自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

伯爵府

樣貌,見仁見智,所以不多加評論,個人認為用明星標準的確比上不足,但絕對不會用醜字形容。

學歷,DGS、會考10A、英國名寄宿學校、Cambridge法律系畢業,咁客觀和impressive的背景,不明白為什麼有人還會質疑她的實力,還說得好像不外如是一般。你說她贏在起跑線,但我更相信她憑的是努力。

個人還挺喜歡看她昨晚的節目,畢竟能以舊生身份帶觀眾遊Cambridge的藝人,香港有多少個?

有不少人都說進娛樂圈浪費了她。其實Hollyhood有不少演員都擁有跟麥明詩不相伯仲的背景,大家應該聽過的有:

Natalie Portman
Emma Watson
Eddie Redwayne
Tom Hiddleston
Hugh Laurie
Matt Damon
James Franco
Rowan Atkinson (Mr Bean)
Hugh Grant

如果麥明詩有志發展演藝事業,繼續努力,把目標定做Hollywood吧。香港娛樂圈,不適合她。

侯爵府

好多葡萄嘎
講真,如果自己個女好似佢咁,d人仲會唔會話不外如是呢

funfun759    發表於 16-5-20 16:24
wcpcelia    發表於 16-5-19 08:41
梁太2010    發表於 16-5-18 23:09

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我都好欣賞佢呀

子爵府

我覺得佢一d都唔醜,唔係大美人級數,不過果屆的確佢最順眼

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:樣貌,見仁見智,所以不多加評論,個人認為

原帖由 SullytheMonster 於 16-05-18 發表
樣貌,見仁見智,所以不多加評論,個人認為用明星標準的確比上不足,但絕對不會用醜字形容。

學歷,DGS、 ...
你又想收割葡萄?

Bk 今日已割咗幾輪……

子爵府

天資+努力+机遇,造就她各方面的成功,她在節目裏表現自然而謙厚,我好喜歡她,若我女有她一半咁好,我心滿意足矣。

梁太2010    發表於 16-5-18 23:10

伯爵府

Sumyeema1 發表於 16-5-18 22:13
你又想收割葡萄?

Bk 今日已割咗幾輪……

靚葡萄拎去釀酒

只係覺得一個咁outstanding的女仔,大家嘗試去欣賞吓,多點正能量。

funfun759    發表於 16-5-20 16:25
天使麵    發表於 16-5-19 03:19
mother904    發表於 16-5-18 23:06

男爵府

回覆:支持麥明詩

可能啲人生活唔如意,家庭唔如意,個細路又唔聽佢講,平時發洩唔到咪眨低人地咁叻嘅囡囉,如果個囡係自己,會唔會用醜呢形容丫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

如果我個仔可以有佢一半咁叻就好喇!至於10a港姐,我又唔覺佢有乜唔好,唔明點解成日都有人講佢。

男爵府

SullytheMonster 發表於 16-5-18 21:53

學歷,DGS、 ...
非常同意

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

其實佢本身無咩問題,就係衰在太多人聽到10a,劍橋,就捧佢上神台,好似高人一等,非紅不可咁,仲要講到香港唔適合佢應該在荷李活發展?咁易咩,周潤發都未必得啦,fans咁盲目捧佢,反而令人覺得佢戴唔到咁大個帽。
每一行都有每一行的要求同標準,用其他完全不關事的優秀成績來反覆贊佢,毫無意思。
好似你去剪頭髮揀髮型師,人地不停同你講呢個髮型師足球踢得好好,踢得出神入化,叫你搵佢剪,有用咩?

講真,係娛樂圈,學歷從來不重要,樓主你舉的例子,亦唔係因為學歷高而紅,而係佢地的演技,才華,作品,加上多年努力,才得到今時今日的地位。難道麥有同樣學歷就可以有同樣成就?
無論咩學歷,入娛樂圈,大家起跑線就一樣。睇個樣靚唔靚,有無才華,有無觀眾緣,演技如何,反應口才如何,待人接物的態度,仲有最重要機遇同運氣。
從來唔會因為學歷高,就有更多機會,更有優勢。
照我睇,現在學歷已經成為佢的負擔,討論重點永遠都係呢幾句10a,劍橋,相信將來只有當人們遺忘她的10a身份,才有機會在演藝圈大放異彩。

luvkaka    發表於 16-5-19 09:17
good_pig    發表於 16-5-19 00:17
mongng    發表於 16-5-18 23:12
701003    發表於 16-5-18 22:38

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

支持,又要準備睇星星探親團喇

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:Sumyeema1 發表於 16-5-18 22:13 你

原帖由 SullytheMonster 於 16-05-18 發表
靚葡萄拎去釀酒

只係覺得一個咁outstanding的女仔,大家嘗試去欣賞吓,多點正能量。
10a 攞冠軍時,我已收割唔少葡萄,釀咗一箱 bk merlot 2015...……

wcpcelia    發表於 16-5-19 08:41

伯爵府

我幾欣賞佢,我女第日有五個A我已經好滿足

Ruph出世啦,2010

子爵府

回覆:SullytheMonster 的帖子

水晶宮

alicialee1210 發表於 16-5-18 22:25
支持,又要準備睇星星探親團喇

me too

珍珠宮

真心覺得佢好叻,如果我有個女甘叻,我會好自豪!樣貌,須然5叫靚,但我吾覺佢醜,相信醜過佢既人大有人在,所以今晚仍然會繼續睇佢

大宅

支持

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

我都覺得佢好叻呀,樣子唔算好靚但已經靚過好多人。

公爵府

虎到金來勳章

首頁
12345...10

尾頁

跳至