自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

伯爵府

想生BB熱投

回覆:同b6產婦同房真係好難頂!

真係慘!同啲咁嘅人同房⋯⋯⋯

I am Agent P

男爵府

bleeblee 發表於 16-5-13 07:55
可以要求不跟大陸人同房

我入住登記果陣唔知道可以要求,如果有下次,我一定會要求,同埋提醒之後入住的jm記得要同姑娘講,唔同b6一間房!

男爵府

frederica7701 發表於 16-5-13 07:52
我09年在仁安開刀生阿女,住2人房,朋友教落入院登記前跟姑娘講明唔同B6人同房,最後同個香港媽媽同房,佢 ...

我依家先知原來可以咁要求,如果有下次我都會同姑娘講,希望之後入住的jm記得提出唔同b6一間房!

大宅

希望jm快啲出院,唔使再對住個B6

水晶宮

sillykaka 發表於 16-5-13 00:54
星期日先出院,有排熬,俾咁多錢想靜靜地休息都唔得!

有貼錢買難受feel, 樓主,恭喜你生bb

男爵府

hedhed 發表於 16-5-13 08:58
真係慘!同啲咁嘅人同房⋯⋯⋯

尋晚凌晨1點幾都未訓,今早醫生7點就巡房派藥,依家9點未夠,佢老公啊,99啊又進駐探病!真係痴線!

男爵府

機場炒麵 發表於 16-5-13 09:01
希望jm快啲出院,唔使再對住個B6

要熬到星期日,希望姑娘可以幫我安排轉房啦

子爵府

sillykaka 發表於 16-5-13 00:21
我前日5pm入院,尋日早上開刀生完,今日第二日,住2人房!尋晚凌晨隔離床嚟左個b6,佢順產的!一大早已經成 ...

點解唔要求轉房?

男爵府

wcandtt 發表於 16-5-13 09:02
有貼錢買難受feel, 樓主,恭喜你生bb

多謝jm!
依家為左避開佢地,我好勤力去育嬰房喂bb,每一節都去,其他親子活動、學野果D我全部參加!

男爵府

janehk 發表於 16-5-13 07:33
完全明白你感受!因為我都試過!

法國三人房,我好彩瞓窗邊,中間個B6 d 親友個個日日放個喼喺度,話行完 ...

真係痴線

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

dazzlelulu 發表於 16-5-13 09:06
點解唔要求轉房?

同姑娘講左,但暫時未有床位,要排隊!

男爵府

睇字都戥樓主嬲
俾錢住私家都甘,好無奈

男爵府

我都有相同情況,在5年前仁安,我仲要係4人房,1對3大陸。有一個仲聽到話有梅毒,我即刻要求出院。攪到我第二胎去左QE , 反而無咩大陸人。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

sillykaka 發表於 16-5-13 00:21
我前日5pm入院,尋日早上開刀生完,今日第二日,住2人房!尋晚凌晨隔離床嚟左個b6,佢順產的!一大早已經成 ...

我姑仔前年去私家醫院生, 3人房, 入院登記時講明唔同B6同房.

樓主同各位JM,下次入院記得提前要求啦.

男爵府

janehk 發表於 16-5-13 07:33
完全明白你感受!因為我都試過!

法國三人房,我好彩瞓窗邊,中間個B6 d 親友個個日日放個喼喺度,話行完 ...

好誇張啊!石油氣爐!我隔離都係煲定一壺壺放曬係度!
可能仁安偏僻D,附近無shopping mall,少D喼神!

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我明,我99係呢類人,我鄉下咩咩。。。
點點。。。由佢啦,如果佢有事 你記住做証人,醫生,護士好無辜。

大宅

當年我同你情況剛剛相反。
我也在仁安,同房係香港人,但,佢把口好似停唔到,乜都講一餐,連食啖飯都話:嘩,好好味,真係好好味⋯
食完飲啖水又話:食完飲啖水舒服晒⋯
開關廁所門又大聲,當晚佢仲偷偷想留佢隔阿媽過夜,但我又唔可以打電話出去姑娘度講㗎嘛,於是我出絕招,what\'s app比我老,叫我老公打去仁安同姑娘講!
無耐姑娘即刻入來趕人!
呢個hk人真係煩到不得了,最後我要求轉房,轉左同b6人同房,心想,死得!
個b6人想順產,但又未開夠度數,係痛呀,但佢連痛到呻吟嘅聲都無,講嘢細細聲,同姑娘都唔該前唔該後

男爵府

hoho1119 發表於 16-5-13 09:10
我都有相同情況,在5年前仁安,我仲要係4人房,1對3大陸。有一個仲聽到話有梅毒,我即刻要求出院。攪到我第 ...

有梅毒都收?
就算收,唔係應該隔離的咩?

男爵府

MRS.KAREN 發表於 16-5-13 09:13
我明,我99係呢類人,我鄉下咩咩。。。
點點。。。由佢啦,如果佢有事 你記住做証人,醫生,護士好無辜。
...

其實佢地講到佢地鄉下D野咁巴閉,點解仲要走嚟私家生!唉~
依家佢地又係度話要食乜乜乜補品,今晚攞過嚟!尋晚姑娘唔俾佢翻叮,我驚佢地今晚可能帶個爐嚟添啊!

首頁
45678...12

尾頁

跳至