09 發表
實際行程未 plan 好, 不過大致上會咁安排
因為大阪市去過好多次, 囝囝鍾意動物, 所以主要係睇動物為主
難波 ...
請問aeon mall係機場還是outlet?

男爵府

Mchacha 發表於 16-5-9 16:23
請問aeon mall係機場還是outlet?
係 outlet 附近, 自駕15分鐘

大宅

今日剛訂國泰七月尾,早機傍晚返,兩大兩小連稅近$20000,其他廉航半夜機未計行李也要$3799,所以選擇國泰。
惟有民宿慳返啲,$5400五晚,近天王寺站,貪佢交通方便。
而且住民宿有洗衣機,不用焗住幾天臭衫(尤其是夏天)。
行程
大阪:夏日祭丶杯面博物館丶Tomica店(可自製車仔)丶黑門市場丶環球影城丶心斎橋丶釣魚屋(杜如風介紹嗰間丶兩個仔一睇就想去喎)丶大阪今昔館丶legoland丶通天閣
京都一日:京都鐵路博物館丶清水寺丶錦市場

子爵府

引用:今日剛訂國泰七月尾,早機傍晚返,兩大兩小

原帖由 la5711 於 16-05-10 發表
今日剛訂國泰七月尾,早機傍晚返,兩大兩小連稅近$20000,其他廉航半夜機未計行李也要$3799,所以選擇國 ...
唔驶一定要住民宿,有些二三星連鎖酒店,也有洗衣机,浴室有浴室宝可乾衣,仲有小厨房(電磁炉加微波炉),似公寓式住宅,有西式睡床加地铺,合一家四口住!

上次我住那間在梅田站附近,地铁站(@梅田西,距梅田站好近,是梅田地下街边缘,坐地铁也只是一個站)旁,附近有24hr便利店,牛肉飯連锁店,也好方便!

暑假近七月尾旺季,早些订也是$8xx左右,比其他家庭四人房性價比高!

大宅

回覆:la5711 的帖子

請問夏日祭起幾時開始? 地點起邊到?

大宅

回覆 fatboyL2 的帖子

我也有看過二三星的,大多沒家庭房了。我現在訂的民宿就在JR天王寺駅旁邊,一出站直行三四分鈡就到。不但JR往返機場不用轉車,電鐵也很近,大阪市內的景奌也是半小時車程內。屋主又提供了便𢹂WiFi,我也不用自己去租Wifi蛋

大宅

回覆 小吱 的帖子

天神祭24丶25/7,在天滿宮丶天神橋一帶,有陸上巡遊和海上巡遊,25號黃昏有路邊攤檔和煙火

子爵府

引用:回覆 fatboyL2 的帖子我也有看過二三星的,

原帖由 la5711 於 16-05-11 發表
回覆 fatboyL2 的帖子

我也有看過二三星的,大多沒家庭房了。我現在訂的民宿就在JR天王寺駅旁邊,一出站直 ...
民宿七月尾要幾多¥?
是多少房定幾多張床?

大宅

朋友介紹我去airbnb網,視乎你選擇,因為我擇天王寺駅和獨佔一個住宅單位,所以較貴,千鬆,遠少少車站和難波那邊都便宜點,低至六百也有。大多民宿可住四人,少數十人八人也行。

伯爵府

rhodo 發表於 16-5-6 09:14
OMG...咁我都係快D買機票好D

咁你地覺得要轉機會唔會好疲累呢? 但係平成三幾千.... ...

大陸轉機帶定回鄉証

公爵府

fatboyL2 發表於 16-5-11 12:03
唔驶一定要住民宿,有些二三星連鎖酒店,也有洗衣机,浴室有浴室宝可乾衣,仲有小厨房(電磁炉加微波炉), ...

可以提供資料嗎?thx
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我8月最尾嗰幾日同朋友去,朋友識日文又去過,所以野交哂比佢,我安心考完內部試就飛

大宅

回覆樓主:

我二月買,兩大兩小 HKE $11600左右,係Airbnb 訂,約4xxx,6日5夜

男爵府

大廚勳章

引用:Quote:fatboyL2+發表於+16-5-6+17:47+七月

原帖由 rhodo 於 16-05-09 發表
已經買哂機票BOOK哂住宿啦!(民宿)
我就係趕去7月既衹園祭, 24/7 花傘巡遊!
請問有無花傘祭資料呀?

首頁

尾頁

跳至