自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

原文章由 heichunmum 於 08-10-18 12:50 發表
那日行荃灣荃豐中心,本想買條裙去食飯,那日帶埋仔仔去行,下,我那日都係著得好causal,但又唔係好烏歪,入到一間舖,可能佢地賣啲少少貴的衫,(其實又唔值),個sales妹妹瘦到條滕咁著住佢公司賣的貨,係一條今年好興的格仔連身裙,我入去 ...

香港好多大舖頭或者舖頭仔都係咁, 但我覺得應該係個sales既個人問題, 唔專業之餘, 仲狗眼看人低=.=

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

其實佢地真係好蠢!你甘串既遇到D惡人蝕底米又係自己.好多年前,我FD同我講,佢係旺X中心同另一個FD行街買3,甘睇中件3,甘個sales就係甘sell啦,但我fd比較高大,睇真d佢係唔岩著.個sales知佢唔買,就講粗口鬧佢,仲要鬧埋人呀媽係狗那生.跟住我fd就忍唔住打佢.打到佢變豬頭!呵呵!講真有時佢地比人打真係抵死架!

水晶宮

樓主,你嗰D咪少野囉!我六七年前試過同個朋友閒逛女人街,嗰時我都响女人街檔口後面舖度開舖,咁個朋友黎探我,我咪叫老公幫我睇舖,我同個朋友咪行下街囉....點知去番同一條街,去咗老遠有一間時裝店度睇野,我同朋友入去睇淨係攞咗條長裙黎睇咋!跟住個sales(好擺明間舖佢都有份既)就好大聲好寸咁同我地講:"我地D衫好貴架BOR~"我同個朋友都O O地咀,好貴?女人街?跟住我都問番佢:"咁呢條裙幾錢吖...?"佢又係好寸睇死我買唔起咁答:"$7XX囉!"...咪笑死我啦!七百蚊叫貴,咁又係,如果我要買七百蚊既衫,唔駛去女人街買囉!跟住我諗住繼續睇,但我朋友已經好火,一野拉我走叫我咪睇,我朋友事後都係話條八婆好寸,都係講緊七百幾蚊唔會响女人街度買嗰D諗法...呢D人笨之嘛!自己趕客~!講真,以前我開舖做生意嗰陣,最駛得多錢既唔係身光頸靚嗰D人,反之係嗰D着到好平凡甚至爛身爛世嗰D至捨得買野,分分鐘一次過買幾千蚊野(我賣髮品之嘛...)...所以我對呢D人我係唔會理佢,頂多只會笑佢~

水晶宮

原文章由 kit2004 於 08-10-18 13:56 發表
其實佢地真係好蠢!你甘串既遇到D惡人蝕底米又係自己.好多年前,我FD同我講,佢係旺X中心同另一個FD行街買3,甘睇中件3,甘個sales就係甘sell啦,但我fd比較高大,睇真d佢係唔岩著.個sales知佢唔買,就講粗口鬧佢,仲要鬧埋人 ...

有次我同另一個朋友去尖咀度買鞋,又係去着一間賣長BOOT既舖頭,初頭個後生女sales好NICE架!我同個朋友勁鐘意佢~!點知中間殺入佢個後生老板娘...呢個老板真係~~~我地試鞋,佢自己扯唔夠鬆D鞋筒,我地ZIP唔入隻腳入鞋度,佢發我地老脾囉!仲好侮辱咁話:"對腳咁大(話我)點着呀!妖!"跟住我即刻唔試鞋,跟住佢仲ON居居咁攞第二對鞋黎俾我試,跟住到我朋友睇唔過眼,即刻好寸咁話:"我地對腳粗呀,着唔到你D鞋!"跟住佢至知衰但都係黑面,之前佢個後生女SALES係咁做口型偷偷地同我地say sorry,咁我地都示意話唔緊要,然後走人~~~自己識設計鞋啫,咁你開間舖都係賣鞋賺錢啫...咁既態度,又係咪駛旨意要人幫襯囉!

禁止訪問

男爵府

身光頸靚,咪就係左慳右慳買名牌law!哈.......

男爵府

上星期去bess,我著得普通但都企理
可能推住bb車,擺明師奶一個
個sales全程跟住我,我摸完一件佢即跟手整理
佢係話比我知我買唔起兼攪亂野
我火滾抬頭啤佢,佢即刻好驚咁對住我"kam"介咁笑,d衫先4-5百蚊件仲有7折,有幾貴呀!
不過可能對佢黎講算貴

大宅

醒目開學勳章

我都試過啦, 我tst返工, 平日唔使做operation通常都著得好OL. 如果有其他operation做, 又要跑, 又要搬嘢又要巡視.. 一定著牛記笠記去返工, 話說個日有operation, 成班人都著到好causal,
lunch time成班人去海港城食lunch, 食完lunch順便去行吓啦. 入到去有一間化妝品shop(好大間同有好多唔同品牌化妝品賣個間)點知入到去我老闆(女人)想試佢哋啲香水, 點知個sale 姐姐好寸咁唔俾我哋試. 但係就俾身後著得好ol feel 的女仔試(佢係拎lv袋). 點知第二日, 同一班人, 可一間shop, 同一個sale姐姐, 不同的是我哋個個著得好返工feel. 個sale姐姐好似唔記得咁, 係咁sale我哋買嘢. 當然冇人理會佢. 呢啲人真係好狗眼....

水晶宮

哩D味叫做心胸狹窄鼠目寸光羅
系D未見過世面既人先會睇唔起人
BK都有
少奶奶的身份,丫頭的命...

禁止訪問

子爵府

有,荃灣千色 FX
愉景地下問精品店
勁串!!!

子爵府

好媽媽勳章

呢d見怪不怪,佢有錢有學歷就唔使做sales,學咩睇唔起人吖,佢地見識顯淺啫,咪mou舖頭仔打工囉,睇下大店呢請唔請d咁款既人?
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有, o係德國入LV Shop, 同朋友入到去,(一入見一個Chinese, 佢個樣已經好似死老豆咁, 反而個老外就有笑容) 一入去每人選咗兩個手袋, 想去睇銀包, 跟住個sales即刻同我地講, 每個passport只可以買兩個, (我已經鬼咁唔happy, 個sales仲係睇得出佢係Chinese, 呢吓仲激氣) 我地買o個陣仲要我地出示passport.

轉個頭有一斑日本遊客入黎, 嘩! 條pk態度即刻360度轉變, 差唔多想"針"埋茶比佢地咁. 亦即刻由柜枱入面行出黎招呼班日本人, 唉, 都唔知係咪日本人d錢香d呢? 不知所謂!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

咪低佢地做死一世sale屎仔wor!

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至