跳至

首頁

尾頁

洋房

想問下各位保良局田家炳/聖彼得堂兆麟/梁李秀娛幼稚園 邊間好?
可否給些意見?

洋房

有無媽咪可以俾D意見 第一次選學校

複式洋房

hi...
點解你會選這幾間?
咁青山st. peter?

洋房

多謝 有人回應 感謝
保良局田家炳是朋友說及比較近家 人家說保良局應不太差
梁李秀娛是我侄兒告知 說可以入一些理想小學 如青松觀 何日東
聖彼得堂兆麟 在街上見很多小朋友是此學校 也看過他們website 校園環境也不錯 很colorful 如有open day會想參觀
青山st. peter? 知道此學校戶外園地很大 暫未詳細參長
請給點意見

複式洋房

咁你囝囝/囡囡多大?你是71校綱區的!唔怪之得啦!
聖彼得堂兆麟是出名幼稚園,好似好難入,而好似話好囂的.
我都聽過梁李秀娛幼稚園都好似已好gar!
好似保良易桂方好wor!
我囝囝可能明年讀青山st.peter!

洋房

我仔仔 07 Dec 出世
你仔仔呢 你是否已報名

複式洋房

Hello,
st. peter 寄了信來,收左亞仔啦!
09 可讀! 但現心大心細呀!
我都唔知青山st. peter 好唔好!
但d人好多都話好!
msn - [email protected]

複式洋房

你囝囝12月即是點計入學
我個仔現讀緊其中幼稚園N班全日?
學校要佢足兩歲入學,所以佢要10月才可返學,
其中同學仔就可以9月返學,
唔知你是否遲一年才可入呢?
而如果你是細B d幼稚園會收大B先gar.
你要留意下!

洋房

我知要足兩歲 插班下學期
你好啦 咁快有學校收

複式洋房

你讀N班?

原文章由 Ding20081223 於 08-10-20 14:40 發表
我知要足兩歲 插班下學期
你好啦 咁快有學校收

洋房

還未決定實 但相信讀n班 小朋友會快D適應 同埋n班都會直升來年k`1 心理上定D 唔怕小朋友無位

複式洋房

咁又係!
如讀ST. PETER N班就好貴啦!
本來亞仔報ST .PETER N班,後佢地好遲先通知我有位,
因太遲通知及好貴,所以放棄了.
後問佢可否留位K1,佢話應OK,所以現優先收亞仔.

原文章由 Ding20081223 於 08-10-20 16:05 發表
還未決定實 但相信讀n班 小朋友會快D適應 同埋n班都會直升來年k`1 心理上定D 唔怕小朋友無位

洋房

你真幸運
之前報n班 有無 interview???

複式洋房

有呀!
一家三口去呀!
你有無MSN AR ,你可以ADD我WOR!
chat 下.
[email protected]
我放工啦 888888

原文章由 Ding20081223 於 08-10-20 17:08 發表
你真幸運
之前報n班 有無 interview???

民房

我女兒今年讀田家炳k1, 好似好多功課, 日日都要同她溫書。 比去年 n1 多好多嘢學。 是不是, 個個讀k1 都是咁ga?

複式洋房

N班在那讀?田家炳有嗎?
sorry !我唔知呀! 我囝囝今年讀N班.
但k1就咁多功課,咁高班點呀?

原文章由 crystal.kwan 於 08-10-21 16:15 發表
我女兒今年讀田家炳k1, 好似好多功課, 日日都要同她溫書。 比去年 n1 多好多嘢學。 是不是, 個個讀k1 都是咁ga?

洋房

Hello Crystal
請問你覺得田家炳如何 除咗多功課
你上年interview時 問你什麼 可否分享

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我囡囡係保田兆康幼稚園讀緊 k3 英文班....我覺得唔錯, 而且近我及tm區 3間保良局幼稚園好似只有田家炳有英文班....但這個我唔肯定. 你可以分別打電話去問問.

複式洋房

回覆 #16 Ding20081223 的文章

雖然咁遲,但都想寫下d意見,我個女而家係梁李秀娛讀緊k1.可以講下e間學校d野.我覺得佢既教學方法幾好,唔係一味做功課(抄寫),好生活化,同埋學校有條link可以比我睇到佢既學校生活係點.你知個女第一次上學,梗係好想知佢適唔適應,開唔開心,可以睇到上堂d相,好放心.當初我都係因為何日東揀梁李秀娛,但讀下讀下,覺得佢真係好好,雖然佢係校齡高,但佢地d老師同配套一d都唔out.
我個女係超級細b(05年12月出世),interview既時候兩歲到無.保良局田家炳我無in過,St. Peter本人不太喜歡,傳聞e間非常商業,所以細b通常唔收,interview既時候佢將父母同個b分開,然後讓小朋友玩玩具,當中問佢地問題,好多時小朋友顧住玩,都唔係幾理個老師.但上堂既野我就唔知喇.
其實你可以上政府綱睇下佢地d學校既派小學位情況,比較一下.
希望你既小朋友可以讀到間開心快樂既幼稚園la.
http://studio123/onlinealbum/2008-03-30/natalie__.html

首頁

尾頁

跳至