跳至

首頁

尾頁

大宅

我30週喇,諗住開始清洗新買返黎既BB用品 , 我想問床圍,床單,被,枕頭,包被呢D大件野 , 如果我拎去洗衣店洗 , 洗完唔拆袋住 , 直到用之前一天先拎出黎吹下 , 再比BB用 , 咁樣得唔得呢 ?
有無媽咪都係咁樣做呢 ?
另外 , 張新床褥 , 我又可以用咩去洗呢?
唔該哂

別墅

洗衣店磅洗定乾洗??? 我會覺得, 咁多人囉d衫比佢地洗, 好似要bb同街d人share個洗衣機好污糟咁~~

(sorry...only個人意見~)

大宅

我反而唔係覺得污糟, 係驚阿b對d洗衣粉敏感~ 所以我會自己洗~

男爵府

洗衣店d洗衣機好dirty架..咁多人用過..
佢地都唔會每次消毒完先再用..
d床單床圍我係自己洗..放落洗衣機用洗羊毛衫個function黎洗..

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

自己屋企個洗衣機, 點都乾淨過公用果d 卦
床單床圍我會放洗衣機洗, 被仔同床"肉"就會趁好陽光拎出平台曬...
呢個weekend 係曬野最好時機

[ 本文章最後由 sakesakee 於 08-10-17 23:28 編輯 ]

大宅

I think better to use your own washing machine la....also before you clean your baby's clothing or other stuff....better use those 消毒劑 clean up the machine.....then use baby washing powder /liquid to clean up those clothing .....

原文章由 carrie720 於 08-10-17 15:10 發表
我30週喇,諗住開始清洗新買返黎既BB用品 , 我想問床圍,床單,被,枕頭,包被呢D大件野 , 如果我拎去洗衣店洗 , 洗完唔拆袋住 , 直到用之前一天先拎出黎吹下 , 再比BB用 , 咁樣得唔得呢 ?
有無媽咪都係咁樣做呢 ?
另外 , ...

大宅

你地會嚮大約幾多週開始洗定 d bb 用品?

大宅

宜家都開始一路洗d, 33週

原文章由 minniez 於 2008/10/19 19:39 發表
你地會嚮大約幾多週開始洗定 d bb 用品?

複式洋房

現在33週, 所有BB衫都洗哂,但無洗d床單床圍,食具就下個月先洗。其實D BB床上用品是否必要洗呢?

複式洋房

問左D人好多都無洗BB床上用品架..所以可能我都未必洗. 晒下佢算.

原文章由 adyholly 於 08-10-20 13:17 發表
現在33週, 所有BB衫都洗哂,但無洗d床單床圍,食具就下個月先洗。其實D BB床上用品是否必要洗呢?

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 adyholly 於 08-10-20 13:17 發表

我有洗呀, 因為係我個fd 比我既, 都係洗下好d ..
不過被芯同床"肉" 就哂下佢就算

大宅

我就連被芯都洗,因爲經過工廠同倉好多細菌 ,床褥就哂下佢就算!

複式洋房

我都煩惱緊點洗d被褥?

星期日行開Sogo 6/F,有個Counter介紹BB防塵蟎寢具及消毒噴霧器,價錢幾貴,都唔知有無用?!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題