嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇 bb 食雪印出濕疹?

有冇 bb 食左雪印後出濕疹?

複式洋房

Re: 有冇 bb 食雪印出濕疹?

My baby so far OK... NO problem Wa...

別墅

乜出濕疹同食咩奶粉有關既咩?
我個仔食雪印冇問題喎!

複式洋房

我仔又係食雪印佢都冇問題!
會唔會係其他問題呀

複式洋房

各位媽媽,
其實我想同個 bb 由能恩低敏轉食雪印, 想睇下有冇 bb 食左雪印後會出濕疹既 case. 因為我 bb 有濕疹. 轉左能恩低敏好好多啦, 但都係出一粒粒, 但就沒有紅. 唔知你地 d bb 食左雪印後, 天氣一熱, d bb 面仔會唔會有一點點/一粒粒出現呢?

大宅

我BB都係食雪印, 佢無出濕疹, 皮膚都算幾滑!

大宅

momochu

我亞B一轉食全奶粉時(食雪印)都有輕微濕疹.問醫生及健康院姑娘係唔係奶粉問題,都話無關係.如對某一奶粉有敏感,一早就有...所以,就算依家天氣一熱, bb 面仔係有一點點紅,但我都無轉奶粉.
所以momochu,我想你要有心理準備,有機會無改善.

洋房

濕疹出係邊?BB食雪印,塊面有D粒粒,係唔係?但醫生話正常,大D會無,有D人話係油脂粒,請各位指教。

洋房

momochu 寫道:
各位媽媽,
其實我想同個 bb 由能恩低敏轉食雪印, 想睇下有冇 bb 食左雪印後會出濕疹既 case. 因為我 bb 有濕疹. 轉左能恩低敏好好多啦, 但都係出一粒粒, 但就沒有紅. 唔知你地 d bb 食左雪印後, 天氣一熱, d bb 面仔會唔會有一點點/一粒粒出現呢?

momochu,

我想問下你轉食能恩低敏前係食邊集奶粉, 係未s-26??

另外, 我好多friend同我講如果面仔有紅點點但唔痕

洋房

凌 寫道:
濕疹出係邊?BB食雪印,塊面有D粒粒,係唔係?但醫生話正常,大D會無,有D人話係油脂粒,請各位指教。

淩,

濕疹係可以係身體任何部位, 我個仔仔約人個月時睇醫生話佢有油脂粒,醫生解釋因b於我的肚時會分秘油脂保護自己, 但出生後的油脂線未能適應外界環境而繼續分泌油脂, 所以會有油脂粒, 咁佢大d又真係冇wor, 我想講油脂粒是好似大人生係面個d白頭咁, 係有一粒米白色野, 但奶sin就係紅點點law, 但兩樣都應會隨著bb大d而好架. 我個b係以前2樣都有, 但奶sin現在還會時有時冇law.

複式洋房

BanBan,
初初食心美力, 出嚴重濕疹, 好返後, 皮膚乾, 鞋, 好似"炮冊"咁, 醫生話係濕疹, 如果奶 Sin 好返係唔鞋既, 我 b 兩樣都試過, 所以我分到.

複式洋房

HELLO,

MY SON IS NOW 15 MONTHS OLD. HE WAS TAKING A+ SINCE BIRTH TO 12 MONTHS. HIS FACE GOT RED RASH QUITE SERIOUSLY SINCE 10 MONTHS TO 12 MONTHS. THEN I CHANGED MILK TO SNOW BRAND AND HIS FACE WAS IMPROVED A LOT.
SOMETIMES HIS FACE WOULD GET FEW RED SPOTS DUE TO HOT WHEATHER, I WOULD USE WARM WATER (A LITTLE BIT HOT) TO CLEAN HIS FACE MORE OFTEN AND APPLY SOME CREAM (SHEUNG MUI MARK) ON, THEN VERY FAST HE WOULD GET WELL.
AND I FOUND THAT AFTER TAKING SNOW BRAND FORMULA, HIS FACE BEOMES MORE WHITER AND SMOOTHER THAN BEFORE. VERY GOOD PRODUCT.

NHO

首頁

尾頁

跳至