美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前用過shiseiso sulwhasoo覺得太油太lup
請問各位jm有無咩牌子推薦?
最好清爽dd同水分重 又有基礎抗衰老
我自己對好多牌子都有興趣 eg HR, chanel, guerlain, whoo, cosme decorte等
不過唔知邊個牌子適合?

子爵府

回覆:邊個牌子既skincare適合夏天?

你肌膚係咩類型?

大宅

引用:你肌膚係咩類型?

原帖由 肥桔 於 16-05-07 發表
你肌膚係咩類型?
少少易敏感
t位油 面頰偏亁
近一年都有生少許暗瘡

禁止訪問

大宅

引用:Quote:jkhkch.kace 發表於 16-5-7 17:16 之

原帖由 cytam822 於 16-05-07 發表
Mary Kay
唔洗sell la 我對呢個牌子無興趣 多謝

ming0314    發表於 16-5-8 13:11

大宅

jkhkch.kace 發表於 16-5-7 17:16
之前用過shiseiso sulwhasoo覺得太油太lup
請問各位jm有無咩牌子推薦?
最好清爽dd同水分重 又有基礎抗衰老 ...

近排轉左Giorgio Armani,覺得好正 ,不過好很貴

大宅

早上用innisfree green tea line
晚間用clarins- toner + double serum + whitening serum (caudaile) + night cream + eye cream

唔會全部用clarins la, 太貴了

大宅

引用:Quote:jkhkch.kace 發表於 16-5-7 17:16 之

原帖由 nonono29 於 16-05-08 發表
近排轉左Giorgio Armani,覺得好正 ,不過好很貴
jm你覺得用完點好法?
你用邊條line?

大宅

引用:早上用innisfree green tea line 晚間用cla

原帖由 mizmiz0214 於 16-05-08 發表
早上用innisfree green tea line
晚間用clarins- toner + double serum + whitening serum (caudaile) + n ...
innisfree同clarins我以前都用過 不過唔系太適合我

大宅

你大概幾多歲

唔同age group, 用唔同skin care

大宅

引用:你大概幾多歲唔同age group, 用唔同skin ca

你大概幾多歲

唔同age group, 用唔同skin care
我20頭 覺得開始需要基礎抗衰老

大宅

咁唔駛用Clarins

其實你唔用Shiseido 嘅white Lucent line??幾好啊

一個星期做兩次深層清潔masks +水份masks, 暗瘡同暗粒少好多

大宅

jkhkch.kace 發表於 16-5-8 11:21
jm你覺得用完點好法?
你用邊條line?

我用Crema Nera果條line,不過無轉晒佢,暫時只用佢個晚霜,精華水同果支修護油,我本身皮膚好缺水但Tzone出油,平時會出吓暗瘡,用刺激野又會有輕微敏感咁,用左半個幾月出少左暗瘡暗粒皮膚軟化左無再咁缺水,個人認為個修護油最有效,又清香又百搭可好多用途,不過堅係貴,如果我皮膚好番穩定番都會轉番平啲既品牌
你可以去專櫃試試啲質地先

大宅

引用:咁唔駛用Clarins其實你唔用Shiseido 嘅whit

咁唔駛用Clarins

其實你唔用Shiseido 嘅white Lucent line??幾好啊
white lucent以前都用過呀
但就系覺得有d lup同埋用完滿面油光
依家sulwhasoo就更加油
我覺得最近d粉刺油脂比以前多好多
都唔知關唔關事

大宅

引用:Quote:jkhkch.kace 發表於 16-5-8 11:21 jm

原帖由 nonono29 於 16-05-08 發表
我用Crema Nera果條line,不過無轉晒佢,暫時只用佢個晚霜,精華水同果支修護油,我本身皮膚好缺水但Tzone ...
我都有d興趣
不過就系我自己唔用得油
一用油就爆暗瘡
以前都唔會生暗瘡
就系1年前試過用卸妝油
唔知點解都依家都唔停咁生

禁止訪問

回覆:jkhkch.kace 的帖子

大宅

引用:20頭梗係唔洗用雪花秀,我覺得fancl ok,或

原帖由 Piglymeowbb 於 16-05-08 發表
20頭梗係唔洗用雪花秀,我覺得fancl ok,或者用下body shop blue corn mask 去角質

...
fancl我都試過
但會挫泥
其實我呢一年試左好多個牌子 好似estee lauder, lancome, fresh, clarins, kiehls等
但系都唔岩我
shiseido系我以前用得比較耐既牌子
但自從皮膚變得敏感之後就覺得無以前好用
雪花秀就系我以前試過都覺得唔錯
但依家用返又系覺得唔好

別墅

呢排心思思想試kiehls..唔知各位點睇?
你就是傳說來自天堂的魔鬼.

別墅

I am using fresh and albion now!

大宅

引用:呢排心思思想試kiehls..唔知各位點睇

原帖由 dhtc 於 16-05-08 發表
呢排心思思想試kiehls..唔知各位點睇?
我覺得唔會敏感 但都無改善

首頁

尾頁

跳至