少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

自6個月起,我仔仔已經瞓得唔好,而家14個月,晚晚都隔1個鐘就喊醒,婆婆已經頂唔順,大家有咩方法,7星茶,開奶茶,保嬰丹,珍珠未,肥仔水,已經試過哂喇!

大宅

回覆樓主:

佢夜晚瞓得唔好,影響到佢日頭都好燥,成日發脾4

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章

同我18個月仔仔一樣...7星茶, 珍珠末都試過

大宅

lamdou 發表於 16-5-13 11:51
同我18個月仔仔一樣...7星茶, 珍珠末都試過

咁即係我仲有排捱,婆婆已經好攰喇!點算好

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章

KellyNg512 發表於 16-5-13 12:26
咁即係我仲有排捱,婆婆已經好攰喇!點算好
我星期1至5都係公公婆婆湊架.... 我都唔想佢地咁辛苦....

大宅

lamdou 發表於 16-5-13 12:27
我星期1至5都係公公婆婆湊架.... 我都唔想佢地咁辛苦....

我細仔都係跟婆婆瞓,我就瞓隔離房,但我有時都會聽到佢大喊,我都醒,過去睇吓佢,因為我第二日都早起身揍大仔返學,但婆婆就晚晚要抱住瞓,我無諗過14個月都會咁,p.s大仔細時好乖

水晶宮

個人比較燥,定期要煲D涼茶俾佢飲

男爵府

回覆樓主:

係咪婆婆有鼻鼾,嚇醒小朋友?
我個女正正就係一晚醒幾次,最後發現原來係驚爸爸啲鼻鼾聲。

大宅

引用:自6個月起,我仔仔已經瞓得唔好,而家14個

原帖由 KellyNg512 於 16-05-13 發表
自6個月起,我仔仔已經瞓得唔好,而家14個月,晚晚都隔1個鐘就喊醒,婆婆已經頂唔順,大家有咩方法,7星茶 ...
放電夠唔夠?
午睡訓幾耐?

複式洋房

就咁睇你寫既野,唔敢講E樣野有冇影響, 不過一段時間轉飲咁多款茶, 係唔會咁易奏效架..

大宅

回覆:14個月男孩子,瞓覺瞓唔霖

我仔九歲了,回想從幼兒時期他已經睡不霖,但早上又好精神,為了讓他可睡好,每天的定時放電活動,家居勞動從好細約歲半便叫他抺地。之後發覺冇料到,我便帶他到家海旁行,再走入運動埸跑圈,踏單車,結果係我謝左。唯有接受有些小朋友活動量及需要休息時間不同。到小學,我便讓他參加更多活動,而家他愛田徑,行山及釣魚,晚上比以前睡得好左,但始終佢需要既休息時間都比較短。希望你也可以留意下他的喜愛,試下不同活動量的,慢慢調教!

首頁

尾頁

跳至