自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

因要交年費問題,想cut 信用咭,
想問除左向銀行申請取消張卡外,
呢張卡既 分期付款每月還款、八達自動轉帳、電話費自動轉帳等,
需要做d咩手續?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 winwinlam 於 08-10-17 01:08 發表
因要交年費問題,想cut 信用咭,
想問除左向銀行申請取消張卡外,
呢張卡既 分期付款每月還款、八達自動轉帳、電話費自動轉帳等,
需要做d咩手續? ...

與其你要辦甘多手續, 倒不如你叫銀行免你年費好過, 銀行多數會同你waive, 尤其是你又做緊分期等等添, 你試下啦!

水晶宮

你有咁多野痴住張card,
銀行可能會唔駛你俾年費! 你兇下佢先啦!

大宅

得架!我年年都做呢個動作架!

子爵府

醒目開學勳章

yes, you just call their credit card customer service
hotline and tell them that you do not want the
card anymore because of the annual fee, they will
waive your card annual fee. However, sometimes
you need to pay the amount first before the
payment date, the bank will credit your account later.

[ 本文章最後由 fanny4 於 08-10-17 09:30 編輯 ]

禁止訪問

大宅

唔該晒各位。

其實我打過電話去問幾時要交年費,(我會在要交年費前一兩個月打去)
然後同佢講要交年費的話我會cut card。

匯豐同恒生都好主動咁話免我年費,
但中銀、東亞就無。

東亞我好順利咁cut左,因平時無咩用,
但中銀張咭真係好多野跟。

或者我再打去問多次啦~

再次唔該晒各位!

男爵府

畀面勳章

其實如果要做分期,最好用張冇咁快到期既信用咭,因為有d銀行好需,check 到你有分期係張咭度,就唔會免你既年費!
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

大宅

原文章由 joejoemum 於 08-10-17 23:34 發表
其實如果要做分期,最好用張冇咁快到期既信用咭,因為有d銀行好需,check 到你有分期係張咭度,就唔會免你既年費!

原來係咁架?唔怪之得d card咁hard sell分期付款啦~
咁做左分期係咪就肉除砧板上架喇?係咪無得card card架喇?

首頁

尾頁

跳至