自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

原文章由 木馬 於 08-10-15 21:35 發表
地板好多頭髮, 掃極都掃唔乾淨, 又懶得開吸塵機, 用除塵紙拖把有用嗎??

無用
你不如試下用 prologic 海棉拖把呀, 幾 work

別墅

地板好多頭髮, 掃極都掃唔乾淨, 又懶得開吸塵機, 用除塵紙拖把有用嗎??

我平時都勁中意用嫁,
普通唔太勁ge幾方便, 慳水慳力.
不過有時如果頭髮太長太粗就未必吸到,
只可以將d頭髮推埋一堆.

男爵府

我覺得OKAY ......方便

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ok, but the floor must be free from water else it won't work.
原文章由 木馬 於 15/10/2008 21:35 發表

禁止訪問

大宅

我就覺得好好用...
因為可以將d貓毛同我甩左d頭髮都痴埋一堆~

禁止訪問

別墅

原文章由 木馬 於 08-10-15 22:21 發表
各位用什麼牌子? 3M OR 微力達??

我用萬潔靈, 幾好用, 不過計下計下都幾貴.....
我都想知邊隻好用又平d.....

男爵府

哈哈 ,我d頭髮就係粗得濟,吸唔到

原文章由 eunicelee 於 08-10-15 21:50 發表
我平時都勁中意用嫁,
普通唔太勁ge幾方便, 慳水慳力.
不過有時如果頭髮太長太粗就未必吸到,
只可以將d頭髮推埋一堆.

大宅

我又覺得好好用喎,比抺地無咁辛苦好多。
咁當然大粒d既唔會起到,但一般頭髮紙碎都ok,我諗佢都係唔駛用布抺既,只係唔急時用左佢,得閒先用水抺,都等得下啫。

別墅

好用好用,成日用,但係太大粒的污漕野都係要用手執,唔似吸塵機連小紙碎都吸到

子爵府

2024年龍年勳章

好用

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無用!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好用, 不過要睇下你用咩牌子, $10店果D一定唔得, 平野冇好, 之前用3M, 不過好似而家無得賣, 改左用萬潔寧, 都OK, 藥房買平D

珍珠宮

畀面勳章

我覺得好好用喎
我隔幾日先用一次紙拖把推地下, 已經將d塵/頭髮/細粒垃圾 推埋一堆, 好過開吸塵機, 鬼死咁嘈
一定要地板夠滑, 就會容易推, d塵容易痴在張紙度

紙拖把我買3M, 用完套裝送D除塵紙, 我買吉吉島10蚊包紙, 效果一樣OK

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好用喎﹗d貓毛呀、塵呀通通同我掃走。而家仲有隻新出係濕ga,都好正﹗

子爵府

原帖由 dincat 於 08-10-16 16:23 發表
我覺得好好用喎
我隔幾日先用一次紙拖把推地下, 已經將d塵/頭髮/細粒垃圾 推埋一堆, 好過開吸塵機, 鬼死咁嘈
一定要地板夠滑, 就會容易推, d塵容易痴在張紙度

紙拖把我買3M, 用完套裝送D除塵紙, 我買吉吉島10蚊包紙 ...

請問你是否在吉吉島10蚊店買?哪一款?我買過2包(乾的)唔好用,(濕的)好用嗎?除咗萬潔靈外,哪一款纸拖把是凹凸面?

複式洋房

方便 但不環保!

首頁

尾頁

跳至