跳至

首頁

尾頁

洋房

我睇過一d書,佢話有左bb去飲宴,是喜事沖喜事,便會沖撞BB,會有不良後果...
我黎緊有好多好朋友結婚....唔知應唔應該去呢???
各位媽媽,你地又點睇呀??
煩惱中...

大宅

我自己就唔怕既沖既問題.....
因為我知有d人真係會介意既....
而且都要睇下自己身體如何...因為去飲要坐好耐...食野又好肥膩,未必岩胃口!!!

大宅

我都煩緊呢個問題呀...
我12月要飲4餐,全部都好FD架~~
12月仲係我生日,呢人話會喜沖喜再沖喜添呀!!!有2單之前仲答應左做姐妹添~

大宅

不過~呢啲傳統野我就唔係好信既!但我老公就比較擔心囉,同埋如果比99知,實會鬧爆!!
我驚既只係食野方面同怕太累~
可能我只會去觀禮。

洋房

我黎緊有5-6餐呀....都有3單要做姊妹,都係好friend的.......本身就唔係介意,但睇完呢d八掛野,個心又囉囉luen...
我當然唔想miss左珍貴的共聚時刻啦,但又驚驚地....又唔知新人介唔介意...
好矛盾呵~~

[ 本文章最後由 dolphinbaby 於 08-10-19 23:38 編輯 ]

子爵府

BK Milk勳章

大住個肚去飲我都覺得問題唔太大, 只要你同主人家都唔mind就ok, 至於做姐妹我就個人覺得唔太好, 始終時間都比較長&辛苦

大宅

我12月都有一餐, 我諗我會同佢唔去先, 等佢問我先講原因佢聽, 咁如果佢真係mind 既話就會”由”得我唔去啦, 如果唔mind 叫我去, 我都會去架

不過做姊妹就真係唔好喇...因為少不免要幫手拎野同走走dek dek...同埋好多時都要企好耐, 最好唔好啦....身體緊要呀! 我諗你同你個FRIEND 講佢一定唔會介意你因喜事而退出姊妹團既~ 

[ 本文章最後由 keio 於 08-10-20 15:54 編輯 ]

大宅

我11月都要飲兩餐~~~有一餐仲要做姊妹tim~~~
不過我個friend佢都知我有左...佢唔介意...而且仲幫我調左d工作崗位等我冇咁辛苦.........
不過而家煩緊著咩衫姐~~~

大宅

我信少少命理, 她指開頭個3個月真係盡量不要去. 因bb未穩定, 二來真係有少少沖, 結婚好旺. 當然, 也要睇下個新婚者屋企人mind唔mind 啦! 我上次有個親戚12月wedding, 我2月wedding, 因大家雙雙有喜, 我當晚不可以同她握手 (因當事人家人said費時撞).
of course, 最重要係自已舒服lor.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題