自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

【東方日報專訊】【本報訊】網上近日流傳遵理學校通識科補習教師Oscar Ma被影射與女學生發生戀情,涉嫌與女方發生關係後「(口趙)完鬆」的事件。但Oscar Ma昨凌晨於其個人facebook澄清,他從來沒有與任何女學生或女助教發生任何曖昧關係或性行為,認為事件影響聲譽故已報案,並會採取一切法律行動應對。警方證實已接獲報案人的備案要求。遵理學校創辦人梁賀琪則透過facebook呼籲「受害人」直接聯絡她,但強調事件或屬誣衊或涉民刑責任,故決定報警處理。

社交網站facebook「真。補習Secret」群組近日轉載多張涉事女學生與一名人士的對話內容截圖;而該名女學生又在網上討論區撰寫萬字文章,內容影射某通識教師追求她,期間要求與她發生性關係,惟發生關係後,男方拒絕確認情侶關係。

Oscar Ma拍片澄清

梁賀琪事後兩度於其個人facebook撰文回應事件,表明反對師生戀,呼籲聲稱被遵理教師要求發展另類關係的人向她現真身,認為若事件屬實始終有違師道,承諾會給受害人一個公道及適當賠償,但強調若有人企圖以抹黑手段破壞遵理教師的聲譽,則不要以為用影射,不開名就可以免責。

而捲入事件的Oscar Ma昨凌晨亦於個人facebook上載一段錄影片段,澄清他從來沒有與任何女學生,甚至女助教發生任何曖昧關係,更談不上在沒有愛情基礎上發生性行為。他續指,去年也有相關消息傳出,包括指出他任教生涯中的十大罪狀;但他認為今次指控較嚴重,對其聲譽造成影響,也擔心已報讀課程的學生或受影響,故選擇現身澄清。

「女學生」公開對話內容

不過,該女學生疑不滿Oscar Ma及梁賀琪在facebook回應事件時,指控訴屬抹黑,故再度公開懷疑是雙方在WhatsApp及facebook的對話內容截圖,又形容自己感到「好驚」。

警方回應稱,尖沙咀警署昨接獲一名廿七歲姓馬的男子報案,懷疑有人在網上發放言論令其聲譽受損。報案人要求備案,警方建議他如有進一步資料提供或需要警方協助,可再與警方聯絡。

https://hk.news.yahoo.com/網傳遵理師生戀-報警求助-220028422.html

男爵府

回覆樓主:

信女仔, 就算張相係download落黎,d whatsapp 同fb對話,睇左條片就知根可能做假。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆:遵x補習老師呃女生上床趙完鬆

補習社出左停職通告,仲揾左班八公成立調查委員會喎

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

男爵府

雖然話個女仔都有責任,但係我好同情個女仔,因為始終睇得出佢動了真情,但係就係咁俾人玩

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

間補習社都轉軚唔信佢!!

子爵府

「大個仔、大個女,係時候為自己做嘅事作出承擔。」

補習天王,你是時候作出承擔!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

yeeyeeyeah 發表於 16-5-9 21:17
信佢一成真係雙目失明個女仔show晒Whatsapp 記錄,有晒日期時間,點造假

個男人白癡, ...

殘男

大宅

大宅

我信個女仔

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

mint2014 發表於 16-5-10 14:02
「大個仔、大個女,係時候為自己做嘅事作出承擔。」

補習天王,你是時候作出承擔!
天王依家無限期停課啦, 不過間補習社尋日咁盲撐法, 都唔知點收科, 應該老闆娘都始料不及.

侯爵府

真係相由心生, 睇佢個樣都知唔慌好人

mint2014    發表於 16-5-10 17:43

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

請問有冇邊度有得睇 whatsapp 對話....... 果段片, 個女仔係咁 LOOK, 睇唔到賤男講咩
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

goo_littlebb 發表於 16-5-10 10:55
呢兩日既高登名言 "若要人不知, 唔好43.5KB"

其實43.5KB既相存黎做乜呢? 一 ...
笑左 43.5 KB........

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

kmbb519 發表於 16-5-10 15:05
請問有冇邊度有得睇 whatsapp 對話....... 果段片, 個女仔係咁 LOOK, 睇唔到賤男講咩 ...

你試下睇唔睇到?https://www.facebook.com/966140673475360/photos/pcb.1078098705612889/1078092962280130/?type=3&theater

或者呢度:
http://www.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=14263

大宅

睇D對話覺得個女仔系心甘情願,佢只是幻想以為咁樣可以綁住個男人啫。你情我願嘅嘢,又唔系強姦,只可以講個男人無師德,學生都搞。

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 16-5-10 15:14
你試下睇唔睇到?https://www.facebook.com/966140673475360/photos/pcb.1078098705612889/107809296228013 ...
睇到, 唔該哂.......

我都偏向信個女仔

別墅

大宅

回覆:遵x補習老師呃女生上床趙完鬆

抵死, 好心搵食就行遠啲啦, 搞自己學生, 禁2下wechat咪食到你唔食囉, 死蠢!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

公爵府

mammycat1818 發表於 16-5-10 06:45
又要去買花生

買花生都買窮
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

首頁
45678...12

尾頁

跳至