跳至

首頁
34567...93

尾頁

大宅

Cyrusmum,
大師兄思翰,Sunday 表演啦,YUKI 幫他打氣,叫他努力加..加油,記得錄 movie 俾 Yuki 崇拜下,等她有個目標嘛 !

Hayiu,
嬈嬈好鬼可愛,測驗呢 D ...呀媽緊張死的關頭,她都可以咁投入 D 飲食题度,真係好攪笑! 不過咁樣俾老師陰到死穴就唔抵嘛!

Cherryma,
樂樂老師都真係手鬆 law,只係扣一分咁多! Yuki 上次中默,我又係 R 哂頭唔知個 "學" 字錯咩,睇番您俾我們個筆順 website,先知原來衰係"子"上面的月部左邊的 "," 要突出少少! 但係老師係扣足 "5" 大分 當錯字的!

大宅

原文章由 Hayiu 於 08-10-31 12:05 發表
我覺得佢地好好味嘛, 咪想食哂佢囉, 咪全部都X 囉 (講完仲作狀拎D 鷄脾黎食) 。唔係因為唔識, 係因為為食做錯題目, 係咪笑死人。

Hayiu,

嬈嬈呢個答案都幾有創意,
一個人又點食到咁多呢
下次唔好咁為食拉,
考下你先:
有d樹上有七隻鳥兒,
獵人開熗打死三隻剩下幾隻
答案梗係四隻拉
(但聰明的小朋友話獵人開熗
所有鳥兒都飛走晒拉,
答案應該係一隻都無)
咪你話佢唔聰明咩,咁又唔係喎,下次小心d

係呢你講緊果d中文理解係咪TSA?
而家好多都出TSA,可能你買d比嬈嬈做下會好d
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

大宅

各位靚媽,

o岩o岩係bk睇到呢個topic,
雖則網上流言不可盡信,
不過空穴來風未必無因,
若果大家仲有好多jumping xxx d飛仔銀仔
快d諗諗幾時用左好&換下禮物好過

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1822109&extra=page%3D1&page=3

唔係真係 得一句句,
好彩近年已經無物去玩,
阿囝都無提過叫我帶佢去玩
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

大宅

Hayiu,

笑死我喇 我即刻諗如果係晴晴實係答7-0=7, 7隻雞脾俾番晒我

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原文章由 cnine 於 08-11-1 21:50 發表
各位靚媽,

o岩o岩係bk睇到呢個topic,
雖則網上流言不可盡信,
不過空穴來風未必無因,
若果大家仲有好多jumping xxx d飛仔銀仔
快d諗諗幾時用左好&換下禮物好過

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1 ...

之前cherry果張有好多金幣係入面(都有好多分未換), 我每星期剪印花幫佢買20個金幣, 係暑假前唔見左 跟住嫲嫲暑假又同樂樂開左張, 金幣真應該無乜, 分就重有, 我重想去換百佳coupon, 現在聽妳咁講, 諗住明天去換左佢, 不過又係搵唔到, 唔知去左邊 早幾日間冬甩店close, 我又係有張coupon擺左係處好耐都未得閒去換, 諗住12月底先到期, 現在又係無得換

侯爵府

Hayiu,

我分別同樂樂&cherry講嬈嬈的數測卷, cherry聽完覺得好好笑 樂樂聽完就話"係張紙黎, 又點食呀", 不過樂樂話嬈嬈應該圈一份6隻, 一份1隻, 咁就可以自己食6隻, 留返一隻遲啲食或比媽咪食喎

別墅

回覆 #9 Hayiu 的文章

Hayiu,

嘩!等我番去問下希希,睇下佢會點答先,不過以他這麼喜歡食東西,可能答案都會同嬈嬈一樣!

cheukheimummy

別墅

回覆 #5 cnine 的文章

Dear cnine,

段文章被人刪除了,不過我都有好多分未換,今晚返去快d去換,不過有百佳coupon可以換的麼?

侯爵府

原文章由 Cheukheimummy 於 08-11-2 11:09 發表
Dear cnine,

段文章被人刪除了,不過我都有好多分未換,今晚返去快d去換,不過有百佳coupon可以換的麼?

我都係聽Cyrusmum講咋, 希望唔好咁快執住啦

男爵府

今日個音樂會又真係唔錯喎, 咁難得 ARIC 少爺可以由頭坐到尾麻, 又無叫話悶, 特別思翰出場時, 開心得佢呀
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

子爵府

YuYung,
唔止Aric, 我之前都估緊點捱兩個鐘, 不過好彩安排咗佢咁後至表演, 一日未出場我都仲可以打醒十二分精神既! 加上自己個仔學緊, 唔多唔少都會留意吓啲大哥哥大姐姐拉成點! 不過我自己就覺得嗰度啲音響麻麻哋, 平日係課室入面聽佢哋一班拉都震撼過琴日幾班夾埋!

別墅

cnine,
咩係 TSA 呀? 我唔知係咩黎喎? 我無額外買練習俾嬈嬈呀, 我覺得佢已經對中文產生抗拒, 唔想佢同中文會加深誤會呀。而且佢E+仲返緊下午班, 淨係學校工課都攪到十點幾啦, 仲點敢叫佢做多D。

cherryma,
學樂樂話齋, 係紙上既公仔咋嘛, 點食喎, 你可想而知佢既為食程度幾令我無言以對呢。
我都試過唔見過張 Jumping xxx 卡喎, 但可以報領架, 手續費$10蚊, 係舊卡既$$同飛都 claiming 得番架, 因為個 record 係 server 架, not just in the card.

侯爵府

原文章由 Hayiu 於 08-11-3 15:25 發表

cherryma,
學樂樂話齋, 係紙上既公仔咋嘛, 點食喎, 你可想而知佢既為食程度幾令我無言以對呢。
我都試過唔見過張 Jumping xxx 卡喎, 但可以報領架, 手續費$10蚊, 係舊卡既$$同飛都 claiming 得番架, 因為個 record 係 server 架, not just in the card.

原來可以補領, 我明天要即刻去補領cherry果張先, 因為有好多金幣係處, 唔該晒

大宅

原文章由 Hayiu 於 08-11-3 15:25 發表
cnine,
咩係 TSA 呀? 我唔知係咩黎喎? 我無額外買練習俾嬈嬈呀, 我覺得佢已經對中文產生抗拒, 唔想佢同中文會加深誤會呀。而且佢E+仲返緊下午班, 淨係學校工課都攪到十點幾啦, 仲點敢叫佢做多D。

Hayiu,

我諗TSA即係模擬試題啩,而家好興架,不過你講得o岩,
千祈唔好迫,怕有返效果,不過真係咁多功課,做到十點,
係咪食埋飯成八點半先開始做丫

大宅

原文章由 YuYung 於 08-11-3 00:34 發表
今日個音樂會又真係唔錯喎, 咁難得 ARIC 少爺可以由頭坐到尾麻, 又無叫話悶, 特別思翰出場時, 開心得佢呀

Yuyung,

不如趁機問下Aric有無興趣一齊學小提琴拉
可能佢都覺得有份表演好威

男爵府

我一早問左大少喇, 佢只係笑笑唔答我, 我心中當然有數喇, 大少咁粗枝大葉係拉唔到小提琴架, 如果有西樂團表演, 帶去睇下, 我相信佢對打鼓的興趣會較大, 不過我又無咁多時間比佢去玩呢!!

原文章由 cnine 於 08-11-3 21:18 發表

Yuyung,

不如趁機問下Aric有無興趣一齊學小提琴拉
可能佢都覺得有份表演好威

[ 本文章最後由 YuYung 於 08-11-3 21:50 編輯 ]
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

子爵府

思翰今日派咗啲英文卷, 一樣有攪笑嘢返嚟! 話說佢哋要睇前文後理做填充(無句子提供選擇),
人哋上文係 : It is hot today.
之後要填(1)Open the windows (啲句佢識) and (2) turn on the fan, please. 但思翰竟然填咗turn off the fan, 我問佢:"點解熱都仲要熄風扇?" 佢答:"你平日都係咁叫我既!" "唉, 仔! 平日你話熱時要開冷氣, 我就緊係叫你熄風扇啦! 但宜家份卷無咁寫嘛!"

侯爵府

原文章由 Cyrusmum 於 08-11-3 23:32 發表
思翰今日派咗啲英文卷, 一樣有攪笑嘢返嚟! 話說佢哋要睇前文後理做填充(無句子提供選擇),
人哋上文係 : It is hot today.
之後要填(1)Open the windows (啲句佢識) and (2) turn on the fan, please. 但思翰竟然 ...

所以話呢, 小朋友其實唔係唔識, 只係佢地真係重好細, 諗嘅野係圍繞佢地自己去出發

侯爵府

原文章由 Cyrusmum 於 08-11-3 11:00 發表
YuYung,
唔止Aric, 我之前都估緊點捱兩個鐘, 不過好彩安排咗佢咁後至表演, 一日未出場我都仲可以打醒十二分精神既! 加上自己個仔學緊, 唔多唔少都會留意吓啲大哥哥大姐姐拉成點! 不過我自己就覺得嗰度啲音響麻麻哋, ...

咁我又無諗過會悶喎, 之前同cherry聽交響樂團果啲, 其實重悶, 如果聽夜晚, 好多時啲小朋友個個都聽到瞓著晒
但係要交功課, 無辦法下都要頂梗上

別墅

cnine,
係呀, 8 點半到先開始做架, 所以平均都做到10點囉。

cyrusmum,
思翰無填 'close the windows' 咪好好囉, 開冷氣係要閂窗架嘛。BTW, 佢份英文巻深過嬈嬈份好多呀, 嬈嬈都有看圖寫句, 但係D good morning, nice to meet you 之類咋 .

首頁
34567...93

尾頁

跳至