想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

岩岩第一次睇完醫生,今日day13..醫生同我照左,左面有6粒,右面有2粒。醫生話小左小小,已經抽左血驗amh。請問各位有冇意見或分法可增加卵子數目,謝謝!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:岩岩第一次睇完醫生,今日day13..醫生同我

原帖由 neckmum 於 16-05-20 發表
岩岩第一次睇完醫生,今日day13..醫生同我照左,左面有6粒,右面有2粒。醫生話小左小小,已經抽左血驗amh。 ...
我第一次見醫生照到一邊3粒,一邊4粒,醫生話有D擔心,又有D唔擔心,所以驗amh睇下點先,結果數字唔錯~ 所以你都唔使太擔心呀~

大宅

正常應該會照到幾多粒?
琴日我照,醫生只係話一粒size 我知。

別墅

引用:Quote:原帖由 neckmum 於 16-05-20 發表岩

原帖由 cutiemapa 於 16-05-20 發表
我第一次見醫生照到一邊3粒,一邊4粒,醫生話有D擔心,又有D唔擔心,所以驗amh睇下點先,結果數字唔錯~ 所 ...
謝謝你解答呀!請問你最後可自然bingo嗎?現在希望指數理想,真係有點膽心!

侯爵府

neckmum 發表於 16-5-20 20:43
謝謝你解答呀!請問你最後可自然bingo嗎?現在希望指數理想,真係有點膽心!

...
我o岩o岩做完iui,等緊結果呀~
一齊加油

別墅

引用:Quote:neckmum 發表於 16-5-20 20:43 謝謝

原帖由 cutiemapa 於 16-05-21 發表
我o岩o岩做完iui,等緊結果呀~
一齊加油
祝你今次bingo

侯爵府

neckmum 發表於 16-5-21 13:25
祝你今次bingo

thank you
大家都一齊順利呀

子爵府

neckmum 發表於 16-5-20 16:21
岩岩第一次睇完醫生,今日day13..醫生同我照左,左面有6粒,右面有2粒。醫生話小左小小,已經抽左血驗amh。 ...

我一路照都係卵量比較少,醫生話有d人係咁起步慢,但之後撻着左就會又多又快。我最後抽到24粒成熟受精,加油!唔好太擔心。

別墅

引用:Quote:neckmum 發表於 16-5-20 16:21 岩岩

原帖由 jasonmama888 於 16-05-21 發表
我一路照都係卵量比較少,醫生話有d人係咁起步慢,但之後撻着左就會又多又快。我最後抽到24粒成熟受精,加 ...
唔好意思,請問點解有機會之後又快又多?因為我照果時已係day13..我諗卵子數目之後應該唔係會增加掛。謝謝你!

子爵府

neckmum 發表於 16-5-21 15:32
唔好意思,請問點解有機會之後又快又多?因為我照果時已係day13..我諗卵子數目之後應該唔係會增加掛。謝謝 ...

唔好意見,可能我誤會左,我當時係做IVF,我見你想多卵,對號入座左,我之後多卵係有用針藥、加食蛋食花膠食中藥。

別墅

引用:Quote:neckmum 發表於 16-5-21 15:32 唔好

原帖由 jasonmama888 於 16-05-21 發表
唔好意見,可能我誤會左,我當時係做IVF,我見你想多卵,對號入座左,我之後多卵係有用針藥、加食蛋食花膠 ...
明白,謝謝你!

別墅

jasonmama888 發表於 16-5-21 15:15
我一路照都係卵量比較少,醫生話有d人係咁起步慢,但之後撻着左就會又多又快。我最後抽到24粒成熟受精,加 ...

我想問下你抽到24粒,咁你最後係唔係同一個月放胎?放咗幾多粒呀?

複式洋房

回覆 jasonmama888 的帖子

24粒我得4粒咋!希望用左藥多返幾粒啦。其實我唔係好明,我AMH都唔錯,有6.1。
但其基礎卵泡真的少得可憐.....

別墅

引用:回覆 jasonmama888 的帖子24粒我得4粒咋!

原帖由 Coral0222 於 16-05-27 發表
回覆 jasonmama888 的帖子

24粒我得4粒咋!希望用左藥多返幾粒啦。其實我唔係好明,我AMH都唔錯,有6.1。
你amh好勁6.1...但奇怪點解基礎卵好少,真係唔明

複式洋房

回覆 neckmum 的帖子

但我FSH超高呢,有16.7!!!所以其實我唔知AMH同FSH有咩關係/不同

別墅

引用:回覆 neckmum 的帖子但我FSH超高呢,有16.7

原帖由 Coral0222 於 16-05-27 發表
回覆 neckmum 的帖子

但我FSH超高呢,有16.7!!!所以其實我唔知AMH同FSH有咩關係/不同
唔怕,fsh聽聞可以改善。試下做下運動,食蛋白,黑豆,q10等。加油

首頁

尾頁

跳至