母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 #10 Tsun~Tsun 的文章

唉!都係果句:阿C6幫手擋下咪餵到囉!我同你一樣,就係小左那份支持!

大宅

我都有用sling在pizza hut 及酒樓喂過奶,都ok我的朋友都話唔知我係喂緊奶,都無走光,幾方便,唔同下下都返屋企!!!不過我包唔晒我個仔,都係包住條腰同最重要係遮住喂奶個度......

複式洋房

唉......如果我一早搵到條咁有用嘅被肩就唔使困左自己同BB響屋企幾個月!屋企同朋友都唔多讚成餵人奶,怕我辛苦時又怕個B陪我一齊辛苦,所以要去街又要餵奶的話,多數叫我帶定奶粉,唔使周圍搵地方餵咁'旁惶"!所以未夠六個月已經停左冇餵!家陣拕住六個月,再有機會餵人奶,希望搵多D方法,比到BB最好之餘,又唔使攪到大家都冇街去!

複式洋房

回覆 #9 B1 的文章

我想問下你一邊餵緊奶另一邊會唔會流?因為我試過唔用乳墊流得好勁,好彩響屋企,唯有換衫,但響條街到好惡攪播!

洋房

我都好想可以一邊行街一邊餵又或者出街搵唔到育嬰室都可以o係街餵,不過我個B4個幾月大,仲要加大碼過晒97線,抱佢抱得耐都差D斷臂,而且佢又成日好奇周圍望唔專心食奶,o係香港還好,算有好多大商場都有育嬰室,宜家我搬左上深圳住,有次去去下超市BB又叫,即刻去搵地方,問職員同sales有冇育嬰室,個個答案都唔同,有D話有,有D又話冇,有D話2/4樓,有D仲反問我係乜野o黎 最後有個好心sales話可以借個試衣室俾我,點知個B掛住周圍望,望成幾分鐘,最後只係飲左幾啖又唔飲,激到我彈起 之前我老公又話BB叫就可以隨時o係街餵,又話佢都見過D人o係街邊餵,但到我真係阿B叫又搵唔到育嬰室o個陣,佢就話要搭的士番屋企,好似就算我夠膽餵佢都驚我走光咁 搞到想行多陣都唔得...出親街都擔心半路中途BB又叫mouth:

大宅

其實真係唔洗咩工具, 只要有件被肩(大家平日都拎外套or被肩出街架啦), 我通常打個結就餵, d人只會以為你/bb凍, 根本咩都睇唔到!! 我大仔餵到3歲都係, 用呢個方法, 咩地方都餵過, bb幾大都餵得, 最好嘅仲係 - 可以成日轉被肩款式

大宅

無話點餵,遮到唔走光咪餵囉,通常我都係坐係到遮住就餵,唔洗特別技玎,星期日仲同阿仔去踩單車(大家樂個款),一路踩一路餵,好方便!
原文章由 zozo2005 於 08-10-20 22:59 發表

其實我都唔明用sling點餵??
:-D

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我試過一路等車一路餵添啦,無野喎,d人都唔知既,我又試過o係尖咀果間好大間既addias度餵,咁我老公要睇波衫,阿囝又肚餓,咁咪坐o係梳化度餵law

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊