論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我個印印上左工一個半月左右, 呢排我響公司發覺開唔到個 ip cam 要下午5-6時左右先至開到, 於是我尋日下午 "特登" 返屋企睇下, 見到個 ip cam 真係 off 左, 我出街前係開左架~ 於是問工人佢話無關到個制, 但後來佢都認左, 仲講對唔住添~ 我話邊個教妳, 佢話無人教, 我話如果妳做番自己野都唔駛驚, 我又唔係要妳不停咁做野我平時係屋企, 如果無野做都會叫佢休息下, 因為我個囡都已經4歲揍小朋友都唔會太忙, 之後罵左佢一輪~

我想問下其他媽咪, 妳地會唔會繼續用佢?? 因為我有少少想換佢.
呢個工人做野都可以, 不過唔係好識廣東話有d溝通唔到, 但佢咁做之後我又點信佢, 要成日提防佢都幾煩?

珍珠宮

我覺得佢唔識廣東話唔係要炒既主因, 而係佢唔老實~

入屋做家傭, 首要條件係[誠實可靠], 佢好明顯唔係~ 同佢SAY 886 啦~

侯爵府

回覆 #2 Siuchoi 的文章

我都認為係, 所以我同佢講, 妳咁做我之後點信妳??

大宅

你已經同佢講了如果佢再犯就同佢講 88 law, 佢來了幾耐同agent講如果佢係咁, 要求佢換比你啦..

大宅

佢黎左一個半月就識switch off你部ip cam,再耐d咪拆埋你把鎖? 佢太大膽啦...仲有,我覺得應該有人教佢,如果唔係佢點識點樣熄機

珍珠宮

減齡達人勳章

疑人勿用, 用人勿疑. 既然你都唔信佢. 咁又點放心交個囡比佢凑.
原文章由 purplechung 於 08-10-18 12:03 發表
我個印印上左工一個半月左右, 呢排我響公司發覺開唔到個 ip cam 要下午5-6時左右先至開到, 於是我尋日下午 "特登" 返屋企睇下, 見到個 ip cam 真係 off 左, 我出街前係開左架~ 於是問工人佢話無關到個制, 但後來佢都 ...

大宅

識得熄ip-cam都幾大膽...咁古惑的工人點留得過??!!!

禁止訪問

大宅

如果係我就請過個,你工人禁大膽,古惑,而且知你知道實炳都做,擺明試你脾性,容忍度,佢諗死最多比你罵下,然後就死dog,跟住可能有下次,然後再用好低能理由話唔小心...點點呀,改左啦,再有新野發生...攪其他野,再sorry...,目的係等你怕煩,第日如果無咩大事發生都容忍佢(佢地唔會為你諗..咩小錯註成大錯),禁佢咪以後做野側側搏,做少d lor,懶 lor, 而且你工人本性係pefer近墨者黑,唔係老實勤力型,亦唔係擔屎唔偷食,更唔係prefer 近諸者? 點解我知,因為我工人係禁,3日唔埋2 日就試你一次,起初會道歉,而家無啦,扮暈都試過捉佢睇醫生,佢叫醫生唔好比藥,佢其實無病,係tired ja,我都唔好蝦,當場發爛,佢驚到喊,再話暈,我無理佢,佢有精力跟住我遊街...一許扮二次都得,之後話諗住以後少d野做,當斌器禁用,如是者,一年內手法層出不窮,有時好1星期,之後連衰3 日,我有比時間去教,結論係,消耗了時間,死了細胞,我寧可搵過個,1年了,早知早d炒,反正過唔倒兩年,拖1 個月都多,呢d人,品性難移,本質和心術不正(明知做家長緊張小朋友,都take off 個cam,自私鬼,而家市道唔好,如果家長份工危危地,卻因為心掛而請假番屋企,比人有藉口話廣工炒左點呀)...
純粹個人意見,可能有人遭遇好d,.......

男爵府

即炒,講大話,有一次便有第2次:;pppp:

大宅

原文章由 purplechung 於 08-10-18 12:03 發表
我個印印上左工一個半月左右, 呢排我響公司發覺開唔到個 ip cam 要下午5-6時左右先至開到, 於是我尋日下午 "特登" 返屋企睇下, 見到個 ip cam 真係 off 左, 我出街前係開左架~ 於是問工人佢話無關到個制, 但後來佢都 ...

炒得la.點知下次熄左個cam會做d咩呀?

首頁

尾頁

跳至