跳至

首頁
12345...93

尾頁

男爵府

多謝大家意見, 我會同 aric 講下, 我自己覺得叫佢搵一份舊玩具黎換, 佢會唔多肯, 哈哈...又同佢講下麻麻無咩錢之餘類似的話, 唔多唔少都有少少幫助--->我估
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

咁就好囉, 願主祝福你

原文章由 mamiya 於 08-10-21 15:16 發表
我....尚在人間
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

我只知同佢默書一定唔可以鬧佢, 只可以讚, 咁大家都舒服啲又唔傷感情

我老公都係咁樣講呀, 所以尋日我無閙佢, 佢又無咁怕我, 學嘢進度都好似快左少少--->開心中我, 不過我都係會記住, 要佢獨立為我的目標

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

cherryma,
請收e-mail!

大宅

原文章由 cherryma 於 08-10-20 23:07 發表

咁我又無好似妳咁, 因為我邊有咁多時間, 但我又發現如果樂樂串錯左, 我都唔會話佢, 效果會好好架, 好似今晚佢都串錯好多生字, 我話唔緊要, 星期五先默, 重有時間, 佢跟住自己再不停寫錯果啲, 之後我再問佢, 都重有 ...

cherryma,

我一早知你係EQ高手,佩服佩服,
比我阿囝寸錯字我都費事同佢溫,
叫佢第日抄個生字十次再同佢寸
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

大宅

原文章由 mamiya 於 08-10-21 15:16 發表
我....尚在人間

mamiya,

你工人好d無?仲使唔使換工人,
有時離鄉背井打工若果個老公唔生性,
個囝/父母有病又真係會影響情緒,
若果個工人咁多年都ok的話開解下佢羅,
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原文章由 pigpig 於 08-10-21 20:17 發表
cherryma,
請收e-mail!

我要明天返公司先check到, 不過都唔該妳先

侯爵府

YuYung,

樂樂今日先派中文8寶箱資料, 佢覺得好新鮮, 因為好少做網上習作, 所以頭先一次過補讀埋之前的一共9日, 本來都OK嘅, 但個網站真係太慢, 每次都要load好耐, 9篇足足用左差不多成粒鐘做, 真係誇張, 攪到樂樂現在先上得床瞓

男爵府

9日先用左一個鐘未算快囉, aric 今日補做尋日一日, 用左半個鐘呀, 樂樂好快架喇, 同埋最好在早少少入去做, 會快d架, 因為個個都係上床前先入去做架, 好塞架, 我似過連入都入唔到架, 好彩呢個月可以無限次補做遮, 如果唔係真係死得人多囉, 我部電腦呱呱地架, 10分慢, 今日先無拉拉又到聲喎, 上個星期果d個speaker無聲, 要我讀, 有d無字就亂做一通, 最後錯左一題...嘻嘻

原文章由 cherryma 於 08-10-21 21:55 發表
YuYung,

樂樂今日先派中文8寶箱資料, 佢覺得好新鮮, 因為好少做網上習作, 所以頭先一次過補讀埋之前的一共9日, 本來都OK嘅, 但個網站真係太慢, 每次都要load好耐, 9篇足足用左差不多成粒鐘做, 真係誇張, 攪到樂樂現 ...

侯爵府

原文章由 YuYung 於 08-10-21 22:28 發表
9日先用左一個鐘未算快囉, aric 今日補做尋日一日, 用左半個鐘呀, 樂樂好快架喇, 同埋最好在早少少入去做, 會快d架, 因為個個都係上床前先入去做架, 好塞架, 我似過連入都入唔到架, 好彩呢個月可以無限次補做遮, 如 ...

普通話我好屎, 所以都累樂樂錯左一題(因為樂樂都唔識, 所以佢無怪我)嘻....嘻....同Aric一樣, 原來一題都扣左25分架

咁妳地有無做英文8寶箱架? 我今日未開呀, 因為唔想又要補做, 樂樂唔知幾點先有瞓, 明晚先上去睇睇

大宅

家下請工人真係難 & 煩

上兩星期巳開始去 Agent睇, 有個都ok, 話2日後覆我 & 簽約, 等左我兩星期, 其間有問 Agent點呀, ok無, 一咪拖, 依然一D聲氣都無 last week, 去 Agent 到取回deposit, 轉 Agent 再睇.

睇左個ok, 話12月中到, final ヌ話要12月尾, 唉
再睇, 有個ok, 工人ヌ反口話唔尼hk....唉

Agent 手上D file, 嘩.........朱.牛.雞朳都有.......點要得落呀mouth:
再終有個印姊, 係 Agent 翻譯個妹, 去過星加坡做過4年, 識英文............睇下尼幾日搞唔搞到, 就算ok, 都要12月尾 or 1月初先到, 我工人12月尾完 visa....唉, 激死我喇

大宅

原文章由 YuYung 於 08-10-21 15:21 發表

我老公都係咁樣講呀, 所以尋日我無閙佢, 佢又無咁怕我, 學嘢進度都好似快左少少--->開心中我, 不過我都係會記住, 要佢獨立為我的目標

Honey,

要太子獨立呀.............難度好高呀, 有皇太后頂住, 努力吓

大宅

我....尚在人間

你知自巳係边呀, 都好呀, 我都唔知自巳係边
依然煩.....忙...亂...累...病...........

大家努力啦

侯爵府

YuYung,

今朝樂樂食完早餐做中文8寶箱, 非常暢順

侯爵府

原文章由 Ivy.CL 於 08-10-22 01:14 發表

你知自巳係边呀, 都好呀, 我都唔知自巳係边
依然煩.....忙...亂...累...病...........

大家努力啦

Take care, 老闆娘, 妳真係分身乏術, 見到妳就只有一個字--"忙"

子爵府

做乜啲排咁多工人荒?

男爵府

我無英文9寶箱呀, 不過我仲未知道係我無報到定係學校無?!!!

原文章由 cherryma 於 08-10-21 22:32 發表

普通話我好屎, 所以都累樂樂錯左一題(因為樂樂都唔識, 所以佢無怪我)嘻....嘻....同Aric一樣, 原來一題都扣左25分架

咁妳地有無做英文8寶箱架? 我今日未開呀, 因為唔想又要補做, 樂樂唔知幾點先有瞓, 明 ...

侯爵府

想問大家樂樂冬天校服要用黑皮帶, 係邊處有得賣佢啲size?

男爵府

樂樂學校對面賣校服果2間輔頭有無呀?

原文章由 cherryma 於 08-10-23 07:30 發表
想問大家樂樂冬天校服要用黑皮帶, 係邊處有得賣佢啲size?

侯爵府

原文章由 YuYung 於 08-10-23 10:31 發表
樂樂學校對面賣校服果2間輔頭有無呀?

乜有架咩? 等我下星期六去睇下, 上星期先去完買冷外套, 知道問下啦

首頁
12345...93

尾頁

跳至