自由講場

跳至
A  

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

回覆:公園玩變打鬧報警

樓主謝謝你正義既行為,如果唔係小朋友b會好慘!
果位正一瘋婦,好多人以為自己聲大就係有道理,不知所謂,咁樣身教佢遲早自己受返!
但佢知你咁多資料,所以你要自己小心啲!

禁止發言

回覆樓主:

珍珠宮

減齡達人勳章

癲左

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

其實你個case夠料入佢罪,不過你自己放棄,放佢一馬,下次佢又周圍咁兇人

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

個女人病就冇病,不過係蠻不講理,鍾意發癲,下次佢打你一下,你即刻叫途人作證,係告得入的

大宅

呢種阿媽我都遇過。

有次我係間商店睇野,有個四五歲細路女係我身邊行過kick到我隻腳跌倒跟住大喊,我扶起佢有禮貌咁同佢say sorry(其實我一直企係度無郁過,係佢見唔到我kick到),佢阿媽唔知頭唔知路一聽到喊聲衝過黎好似癲婆咁大聲狂鬧我,然後同佢個女講:「唔洗喊!我地返屋企話比爸爸聽叫爸爸殺死佢!」個小妹妹喊住話:「叫爸爸殺死佢。」痴線!咁教細路!

catisland    發表於 16-5-15 10:02

伯爵府

豬吉 發表於 16-5-15 01:29
佢打左你你可以告佢
備咩案呀

同問,再要求去醫院驗傷,告佢傷人

翡翠宮

好媽媽勳章

引用:之前我Post過類似的+不過是在酒樓等位時

原帖由 五口之家 於 16-05-15 發表
之前我Post過類似的
不過是在酒樓等位時 
我個BB坐在BB車裡 有個B6小朋友 搶佢D朱古力仲一巴打過來 
嘩....

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:lokma28 的帖子

樓主做得好,好彩有妳仗義出手幫小朋友b如果唔喺,小朋友b都唔知㸃算,個女人咁癲

男爵府

BK Milk勳章

呢個世界好多傻人架,上星期屯門有個女人接孫放學,因為聲量問題同低層住户鬧架,之後個住戶拿刀斬個女人,個女人被斬到重傷!樓主要小心!

大宅

BabyGorgeous 發表於 16-5-15 07:37
呢種阿媽我都遇過。

有次我係間商店睇野,有個四五歲細路女係我身邊行過kick到我隻腳跌倒跟住大喊,我扶起 ...

個阿媽係咪有病架,咁教女

侯爵府

引用:恕我沒經驗,唔知公園原來可以好危險,原先

原帖由 lokma28 於 16-05-14 發表
恕我沒經驗,唔知公園原來可以好危險,原先都只睇唔常開帖,比各位媽媽做警惕...

食飽帶小朋友去樓下公園 ...
樓主做得好,最後有冇報警?不過你出入都小心d, 佢唔知幾時short 起上來,做d傷害你哋家人既事

伯爵府

回覆樓主:

a媽係咪有病?燥狂發作

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

痴線

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好多父母都係咁,我都見識過,好癲

伯爵府

畀面勳章

回覆 lokma28 的帖子

別墅

伏佢個仔。邊區?

別墅

樓主向佢個仔個學校入手直接啲,告訴佢校佢媽有問題,跟住佢有都事事不順。

翡翠宮

回覆樓主:

依架有少部份阿媽為左保護自己的公主王子,真係可以去到好盡,失哂理性~

首頁
45678...9

尾頁

跳至