自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

同佢上親playgroup成堂都走走走....... 又唔聴我講, 唔驚我. 有老師已經話佢周圍走d老師唔鐘意. 佢表達語這又弱, 唔通攪到要去屋邨入學率低d幼稚園先有得讀.
;-)

男爵府

回覆 #1 常歡笑 的文章

;-)

伯爵府

你會唔會考慮比佢去做個發展評估呀
如果佢真係有過度活躍的話, 要社工或醫生轉介去一 d 有專門教呢類小朋友幼稚園, 又有特別設備
總好過你入學後, 學校發覺有問題而中途轉校
我有個朋友個親戚就係咁, 自己小朋友過度活躍唔肯面對問題, 夾硬比佢入普通幼稚園, 最後成日打人同埋過份活躍, 比老師勸家長帶小朋友去做評估, 點知評估結果係嚴重性, 到最後要中途停學, 再等第二次評估同埋轉介去其他學校

男爵府

回覆 #1 wkchoy 的文章

轉d乜野學校架.

;-)

伯爵府

原文章由 常歡笑 於 08-10-18 22:21 發表
轉d乜野學校架.

我又唔太清楚呀
因為佢親戚個小朋友依家停緊學
要到十二月先做第二次評估

男爵府

回覆 #1 wkchoy 的文章

UP
;-)

水晶宮

好媽媽勳章

乜依家讀屋邨學校好失禮咩?
一定要讀名校???
如果你小朋友係咁o既情況,老實講名校真係唔一定收你喎

有時屋邨學生師生比例無咁高,而且老師都會包容d架.
對你小朋友可能會係一件好事.

原文章由 常歡笑 於 08-10-18 22:09 發表
同佢上親playgroup成堂都走走走....... 又唔聴我講, 唔驚我. 有老師已經話佢周圍走d老師唔鐘意. 佢表達語這又弱, 唔通攪到要去屋邨入學率低d幼稚園先有得讀. :nau ...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁

尾頁

跳至