自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

畀面勳章

me-ism 發表於 16-5-12 12:07
你好強!日日都可以著靚靚
當你見到公司啲C9個個都放棄自己,就會日日都提住自己唔好學佢地。其實著得得睇便可,我會係減價時買定啲連身裙呀,套裝呀咁,約2至3星期先重覆衫架~

SIRIABABY    發表於 16-5-12 12:46

子爵府

sasa0208 發表於 16-5-12 12:09
從來都唔會好行,但會靚

點靚法呢?
Lunch時見到有d女性真係好行㗎!
I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

大宅

梗係要啦!著靚D個人都醒神D開心D嘛!
所以我日日早個幾兩個鐘起身化妝梳頭襯衫,呢D唔懶得架!
我嘅生活只有兩樣野:返工、湊仔

侯爵府

me-ism 發表於 16-5-12 12:14
可以講下點著嘛

1. 韓仔恤衫/上衣+ 半截裙 + 高跟/紳士鞋/斯文平底鞋2. 連身裙 + 外套
3. 有時著長褲 / 及膝裙褲
4. 著裙多數著絲襪/襪褲, 除非著涼鞋或者布鞋

子爵府

tszfungkaka 發表於 16-5-12 12:15
當你見到公司啲C9個個都放棄自己,就會日日都提住自己唔好學佢地。其實著得得睇便可,我會係減價時買定啲連 ...

C9唔係想放棄自己
可能放工返到屋企又要做
攰到無心情打扮
I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

子爵府

nataliepopo 發表於 16-5-12 12:22
梗係要啦!著靚D個人都醒神D開心D嘛!
所以我日日早個幾兩個鐘起身化妝梳頭襯衫,呢D唔懶得架! ...

經過今次,我要諗諗

子爵府

bertcat123 發表於 16-5-12 12:22
1. 韓仔恤衫/上衣+ 半截裙 + 高跟/紳士鞋/斯文平底鞋2. 連身裙 + 外套
3. 有時著長褲 / 及膝裙褲
4. 著裙 ...

侯爵府

me-ism 發表於 16-5-12 12:28
C9唔係想放棄自己
可能放工返到屋企又要做
攰到無心情打扮
臨瞓前襯定衫, 朝早用15-20分鐘執下個樣已經好好多!

大宅

畀面勳章

me-ism 發表於 16-5-12 12:28
C9唔係想放棄自己
可能放工返到屋企又要做
攰到無心情打扮
我單親,同個仔2個人住,仔仔9歲,1隻狗,1隻兔仔,無工人,無四大長老幫,返到屋企要煮飯做家務同仔對功課同溫書,我仲要一星期跑幾晚步,我都無放棄自己喎~

hoikiuqq    發表於 16-5-14 08:42
catthinmom    發表於 16-5-13 19:02
Pink_girl    發表於 16-5-13 14:04
nataliepopo    發表於 16-5-12 15:55
niclsc315    發表於 16-5-12 12:43
niclsc315    發表於 16-5-12 12:43

子爵府

weekend唸定一個星期既衫然後熨好, 吾會返工先嚟襯衫, 因為咁樣好大鑊, 會出吾到個門口

吾會行, 喜歡整齊亮麗

侯爵府

睇係公司既人點著, 如果冇要求既, c9 look~
如果個個都詩詩文文, 點都要著番成套架啦~

禁止訪問

好媽媽勳章

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

會整齊同行斯文路線,另外會攞多套衫同鞋做後備
I 大蚊豬   

子爵府

catcatloves 發表於 16-5-12 12:35
weekend唸定一個星期既衫然後熨好, 吾會返工先嚟襯衫, 因為咁樣好大鑊, 會出吾到個門口

吾會行, 喜 ...

我前一晚都會諗定著乜
不過今朝個心情麻麻就改左著hea少少
其實都係legging加平底鞋
因為總部有人黎,正常都要著返高少少

大宅

回覆:返工點著?會唔會日日都好行好靚

平時得閒會襯定,返工前跟著天氣睇下著邊套,如果時間夠會認真d化妝整頭,同意靚d人都精神D!

子爵府

claudia 發表於 16-5-12 12:37
起身果刻見邊條順眼就著邊條.
基本上衣櫃入面都係返工衫.
是旦拎條都OK.

勁! 10對鞋係公司

瑪瑙宮

我對上份工牛記笠記左幾年真係悶爆, 而家會諗下唔同款配埋耳環 elegant d .

子爵府

tszfungkaka 發表於 16-5-12 12:33
我單親,同個仔2個人住,仔仔9歲,1隻狗,1隻兔仔,無工人,無四大長老幫,返到屋企要煮飯做家務同仔對功課 ...

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

claudia 發表於 16-5-12 12:44
屋企個鞋櫃爆了.

首頁
12345...10

尾頁

跳至