夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

vvvkkkwong 發表於 18-3-24 18:05
後悔,因為佢出軌,令到我想一生一世既婚姻變得唔幸福。勁後悔嫁左比佢
...

睇到你回覆,鼻即酸

大宅

回覆樓主:

控制唔到情緒 對眼睜大到想殺左我咁。 當住啲囡面前大聲爆粗, 呢樣我最接受唔到
如果唔係啲囡仲好細個, 我會走,而家只有忍

別墅

carmen929 發表於 17-11-14 13:39
我好憎我老公,憎到入骨,佢係我大肚已唔體諒我,生完坐月第一日,我媽黎睇我個鬧到我媽喊住走,每樣野都黑 ...

咁似我老公,我媽來幫我坐月黑面發皮四到我媽喊住走。

伯爵府

不思長進,打份爛鬼工,自己都唔夠洗,話佢仲話返我巴巴閉閉,十問九唔認,唔識做人,孤9寒,從來唔會主動俾錢請我媽爸食飯飲茶,包括母親節,坐係到等我俾錢。一個字廢,我唔想個仔第時跟佢一樣咁既款呀。
我覺得係身教,因為佢老豆老母都係差不多月月清,樣樣得過且過。

有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

複式洋房

micsin 發表於 18-6-8 15:28
我諗 到佢地17 8 歲時 應該有能力去理解 我都等緊 佢 有權唔愛我 不過無權去阻止他人愛我 或自愛
...

我也希望等小朋友到18歲就提出離婚,但還有6年,真係好難捱,星期一至五淨係夜晚見一陣都好D,但係星期六日或假期,見得耐就好難頂,成日鬼鬼祟祟,以為我唔知,又扮去買野,又扮去跑步,從來唔會提出同小朋友去邊!我都唔知可以捱得幾耐!

大宅

唉,同佢捱過最窮日子。現在事業經濟好d了就看不起老婆,對住我連我外家人上上下下都踩。我最尊敬嘅大哥同亞媽到訪,因某d原因,要我即刻叫佢地
走。

中產家庭但窮人咁洗錢。處處算著我,洗多幾十蚊黑面黑成日,當然會閙。佢身體有問題,我為他做的每一點滴,每天所吃所帶的飯盒,花盡心思,佢繼續天天享用,但從來冇欣賞過,一樣天天對我黑面。

早兩年有次佢休克了,好恐怖,我緊張到快要死,急忙喊著call白車同急救。早排我見暈瞓低左叫佢,佢繼續同人電話吹水冇望我一下。現在?如果佢再休克,我應該會冇咁緊張了。唔系黑心 ,只系好心淡。

離婚嘅念頭喺我腦中不停打轉。我老喇,如果離开佢,我下半生都會一個人同仔女一齊,我會冇伴侶。但,要下半生繼續有一個對自己不好、看不起自己、没有愛、對我處處留難嘅老公,我会選擇冇仲好過有。
講到最尾,我活像佢一個伙記,賺兩餐食有個地方住。

呻完。

大宅

回覆樓主

曾紀何時我後悔得不能再後悔,要數他也可以不費吹灰之力,但是挨下忍下,時間和經歷原來會慢慢改變一個人。當你肯經過忍耐和等候,有原諒和恩慈,奇蹟係會出現的。

男爵府

回覆樓主

而家好後悔啦
不過有2個小朋友無得走
對2個小朋友乜都吾理
成日吾返工 (1個月返得20日工)
又無錢,又大洗,又吾儲錢
飲完酒就好似癲狗咁
無奈我而家無地方搬走
如果有地方,我一定帶埋2個細走

男爵府

畀面勳章

Fu121314 發表於 16-5-29 00:17
臭脾氣(x哂老母,鬧全家),無理取鬧,同一件事,自己做就得,我做就死得!(例如,湊b時唔小心令佢跌到), ...

我只有1個問題問:
佢咁樣,點解還會同佢結婚及生囝

洋房

mamaflower 發表於 16-5-31 16:46
收入低、無上進心、無承擔都算,仲要去叫雞。一生人做過最後悔的一件事,就是後悔嫁了給他。比我選擇多一次 ...

你點發現佢叫雞

子爵府

jthl2013 發表於 18-7-9 23:45
曾紀何時我後悔得不能再後悔,要數他也可以不費吹灰之力,但是挨下忍下,時間和經歷原來會慢慢改變一個人。 ...

係咪因為仔女大左?少了照顧子女的壓力

子爵府

littlefunpig 發表於 18-5-26 22:58
睇呢個鋪真係大開眼界⋯⋯⋯
D男人差到咁都咁多jm 肯嫁
突然覺得自己個老公算好好⋯⋯

拍拖時睇吾倒另一半是否好爸爸吧!我嗰件如果冇生可能問題不大,但有小朋友後就睇倒佢有幾懶,有幾依賴,吾上心,吾盡責....雖然每項未至於零分,但足以另我對佢心淡!

gigiic    發表於 18-7-21 20:59

大宅

唉,對比起你哋我更加系欏嚟衰⋯⋯
七年前飛甩前夫自己湊兩個仔,發展自己事業,唔叫搵得多,但都ok成日可以帶兩個仔去玩自己買樓⋯⋯
又唔知發咩神經舊年又再嫁,對方有一女跟前妻,搬入來同住覺得佢勁唔中意我兩個仔,小氣,而家幫我手甘囉,最慘系而家陀第三胎,呢几日生得啦⋯⋯
已經唸好,唔對路離多次婚囉,只系覺得自己屎忽痕玀嚟搞,抵死!
好懷念單身湊住兩個仔的日子,free!

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

Nancy20090615 發表於 16-5-29 12:42
咁我又無後悔, 係緣盡.

Agree

複式洋房

回覆樓主:

大家步伐唔一致,我想生佢把口話想生,但當試左2年都唔得,叫佢做檢查時(費用我比)佢就會話咁唔好做。我食中藥又話冇病冇痛唔使食藥... 永遠我有'需要'時就推開我,佢有需要時就比佢 自己想生但佢行動上完全唔配合,話左試埋今年有就有,冇就算,想佢盡下最後努力佢都係咁,真係好灰,仲要聽埋班8婆既閒言閒語,唉,唔通我就咁就一世

大宅

Fu121314 發表於 16-5-29 00:17
臭脾氣(x哂老母,鬧全家),無理取鬧,同一件事,自己做就得,我做就死得!(例如,湊b時唔小心令佢跌到), ...

簡直精神虐待

別墅

maymay.choi 發表於 18-7-21 01:26
七年前飛甩前夫自己湊兩個仔,發展自己事業,唔叫搵得多,但都ok成日可 ...

你好堅強,加油!

別墅

jthl2013 發表於 18-7-9 23:45
曾紀何時我後悔得不能再後悔,要數他也可以不費吹灰之力,但是挨下忍下,時間和經歷原來會慢慢改變一個人。 ...

你忍過都知好難忍!我個心成日同自己講不如俾個機會放生自己

別墅

maymay.choi 發表於 18-7-21 01:26
七年前飛甩前夫自己湊兩個仔,發展自己事業,唔叫搵得多,但都ok成日可 ...

別墅

Waiwai11 發表於 18-7-26 01:08
簡直精神虐待

係,唯有睇下忍到幾耐

首頁

尾頁

跳至