自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我係業主,無所謂

禁止訪問

畀面勳章

回覆:vet 的帖子

珍珠宮

回覆:死約前2個月唔交租

吾好制一定有景轟,之前有租客咁講,我一上去間屋廁所瓦仔爆唒、門鎖冇左

禁止訪問

畀面勳章

引用:之前我見過呢度有人出post, 有jm係業主,

子爵府

引用:好簡單。msg+佢講唔接受,下個月佢唔交租就

原帖由 Dwmn 於 16-05-10 發表
好簡單。msg 佢講唔接受,下個月佢唔交租就入紙搵執達使收樓。
正解!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Hoining 發表於 16-5-10 19:23
我租屋10年從未試過遲交租,通常早2-10日交,我用櫃員機過數怕排隊亦怕太忙唔記得,所以寧願早交,業主都覺 ...

咁好租客仲加你8百

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:其實冇話保障邊一方,喺租客立場,我啲錢喺

原帖由 pakyin1108 於 16-05-10 發表
其實冇話保障邊一方,喺租客立場,我啲錢喺你手,到時你唔比返我咁點,好多衰業主用啲藉口扣按金,門口面痴 ...

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:佢係咪按金當租金呀?如果係咪由得佢囉。

原帖由 願我能 於 16-05-10 發表
佢係咪按金當租金呀?如果係咪由得佢囉。

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

pbpk03845784 發表於 16-5-10 15:05
收得嚟都租約完咯...哩D只有無奈 !!

伯爵府

其實又唔算大不了, 因在租客心中都怕撞到D扣起按金唔還嘅人, 雖然我未試過亦未做過, 但見哩度BK有時有JM煩租約完前比業主扣按金, 又話要搵CF油牆入租客按金數咁, 如果佢一直係無咩麻煩事我覺得OK

禁止訪問

畀面勳章

回覆:vet 的帖子

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

3b 發表於 16-5-10 17:41
因為租客遇過麻煩業主, 所以下次租屋就唔肯按合約期交租, 合約精神是?

...

當然唔係!我只是分享下,唔次下下跟約je,冇其他意思!

首頁

尾頁

跳至