跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章

keep 住同上胎一樣, 現在剛24weeks已重了20 lbs, 第一胎生時total 重了40 lbs.

大宅

差唔多26w, 重咗15磅。
婷婷2005年9月7日係QE出咗世喇!出世時重3.08kg!

複式洋房

我現在差不多27週,重左 9 - 10 磅度,算肥定瘦?不過我覺得同上一次體重一樣,因為上次陀個女總共重左廿磅度。

男爵府

26 weeks 17 lbs

大宅

23 weeks 13 lbs.
上次一共重左接近40磅, 真係惡夢, 8個月果陣醫重叫我唔好食咁多野, 怕BB太大, 難生, 點知到最後BB無轉頭都要開刀。今次完全無胃口, 所以重好少

大宅

差不多27w, 重左13lbs, 比上一次輕左d, 今個星期睇醫生問下佢估下細仔出世幾多lbs先. 上次我重了29lbs, 唔知今次幾多呢

原文章由 little_yolky 於 08-11-12 19:57 發表
23 weeks 13 lbs.
上次一共重左接近40磅, 真係惡夢, 8個月果陣醫重叫我唔好食咁多野, 怕BB太大, 難生, 點知到最後BB無轉頭都要開刀。今次完全無胃口, 所以重好少 ...
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

民房

我25W, 重左17lbs, bb而家得1lbs5oz. 醫生估計bb出世時只屬細Bsize.

大宅

wyeth冷知識勳章

25W,只重了6 Ib,因為睡得不好又胃口一般...
上個月見醫生,他說bb已有1Ib多,希望生的時候我不會太重,而bb又足磅啦...

複式洋房

26 weeks la, 只重了 4 lbs.

大宅

26weeks 重左17 lbs

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

你地就好la,重得咁小,我今朝一磅,嘩 144磅,我生完第一個瘦返好多,得107磅,今日28w5d,重咗37磅.......
死la,仲有最後個月重我最快,好怕.....

生埋依個收唔番,咁就做咗個肥c9.........

複式洋房

原文章由 wolimo 於 08-11-14 16:31 發表
你地就好la,重得咁小,我今朝一磅,嘩 144磅,我生完第一個瘦返好多,得107磅,今日28w5d,重咗37磅.......
死la,仲有最後個月重我最快,好怕.....

生埋依個收唔番,咁就做咗個肥c9......... ...

我反而 worry 重得太少 ar, 我得個肚咋, 仲係細肚一個

大宅

wyeth冷知識勳章

我記得第一次去醫院時,姑娘話重得小無所謂,只要bb足磅便可以...

大宅

今日啱啱檢查完, 醫生話我個月有2.8磅呀,好開心, 佢屬於中大碼, 100分之70, 我今日27w,不過我自己就重咗25磅, 其他一齊都OK,已經好開心.

複式洋房

24w , bb 1.5

大宅

wyeth冷知識勳章

26w, 重咗8Ib, bb ~1.8Ib

首頁

尾頁

跳至