母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有左係咪會無奶或少左奶架? 咁咪餵唔到人奶囉?

複式洋房

唔會,我都有餵一直我我個肚六個月個細女一歲九個月我先無餵......而家我等生,一樣會再餵人奶比bb

子爵府

爸B勳章

唔會。

我有左之後,都一樣有餵大仔(3歲5個月),
都個胎五個幾月倒,先至叫大仔唔食啦。

到時,都一樣會餵細b。

原文章由 Cheris000 於 08-10-19 00:58 發表
唔會,我都有餵一直我我個肚六個月個細女一歲九個月我先無餵......而家我等生,一樣會再餵人奶比bb
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

男爵府

我當時係泵唔出奶,少左好多,而且維持一段好長時間。結果我就停泵了。
我估如果係埋身餵,應該可以維持。

原文章由 二億 於 08-10-18 16:09 發表
請問有左係咪會無奶或少左奶架? 咁咪餵唔到人奶囉?

大宅

唔會無奶,我就算一有左就唔餵(因中醫話我身體太弱,唔餵對大家都好d),都一直有奶可以擠出來,當然我唔知有幾多,因我無再泵/埋身了.但生完我希望能大少同餵.

大宅

SandyCPS,
我想問下你,M小姐係幾時探你?
我阿女16個月大, 全人奶, 而家M小姐都未來, 我都想有第二個, 所以諗緊係咪應該同阿女介奶, 請指教。

原文章由 SandyCPS 於 08-10-20 01:13 發表
唔會。

我有左之後,都一樣有餵大仔(3歲5個月),
都個胎五個幾月倒,先至叫大仔唔食啦。

到時,都一樣會餵細b。

Harrier ;-)

複式洋房

唔該晒! 因我早排少左奶, 我以為我有左.

大宅

我有左細囡之後, 的確泵既奶量少左好多, 好似比起m come之後仲少d, 不過我餵到bb個胎五個月就停餵大囡, 到細囡出世後先大細一齊餵

原文章由 二億 於 08-10-21 19:54 發表
唔該晒! 因我早排少左奶, 我以為我有左.

大宅

原文章由 Cheris000 於 08-10-19 00:58 發表

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1765563&extra=page%3D1&page=1

:;pppp: :;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原文章由 doublei 於 08-10-21 21:43 發表
我有左細囡之後, 的確泵既奶量少左好多, 好似比起m come之後仲少d, 不過我餵到bb個胎五個月就停餵大囡, 到細囡出世後先大細一齊餵

請問你點餵, 可否具體講下? THX

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊